بانک توسعه صادرات ایران

بانک توسعه صادرات ایران شرکت خدمات مالی و بانکداری ایرانی است، که در زمینه ارائه خدمات بانکداری خرد، بانکداری شرکتی، مدیریت سرمایه‌گذاری و کارگزاری بورس، همچنین ارائه تسهیلات بازرگانی فعالیت می‌کند. بانک توسعه صادرات ایران ۱۹ تیر سال ۱۳۷۰ با هدف اعطای تسهیلات خرد و کلان به بازرگانان ایرانی تأسیس شد.[2] شعبه مرکزی این بانک در تهران قرار دارد. این بانک را به عنوان یک بانک دولتی، تخصصی و توسعه ای در حوزه تأمین مالی صادرات و به عنوان اگزیم بانک ایران می‌شناسند.

بانک توسعه صادرات
صنعتخدمات مالی
بنا نهاده۱۳۶۹
دفتر مرکزیتهران، ایران
افراد کلیدیعلی صالح‌آبادی
(مدیرعامل اجرایی)
محصولاتبانکداری خرد
تسهیلات بازرگانی
مدیریت سرمایه‌گذاری
کارگزار بیمه
درآمد ۷٫۳۰۶ میلیارد ریال (۱۳۹۸)[1]
سود خالص ۱۷٫۸۷۵ میلیارد ریال (۱۳۹۸)[1]
مجموع دارایی ۵۵۸٫۹۲۳ میلیارد ریال (۱۳۹۸)[1]
تعداد کارکنان۱٫۹۱۰ نفر (۱۳۹۸)[1]
وبگاه

تاریخچه

به منظور ایجاد یک نهاد مالی پشتیبان برای امر صادرات و واردات و بر اساس قانون عملیات بانکی بدون ربا، اساسنامه تشکیل بانک توسعه صادرات ایران در سال ۱۳۷۰ به تصویب رسید و فعالیت آن یک سال بعد از سال ۱۳۷۱ شروع شد.

چشم‌انداز، مأموریت

رسالت بانک توسعه صادرات ایران، با توجه به اهداف کلان اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور کمک به توسعه صادرات غیرنفتی و گسترش مبادلات تجاری و اقتصادی باسایر کشورها است.

چشم‌انداز

بانک توسعه صادرات ایران اگزیم بانک ایران و اگزیم بانک برتر منطقه خاورمیانه و برای همگان یادآور توسعه صادرات غیرنفتی است.

مأموریت

بانک توسعه صادرات ایران به عنوان تنها بانک تخصصی و توسعه‌ای و مجری امین سیاست‌های دولت در امر تأمین مالی و تسهیل صادرات کشور و گسترش مبادلات تجاری بین‌المللی، تلاش می‌کند تا با اتکاء به نیروی انسانی متعهد و متخصص، استفاده از سرمایه دولت و سایر منابع مالی و بهره‌گیری از استانداردها، روش‌ها و فناوری‌های نوین بانکداری، انواع خدمات بانکی و بیمه‌ای را به صادرکنندگان کالاها و خدمات ارائه دهد.

عملیات

ساختمان مرکزی بانک توسعه صادرات در خیابان بخارست

بانک توسعه صادرات ایران به عنوان بانک تخصصی صادرات-واردات در ایران فعالیت می‌کند که این نوع بانک‌ها را به اصطلاح اگزیم بانک مخفف

(EXPORT IMPORT BANK) می‌نامند. از این رو این بانک به عنوان اگزیم بانک ایران شناخته می‌شود.

بانک توسعه صادرات ایران موضوعات زیر را دنبال می‌نماید:

