بازار نعلبندان

بازار نعلبندان در مرکز شهر گرگان قرار دارد و یکی از اماکن تاریخی شهر به حساب می‌آید[3] که از جنوب به خیابان امام خمینی و از غرب به محله سرچشمه متصل است. ترکیب بافت این بازار به صورت خطی است و به میدان بازارچه متصل می‌شود. بازار نعلبندان در قدیم خلاف بازار شهرهای بزرگ مانند اصفهان، تبریز و … سر پوشیده نبوده و دکان‌ها در دو ردیف راسته با درهای تخته‌ای و تاشو بودند. هر راسته به‌طور عمده متعلق به یک صنف نظیر راسته نجاران، زرگران، دباغان و کفش‌دوزان بوده‌است.
در گذشته در راسته بزازان فضای بزرگی برای نعل زدن به اسب بوده و کاروان‌های مختلفی که از این مسیر می‌گذشتند اسبان خود را در آنجا نعل می‌زدند که می‌تواند دلیلی برای نام این بازار باشد.[4]
در کتاب احسن الطوانین آمده‌است: (قدیمی‌ترین بازار استرآباد بازار نعلبندان است. در این بازار که در وسط شهر واقع شده و از میان آن نهر آبی عبور می‌کند)
بر اساس مدارک موجود قدمت این بازار به سال ۳۷۵ هجری قمری بر می‌گردد. مسجد جامع که در جوار بازار قرار دارد، قدیمی‌ترین مسجد شهر است.
در حال حاضر بازار نعلبندان یکی از بازارهای فعال شهر گرگان به‌شمار می‌رود که از مراکز مهم عرضه انواع محصولات بومی و غیربومی است و محصولات مهم صنایع دستی آن، به ویژه دستبافت‌های ترکمنی معروفیت خاصی دارد.

بازار نعلبندان
نامبازار نعلبندان
کشورایران
استاناستان گلستان
شهرستانگرگان
اطلاعات اثر
نام محلینعلبندان
نام‌های قدیمینعلبند[1]
کاربریبازار، مجموعه تاریخی
دیرینگی۳۷۵ هجری قمری[2]

جستارهای وابسته

منابع

  1. «گردشگری مجازی». سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری> گردشگری مجازی. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۹ سپتامبر ۲۰۱۷. دریافت‌شده در ۲ اکتبر ۲۰۱۷.
  2. «گردشگری مجازی». سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری> گردشگری مجازی. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۹ سپتامبر ۲۰۱۷. دریافت‌شده در ۲ اکتبر ۲۰۱۷.
  3. «بازار نعلبندان». سیری در ایران. دریافت‌شده در ۲ اکتبر ۲۰۱۷.
  4. «بازار نعلبندان». تیریپ یار. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۷ ژوئیه ۲۰۱۷. دریافت‌شده در ۲ اکتبر ۲۰۱۷.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.