شهرستان بافق

شهرستان بافق یکی از شهرستان‌های پهناور استان یزد در مرکز ایران است. شهر بافق مرکز این شهرستان است.

بافق نام قدیمی = بافتک
اطلاعات کلی
کشور ایران
استانیزد
مرکز شهرستانبافق
سایر شهرهابافق
بخش‌هامرکزی
سال تأسیس۱۳۴۸
نام‌های پیشینبافرگ
اداره
فرماندارمحمد زاده رحمانی
مردم
جمعیت۵۲٬۸۸۸
مذهبشیعه
جغرافیای طبیعی
مساحت۱۵٬۲۸۳ کیلومتر مربع[1] کیلومتر مربع
داده‌های دیگر
پیش‌شمارهٔ تلفن035

جمعیت شهرستان بافق در سال ۱۳۹۵، برابر با ۵۰٬۸۴۵ نفر بوده است.[2]

تقسیمات کشوری

شهر: بافق

مکان‌های تاریخی

از مکان‌های تاریخی بافق می‌توان به امامزاده عبدالله، خانه وحشی بافقی، ریگ‌های صادق آباد، قاضی میر جعفر، آب انبارحوض رحیم، قلعه باقرآباد،سایت شن وشادن، مسجد جامع کبیر، بوستان آبشار، چنار باجگان، بومگردی رضاییه و خوسف، روستای قطرم یا ماسوله کویر، بومگردی شادکام اشاره کرد.

جاذبه‌های طبیعی

شهرستان بافق هرچند آنچنان که باید و شاید جایگاهش را نیافته، ولی از نظر دارای جاذبه‌های طبیعی مانند شن‌های روان حسن‌آباد، انواع قنوات زنده و سرو (یا چنار) باجگان، زیستگاه یوز آسیایی است.

مکان‌های مذهبی

از مکان‌های مذهبی این شهر نیز می‌توان به امام زاده عبدالله ابن موسی بن جعفر برادر امام رضا (ع)اشاره کرد که به قرن ۴ هجری بر می‌گردد. این امامزاده از نظر مکان در بهترین نقطه شهر واقع شده کرد بودن گنبد امامزاده عبدالله ازنظر معماری در دنیا کم‌نظیر است این بنای مذهبی به شماره ثبت ۹۰۱ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

وضعیت معدنی

شهرستان بافق از لحاظ معدنی بسیار غنی بوده و اولین معدن سنگ آهن ایران یعنی معدن سنگ آهن چغارت که تغذیه‌کنندهٔ شرکت ذوب‌آهن اصفهان در زمان تأسیس آن بوده در ۱۰ کیلومتری این شهر واقع شده است. ذخیرهٔ سنگ آهن بلوک معدنی بافق که از ساغند تا زرند ادامه دارد بالغ بر ۲ میلیارد تن می‌باشد که از آن جمله می‌توان به معادن چغارت با ۱۶۰ میلیون تن ذخیره (۱۰۰ میلیون تن برداشت شده و ۶۰ میلیون تن باقی‌مانده) اشاره کرد.

لازم است ذکر شود که معادن سنگ آهن چغارت، آنومالی شمالی، سه چاهون و لکه سیاه به نام شرکت سنگ آهن مرکزی ایران خوانده می‌شوند و البته معدن چادرملو با خیانت برخی با اعمال تغییر در نقشه‌ها از بخش بهاباد (سابق) شهرستان بافق جدا شده و به اردکان پیوسته است.

از دیگر معادن بافق می‌توان به معدن فسفات اسفوردی، سرب و روی کوشک و اورانیوم ناریگان اشاره کرد. در حال حاضر شرکت ملی فولاد ایران طرح فولاد بافق (کارخانه احیای مستقیم و کارخانه فولاد سازی) را با ظرفیت تولید یک میلیون تن شمش فولادی (بیلت و بلوم) با سرمایه ۳۲۵ میلیارد تومانی در دست اجرا دارد.

راه‌آهن

از نظر حمل و نقل ریلی نیز این شهرستان وضعیت استراتژیکی دارد و چهارراه ریلی اصلی کشور است که از آن جمله می‌توان به راه‌آهن بافق - تهران، بافق - مشهد، بافق - اصفهان، بافق - بندر عباس و بافق - کرمان اشاره کرد.

منابع

  1. «پورتال استان یزد». استانداری استان یزد. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۴ دسامبر ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۷ تیر ۱۳۹۲.
  2. «نتایج سرشماری ایران در سال ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار. بایگانی‌شده از روی نسخه اصلی در ۲۱ آبان ۱۳۹۲.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.