ادیمی (نیمروز)

اَدیمی شهری که مرکز شهرستان نیمروز استان سیستان و بلوچستان است.

ادیمی
کشور ایران
استانسیستان و بلوچستان
شهرستاننیمروز
بخشمرکزی
سال شهرشدن۱۳۷۸
مردم
جمعیت۳٬۶۱۳ نفر (۱۳۹۵)
رشد جمعیت۹٪+ (۵سال)
جغرافیای طبیعی
ارتفاع۴۷۰ متر
اطلاعات شهری
شهردارمجید یزدان جو
وبگاهhttp://www.adimy.ir
شناسهٔ ملی خودرو ایران
کد آماری۲۳۵۳

جمعیت

بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۳٬۶۱۳ نفر (در ۸۶۲ خانوار) بوده‌است.[1]همچنین از اقوام ساکن در ادیمی می‌توان «پودینه» که از اصلی‌ترین و اصیل‌ترین اقوام ساکن درادیمی هستند و تقریباً همه با هم رشتهٔ نسبت فامیلی دارند و مابقی که شامل: ته کر، جهان‌تیغ، بزی؛ تکر، صیاد اربابی، خاوری، حسین‌زاده، شاهبیک، غنی عادل، شیوان‌پور و جهانی ادیمی را نام برد که این فامیل‌ها هم اصولاً تغییر یافتهٔ همان پودینه هستند.

جمعیت تاریخی
سالجمعیت±%
۱۳۸۵۲٬۹۷۴    
۱۳۹۰۳٬۳۲۸+۱۱٫۹٪
۱۳۹۵۳٬۶۱۳+۸٫۶٪

شهر ادیمی ثبت ملی شد

زاهدان- ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان گفت: شهر ادیمی مرکز شهرستان نیمروز به عنوان شهر ملی خامه ‌دوزی امروز دوشنبه در فهرست شهرهای ملی صنایع دستی کشور به ثبت رسید.

علیرضا جلالزایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در جلسه شورای عالی ثبت شهرها و روستاهای ملی صنایع دستی که صبح امروز با حضور معاون و مدیران کل صنایع دستی کشور، نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی و فرماندار شهرستان نیمروز در محل عمارت تاریخی کوشک برگزار شد، شهر ادیمی مرکز شهرستان نیمروز به عنوان شهر ملی خامه ‌دوزی در فهرست شهرهای ملی صنایع دستی کشور به ثبت رسید.

وی گفت: بعد از ثبت جهانی روستای کلپورگان به عنوان روستای سفال در سال ۹۶، ایرانشهر به عنوان شهر ملی سوزندوزی ثبت و در سال ۹۸ نیز روستای تنگه سرحه به عنوان روستای ملی حصیربافی به ثبت رسید.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان افزود: در منطقه سیستان با توجه به قابلیتی که در بحث خامه دوزی که یکی از انواع سوزن‌دوزی استان است وجود دارد، در تلاش بودیم که آن را به ثبت ملی برسانیم و در این زمینه پرونده تهیه و ارسال شد که خوشبختانه امروز شهر ادیمی به عنوان چهارمین منطقه در این استان به ثبت ملی رسید.

وی بیان کرد: هدف از این اقدام رونق و توسعه خامه دوزی بوده که در بحث آموزش، تولید، بازرگانی و مسایل فرهنگی مرتبط با این رشته است.

جلالزایی ادامه داد: در سیستان و بلوچستان صنعتگران زیادی داریم که در این رشته فعالیت می‌کنند و این هنر گسترش خوبی در استان دارد. [2]   

مکان‌های دیدنی

اصولاً این ناحیه به دلیل گستردگی زیادو پراکندگی جمعیت و نبود توجه، چندان رشدی در زمینهٔ صنعت و گردشگری نداشته اما از اماکن طبیعی آن می‌توان به کشتزارهای وسیع غلات از قبیل: گندم، جو و یونجه و برخی از محصولات جالیزی مثل: خربزه و هندوانه و همچنین در مناطق پرآب تر به انگور اشاره کرد. البته اکنون سطح زمین‌های زیر کشت کم‌تر و کم‌تر شده‌است.

همچنین مسیر رسیدن به تالاب هامون نیز از همین ناحیه می‌گذرد و به نوعی جزو دیدنی‌های ادیمی است. گذشته از این‌ها خانه‌هایی که در روستاها و محله‌های خالی از سکنه، به علت مهاجرت یا خشکسالی، با معماری اصیل سیستانی واقع شده‌اند نیز دیدنی اند.

منابع

  • اطلس گیتاشناسی استان‌های ایران، تهران: مؤسسهٔ گیتاشناسی، ۱۳۸۳ خورشیدی، ص۱۳۰.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.