کلارا بارتون

کلارا بارتون (به انگلیسی: Clara Barton) در سال ۱۸۲۱ در شهر آکسفورد از ایالت ماساچوست آمریکا متولد شد و پس از ۱۸ سال تدریس معلمی و ۵ سال کارهای دفتری به هنگام جنگ‌های انفصال از کار دست کشید و برای یاری دادن به سربازان زخمی و مجروحین جنگ، کار خود را شروع کرد. در سال ۱۸۷۰، زمانی که ۵۰ سال داشت، جنگی بین فرانسه و آلمان درگرفت و او در این جنگ به کمک سربازان مجروح هر دو طرف به جبهه رفت و از امپراتور آلمان نشان صلیب آهن گرفت.

کلارا بارتون
Clara Barton photographed by James E. Purdy
نام در زمان تولدClarissa Harlowe Barton
زادهٔ۲۵ دسامبر ۱۸۲۱
آکسفورد، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا
درگذشت۱۲ آوریل ۱۹۱۲ (۹۰ سال)
گلن اکوو، مریلند، ایالات متحده آمریکا
آرامگاهNorth Cemetery, Oxford Massachusetts
پیشهپرستار، بشردوستی، founder and first president of the American Red Cross
امضاء

فعالیت‌ها

کلارا بارتون در آوریل سال ۱۸۶۱ همزمان با جنگ داخلی آمریکا کارش را آغاز کرد. او هنگام این نبردها یک آژانس برای جمع‌آوری و توزیع مناسب منابع به سربازان مجروح تأسیس کرد و به هردو جبهه شمال و جنوب کمک رسانی می‌کرد.

بعد از جنگ او به شخصیت محبوب و قابل احترامی در سراسر آمریکا تبدیل شد. او در سال ۱۸۸۱ صلیب سرخ آمریکا را تأسیس کرد و تا زمان مرگش مدیر آنجا بود.

زمانی که او ۱۶ ساله یک روانشناس به او پیشنهاد داد تا برای غلبه به کمرویی اش تدریس کند و او مدت ۱۰ سال به تدریس پرداخت زمانیکه از او برای تدریس در یک مدرسه خصوصی دعوت شد او نیاز جامعه به یک مدرسه رایگان را درک کرد و یکی از اولین مدارس دولتی رایگان را در آمریکا راه اندازی کرد.

او اسب سواری و تیراندازی را از برادران و پسر عموهایش آموخت و کارهای مردانه و بیرون از منزل برایش از کارهای منزل و امور مربوط به زنان جالب تر بود.

کلارا برتون در بسیاری از کنفرانس‌های بین اللملی صلیب سرخ نمایندگی آمریکا را بر عهده داشت و در سالهای بعد فداکاریهای زیادی برای نجات مردم بعمل آورد. او هرگز ازدواج نکرد و سرانجام در ۱۲ آوریل ۱۹۱۲ یعنی در سن ۹۰ سالگی در شهر گلن آکور در گذشت.

کتابها

تاریخ رسمی صلیب سرخ، صلیب سرخ در جنگ و سرگذشت صلیب سرخ از کتابهای معروف کلارا بارتون می‌باشد.

جستارهای وابسته

منابع

مجموعه‌ای از گفتاوردهای مربوط به کلارا بارتون در ویکی‌گفتاورد موجود است.
    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.