زرانگوش

زرانگوش یکی از دهستان های استان ایلام است که در بخش هندمینی شهرستان بدره واقع شده‌است. دهستان زرانگوش (۳۳ درجه شمالی و ۴۷ درجه شرقی) در ۲۰ کیلومتری شهر بدره و ۲۰ کیلومتری شهرستان دره شهر دراستان ایلام واقع شده‌است و در سال ۱۳۹۳ به عنوان مرکز دهستان زرانگوش به ثبت رسید. این روستا جمعیتی بالغ بر ۱۴۰۰ نفر دارد و یکی از روستاهای شهرستان بدره می‌باشد. شغل اغلب مردم این روستا کشاورزی و دامپروری می‌باشد. عمده‌ترین محصولات کشاورزی زرانگوش خیار، گوجه، گندم و جو می‌باشد.

زرانگوش
اطلاعات کلی
کشور ایران
استانایلام
شهرستانبدره
بخشهندمینی
دهستانزرانگوش
نام‌های دیگرزراموش
نام‌های قدیمیپشتهٔ
سال بنیاد۵۰۰سال پیش
مردم
جمعیت۱۴۴۴ نفر (سرشماری ۹۵)
رشد جمعیت۱۰به۳
جغرافیای طبیعی
ارتفاع از سطح دریا۶۶۸
آب‌وهوا
میانگین دمای سالانه۱۲تا۴۳
بارش سالانه۴۳۰میلیمتر
روزهای یخبندان سالانه.
کد آماری۲۲۴۱۳۳

جاذبه های گردشگری

جاذبه‌های تاریخی و طبیعی واقع در تنگه زرانگوش از طریق جاده ای خاکی در روستا قابل دسترسی است و گردشگران می‌توانند این آثار را مشاهده کنند. در همان آغاز جاده تنگه ای پر رمز و راز شروع می‌شود و تا آخر آن پر از عجایب طبیعی است که آثاری تاریخی نیز در آن قرار گرفته است. تنگه زارنگوش که حدود دو کیلومتر است با ارتفاع بسیار زیاد دارای بیش از ۱۲ آثار تاریخی و طبیعی است که بسیاری از آثار تاریخی آن از بین رفته است و زیر تخت سنگهای بزرگ دفن شده اند. تنگه زرانگوش از نظر طبیعی و تاریخی منطقه ای کم نظیر است که طبق گفته کارشناسان در این تنگه آثار تاریخی با قدمت پیش از تاریخ وجود دارد که هم اکنون از بین رفته اند و این تنگه مجموعه ای کامل از آثار تاریخی و طبیعی است که حتی باید در سطح جهانی معرفی شوند. ارتفاع این تنگه بالغ بر ۵۰۰ متر است و در تمام فصلها آب در درون تنگه جاری است و سالهای قبل در داخل تنگه بیشه زارها و درختان سر به فلک کشیده بوده و مناظر زیبایی داشته است. کوه و دره‌های عمیق و شگفت انگیز، آب و انوع سنگ به اشکال مختلف باعث شده این تنگه بسیار زیبا به یکی از آثار و مجموعه‌های تاریخی و طبیعی استان ایلام تبدیل شود. در تنگه زرانگوش به دلیل وجود دره‌های بسیار زیبا در ایام پاییز و زمستان آبشارهای بی نظیری خلق می‌شود که دیدن آن خالی از لطف نیست. از نظر تاریخی این تنگه دارای دو غار دو قلو است که یک مجموعه کامل از آثار تاریخی دوره قبل از اسلام را در خو جای داده است. با مشاهده آثار به جا مانده واضح است که این غارها به صورت قلعه هایی بوده اند که از گچ و ساروچ ساخته شده و ساکنان آن را از دشمنان و بلایای طبیعی حفظ کرده است. تنگه “باج گیران” یکی دیگر از آثار در این تنگه بسیار بزرگ است که در زمانهای بسیار دور محل باج گیری بوده است و توسط سازمان میراث فرهنگی ثبت شده است. در این تنگه تخت سنگهای بزرگ به اشکال مختلف زیبایی‌های منحصر به فردی را خلق کرده که حتی یکی از سنگها به نماد روستای زرانگوش تبدیل شده است.

گالری تصاویر

منابع

    • «نتایج سرشماری ایران در سال ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار. بایگانی‌شده از روی نسخه اصلی در ۲۱ آبان ۱۳۹۲.
    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.