کارگزار

کارگزار به فرد یا سازمانی گفته می‌شود که بین خریدار و فروشنده ارتباط لازم را به وجود می‌آورد و در ازای آن حق‌العمل (حق کمیسیون)دریافت می نماید.[1]

یک کارگزار به‌طور عام مجموعه‌ای از فعالیت‌های لازم بین خریدار و فروشنده را با توجه به مسئولیت قبلی که خریدار و فروشنده به او واگذار کرده‌اند انجام می‌دهد تا در شرایط مشخص و امن موضوع مورد معامله و هزینه‌های اصلی و جانبی آن تبادل گردد.

با توجه به این تعریف مشخص می‌گردد که با توجه به هر بازاری به‌طور حتم کارگزارهای اختصاصی برای آن بازار وجود دارد. به‌طور مثال:

- بروکر فارکس

- کارگزار نشریات[2]

- کارگزار املاک

کارگزار املاک

کارگزار املاک به فرد یا سازمانی گفته می‌شود که با توجه به مهارت‌های لازم برای انجام معامله، در جهت حفظ منافع خریدار یا فروشنده در جریان خرید و فروش ملک ارتباط لازم را میان طرفین به وجود می‌آورد.

کارگزار املاک مجموعه‌ای از فعالیت‌های لازم بین خریدار و فروشنده را با توجه به مسئولیت قبلی که خریدار و فروشنده به او واگذار کرده‌اند انجام می‌دهد تا در شرایط مشخص و امن موضوع مورد معامله و هزینه‌های اصلی و جانبی آن تبادل گردد.

در ایران، بنگاه‌های مشاور املاک که در حال حاضر در زمینه معاملات املاک و مستغلات فعالیت می‌کنند در واقع نمونه‌های ساده تری از کارگزاری املاک هستند.

کارگزار بازار فارکس

عامل واسط بین معامله‌گران شخصی و بازار فارکس، کارگزار می‌باشد. نقش اصلی کارگزار منتقل کردن معاملات فرد معامله گر به بازار جهانی است. برای انجام معاملات ارزی مشتری باید با یک کارگزار قرار داد بسته و مبلغی را به عنوان سپرده در بانکی که کارگزار مشخص می‌کند سپرده گذاری کند. این سپرده به عنوان سرمایه معاملاتی به نام مشتری گشایش می‌یابد و صرفاً جهت انجام معاملات در این بازار فعال گردیده و نمی‌توان از این حساب مانند حساب‌های دیگر بانکی (جاری، قرض الحسنه و ...) استفاده نمود. کارگزارها در ازای فراهم کردن امکان خرید و فروش، درصد کمی از هر معامله را به عنوان کارمزد کسر کرده و به حساب خود واریز می‌کنند. یعنی هزینه معاملات به صورت اتوماتیک محاسبه شده و به حساب بروکر منتقل می‌شود. البته سود بعضی از کارگزاران فقط از اختلاف قیمت بین خرید و فروش تأمین می‌گردد و از معاملات کارمزد دریافت نمی‌کنند. بعضی از کارگزاران نیز به ازای هر شبانه روز بازبودن یک معامله بسته به نوع معامله (خرید یا فروش) برای آن سوئپ در نظر می‌گیرند که این مورد بر خلاف قانون‌های اسلامی می‌باشد. بعضی بروکرها از قوانین اسلامی تبعیت می‌کنند یا حساب ویژه‌ای برای مشتریان مسلمان خود دارند.[3]

منابع

  1. کارگزار در ویکی‌پدیای انگلیسی
  2. دائرةالمعارف کتابداری و اطلاع‌رسانی
  3. «فارکس اسلامی». بایگانی‌شده از اصلی در ۲ دسامبر ۲۰۱۰. دریافت‌شده در ۱۲ دسامبر ۲۰۱۰.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.