  1. اعطای تسهیلات و اعتبارات کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت صادراتی
  2. تضمین اعتبارات صادراتی و صدور ضمانتنامه عهده بانک‌ها و مؤسسات مالی داخلی و خارجی برای اعطای تسهیلات مالی به فعالیت‌های صادراتی.
  3. اعطای تسهیلات سرمایه‌گذاری برای پروژه‌های صادراتی در داخل و خارج از کشور.
  4. اعطای تسهیلات صادراتی به خریداران کالاها و خدمات صادراتی کشور به صورت مستقیم یا غیر مستقیم از طریق بانک‌ها و مؤسسات مالی معتبر سایر کشورها.
  5. اعطای اعتبارات وارداتی به واردکنندگان داخلی برای تأمین مواد اولیه و کالاهای تبدیلی جهت صادرات و همچنین ماشین‌آلات و تجهیزات مورد نیاز.
  6. اعطای تسهیلات و انجام هر گونه عملی که موجب ارتقاء کیفیت و بالا بردن وضعیت رقابتی صادرات کشور می‌شود.
  7. تأمین مالی مجدد تسهیلات اعطاء شده برای تولید داخلی به منظور امور صادراتی به خریداران و صادرکنندگان داخلی.
  8. انجام عملیات کارگزاری نظیر کارگزاری اجرای قراردادها و موافقت‌نامه‌های بازرگانی و تجاری با دیگر کشورها و انجام هر گونه معاملات ارزی.
  9. ارائه خدمات مشورتی و اطلاعاتی به صادرکنندگان و سایر مراجع ذی‌ربط در امور صادراتی کشور.
  10. اعطای تسهیلات لازم جهت حمایت و پیشبرد صنعت حمل و نقل و توریسم، بازاریابی، شرکت در مناقصات صادراتی، صدور گواهینامه کیفیت و مبدأ کالا و همچنین اعطای تسهیلات به منظور توسعه و گسترش صنایع دستی برای صادرات و نیز به مؤسسات و مراکز علمی و تحقیقاتی به منظور تشویق امر تحقیق در توسعه صادرات.
  11. افتتاح و نگهداری حسابهای بانکی، خرید و فروش اوراق بهادار و اسناد معتبر تجاری، تنزیل و تنزل مجدد، تضمین اوراق و اسناد بازرگانی، چک برات و برات ارزی، قبول پرداختهای بانکی و حواله‌جات تلگرافی، خرید و فروش ارز و مسکوکات طلا و نقره، دریافت و پرداخت تسهیلات، گشایش اعتبارات اسنادی و به‌طور کلی سایر اموری که بانک برای انجام فعالیت‌های صادراتی لازم بداند.

شعبه‌ها

بانک توسعه صادرات دارای تعداد معدودی شعبه است که در تهران، مراکز استانها و نیز در مناطق آزاد کشور پراکنده‌اند. شعبات بانک توسعه صادرات در ۳۱ مرکز استان پراکنده شده‌است که البته در پایتخت بانضمام شعبه مرکزی ۴ شعبه دیگر نیز وجود دارد. از جمله شعبه‌های دیگر بانک توسعه صادرات در مناطق آزاد کیش و چابهار می‌توان اشاره کرد. در سال ۱۳۹۸ بانک توسعه صادرات ایران دو شعبه قشم و آستارا را تعطیل کرد. در مجموع تعداد شعب این بانک ۳۸ شعبه است. ساختمان مرکزی بانک توسعه صادرات ایران در تهران، میدان آرژانتین، برج توسعه واقع است.

مدیران عامل بانک؛ از ابتدا تا امروز

اولین مدیرعامل این بانک در بدو تأسیس، مرتضی کاکاوند بود. سپس نوروز کهزادی از سال ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۵ مدیرعامل این بانک شد که بیشترین دوران مدیرعاملی در این بانک متعلق به او بوده‌است. بعد از وی طهماسب مظاهری به این بانک آمد. گرچه دوران مدیرعاملی مظاهری در این بانک یکسال بیشتر نشد ولی افزایش سرمایه بانک توسعه صادرات ایران را بزرگترین اقدام او در دوران تصدی مدیرعاملی این بانک بتوان نامید، جذب سرمایه‌ای قابل ملاحظه تا میزان حدود پنج برابر سرمایه قبلی. در سال ۱۳۸۶ کوروش پرویزیان مدیرعامل این بانک شد. او تا پیش از این فعالیت بانکی نداشت و اولین تجربه در سیستم بانکی را از بانک توسعه صادرات شروع کرد و در این مسیر پله‌های ترقی را زود طی کرد. در بهمن سال ۱۳۸۹ بهمن وکیلی جایگزین کوروش پرویزیان شد. در آذرماه سال ۱۳۹۳ هم وکیلی جای خود را به علی صالح آبادی داد که وی تا امروز سکاندار بانک توسعه صادرات ایران است.

جستارهای وابسته

منابع

  1. «صورت‌های مالی ۶ ماهه منتهی به اسفند ۹۸». بانک توسعه صادرات ایران. دریافت‌شده در ۱ ژانویهٔ ۲۰۲۱.
  2. معرفی اجمالی بانک بایگانی‌شده در ۲ ژوئیه ۲۰۱۰ توسط Wayback Machine

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.