احمد مجتهدی تهرانی

احمد مجتهدی تهرانی (زادهٔ ۹ مهر ۱۳۰۲ در تهران - درگذشتهٔ ۲۳ دی ۱۳۸۶ در تهران) روحانی، مجتهد شیعه و استاد حوزه علمیه تهران بود.[1]

آیت الله شیخ احمد مجتهدی تهرانی
احمد مجتهدی درحال تدریس عمومی
زادهٔ۹ مهر ۱۳۰۲
تهران
درگذشت۲۳ دی ۱۳۸۶ (۸۴ سال)
تهران، بیمارستان بازرگانان
علت درگذشتمشکلات تنفسی و قلبی
آرامگاهتهران - مدرسه علمیه آیت‌الله مجتهدی۳۵°۴۰′۲۴٫۴۳″ شمالی ۵۱°۲۶′۱٫۵۸″ شرقی
محل زندگیتهران
ملیتایرانی
تحصیلاتاجتهاد
محل تحصیلحوزه علمیه تهران
حوزه علمیه قم
پیشهروحانی
سال‌های فعالیت۱۳۳۴ تا ۱۳۸۶
شناخته‌شده برایتربیت طلاب، تدریس علوم اسلامی و فعالیت‌های مذهبی
آثارمدرسه علمیه آیت‌الله مجتهدی و تربیت طلاب
تالیفات: محرم و نامحرم، احکام غیبت، رساله ارث، گناهان کبیره
سبکتدریس اخلاق برای طلاب به صورت کلاس عمومی با استفاده از روایات اخلاقی و موعظه، همراه با بیان خاطرات علما.
شهر زادگاهتهران
تلویزیونمجموعه مبشِّر (سخنرانی‌ها)
شمیم باران (مستند زندگی)
عنوانآیت‌الله
دورهمعاصر
دیناسلام
مذهبشیعه
فرزندانمهدی

ولادت و خانواده

او در ۹ مهر ۱۳۰۲ (۱۳۴۳ هجری قمری) در تهران به دنیا آمد.[2] وی در خاندانی مذهبی پرورش یافت، پدرش محمدباقر از کسبه معروف و جدش میرزا احمد از تجار مشهور عصر خود بود. بعد از این دو، اجداد مجتهدی همگی در کسوت روحانیت و از علما بزرگ و از ائمه جماعات مشهور کاشان بودند. از جمله اجداد وی، ملا محمدعلی مجتهد و ملا محمدباقر مجتهد و ملا محمدکاظم مجتهد کاشانی هستند که نام خانوادگی خود را از لطفیان به مجتهدی تغییر دادند.

زندگی

در سال ۱۳۲۱ شمسی و در سن ۱۹ سالگی به کسوت روحانیت درآمد و قبل از آن در بازار تهران مشغول به کار بود، از آنجا که پدرش مخالف طلبگی وی بود، سال‌ها با سختی، در لباس روحانیت به تحصیل علم پرداخت. بعدها نه تنها پدر راضی شد بلکه بر وجود چنین فرزندی در نزد خویشان و نزدیکان و در اجتماع افتخار می‌کرد.

وی پنج سال بعد یعنی در سال ۱۳۲۶ شمسی و در سن ۲۴ سالگی ازدواج کرد. احمد مجتهدی در ضمن تحصیل، به تدریس کتب حوزوی هم می‌پرداخت.

وی به دلیل مشکلاتی قادر به بچه دار شدن نبود و به همین علت در اواخر عمر، کودکی را به فرزند خواندگی قبول کرد.

وی در سالهای آخر عمر از مشکلات تنفسی و قلبی رنج می‌برد، سرانجام در ۲۳ دی ۱۳۸۶ در سن ۸۴ سالگی در بیمارستان بازرگانان تهران درگذشت.

مدرسه علمیه

او با تلاش تجار و مردم، توانست حوزه علمیه فعلی را که در تهران خیابان ۱۵ خرداد شرقی، کوچه شهید مرتضی کیانی، کوچه مسجد آقا واقع است تأسیس کند.[2] در این حوزه هر سال مراسم عمامه‌گذاری با حضور وی برگزار می‌شد.

تمجید سید علی خامنه‌ای

طلاب این مدرسه علمیه در سال ۱۳۸۳ با سید علی خامنه‌ای دیدار کردند؛ در این دیدار وی از جدیت متولیان و طلاب مدرسه در تحصیل علوم اسلامی تجلیل نموده و از کارها و فعالیت‌های انجام شده در مدرسه اظهار رضایت کرد.[3]

وی همچنین در نامه‌ای که در سال ۱۳۸۶ به مناسبت درگذشت احمد مجتهدی تهرانی نوشته بود، از جمله خدمات دینی ارزنده وی را تأسیس و ادارهٔ شایستهٔ این مدرسه علمیه دانست که در طول ده‌ها سال، محل پرورش علما و فضلای فراوان بوده و هم‌اکنون تعدادی از تربیت‌شدگان در آن، در شمار فضلای برجسته و عالمان و مجتهدان بزرگوار دینی‌اند.[4]

استادان

تالیفات

  • کتاب چهار رساله که شامل مباحثی پیرامون ۱.گناهان کبیره ۲.محرم و نامحرم ۳. ارث ۴. احکام غیبت می‌باشد.
  • کتاب‌های زیادی از توصیه‌ها و سخنرانی‌های وی توسط برخی افراد جمع‌آوری و چاپ شده‌است. از جمله آن می‌توان به آداب الطلاب، در محضر مجتهدی، چهل حدیث، بدیع الحکمه یا لطایف حکیمانه، اخلاص گنج سعادت، مؤدب آداب، طریق دوست اشاره کرد.
  • یادنامه آیت الله شهید علی لطفیان سرگزی اولین میزبان امام خامنه ای در سال ۴۲ در زاهدان

منابع

  1. «زندگی‌نامه مرحوم آیت‌الله مجتهدی تهرانی». حیات. دریافت‌شده در ۲۳ ژانویه ۲۰۰۸.
  2. محمد شریف رازی، گنجینه دانشمندان، ج ۴، تهران، کتاب فروشی اسلامیه، صص۵۵۵–۵۵۶
  3. «بیانات در دیدار طلاب مدرسه علمیه آیت‌الله مجتهدی». دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله خامنه‌ای. ۲۲ خرداد ۱۳۸۳. دریافت‌شده در ۱ شهریور ۱۳۹۴.
  4. خاطرات حجه الاسلام و المسلمین حاج شیخ حسین انصاریان، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، چاپ اول، تابستان۱۳۸۲، صفحهٔ ۲۲
  • کانون فرهنگی تبلیغی شهید آیت الله محمد علی لطفیان سرگزی (مشهد بهشت رضا قطعه ۸ ردیف ۳ شماره ۳۵-و مؤسسه آمورش عالی حوزوی صحیفه سجادیه و رساله حقوقیه- کانون فرهنگی بانو مجتهده معصومه لطفی سرگزی

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.