منطقه ۶ شهرداری تهران

منطقه ۶ شهرداری تهران یکی از مناطق شهری تهران است که در مرکز این شهر با مختصات جغرافیایی ۳۵٫۷۲۱۱۱۸۶٬۵۱٫۳۹۹۴۶۷۲ واقع است.

نقشه منطقه ۶ تهران
منطقه ۶ شهرداری تهران
موقعیت منطقه ۶ در مرکز تهران (رنگ سبز)
کشور ایران
استان تهران
شهر تهران
رتبه توسعه یافتگی در شهر ۴
نام دیگر قلب پایتخت
منطقه پستی
پیش‌شماره محلی تلفن ۸۸–۶۶
شهردار تورج فرهادی
مناطق همجوار ۲-۳-۷-۱۱-۱۲

این منطقه از شمال به بزرگراه همت از غرب به بزرگراه چمران از شرق به بزرگراه مدرس و خیابان مفتح و همچنین از جنوب به خیابان انقلاب محدود می‌شود.

این منطقه با مساحتی معادل ۴۵/۲۱۳۸ هکتار حدود ۳/۲ درصد از سطح شهر تهران را شامل می‌گردد. این منطقه شامل ۶ ناحیه و ۱۴ محله می‌باشد.. خوابگاه‌های دانشجویی در منطقه ۶ تهران، بافت جمعیتی و اجتماعی این منطقه را کاملاً تحت تأثیر قرار داده‌است.[1] ساختمان مرکزی شهرداری منطقه ۶ در میدان سید جمال الدین اسدآبادی (میدان کلانتری) یوسف آباد واقع شده‌است.

از مهمترین محله‌های واقع در این منطقه می‌توان به محله‌های جهاد، جمالزاده، سنایی، وصال، امیرآباد، یوسف آباد، بهجت آباد، کریم خان، ساعی و نظامی گنجوی اشاره کرد. بافت این منطقه بیشتر از بخش‌های اداری و تجاری تشکیل شده و به همین جهت این منطقه از دیرباز به عنوان یکی از مناطق درآمدزای تهران به حساب می‌آید. از مهم‌ترین اماکن و پارکها این منطقه می‌توان به پارک لاله، پارک ساعی، پارک نظامی گنجوی، کلیسای مریم مقدس، موزه هنرهای معاصر و همچنین دانشگاه صنعتی امیر کبیر دانشگاه تهران و… اشاره کرد.

جمعیت

جمعیت این منطقه براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ ایران، ۲۵۱٬۳۸۴ نفر (۸۵٬۰۹۲ خانوار) شامل ۱۲۳٬۱۶۱ مرد و ۱۲۸٬۲۲۳ زن است.[2]

محله‌ها

مراکز فرهنگی منطقه

مراکز فرهنگی هنری منطقه شش شامل: دو فرهنگسرا، یک خانه فرهنگ و دو کتابخانه می‌باشد.

یکی از فرهنگسراهای فعال شهر تهران می‌باشد که مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۶ نیز در این مرکز مستقر گردیده و تمام مراکز فرهنگی هنری منطقه زیرمجموعه این فرهنگسرا می‌باشد.

فرهنگسرای شفق یا دانشجو یکی از بزرگترین فرهنگسراهای تهران است که در پارک شفق احداث شده‌است.

  • خانه فرهنگ گل‌ها:

این مجموعه در سال ۱۳۷۳ با کاربری خانه فرهنگ تأسیس شد. در سال ۱۳۸۱ به عنوان خانه فرهنگ مشارکتی به بخش خصوصی واگذار شد. در سال ۱۳۸۴ به عنوان خانه وبلاگ نویسان زیر نظر رایان شهر سازمان فعال بوده‌است. در سال ۱۳۸۷ مجدداً به صورت خانه فرهنگ سازمان فعال شده‌است. تعمیرات اساسی خانه فرهنگ از ۱۵/۱/۸۹ تا ۱۵/۲/۸۹ انجام شد. با ساخت اولین پروژه تلفیقی مسجد و سرای محله توسط شهرداری این محل در سال ۱۳۹۸ به مسجد سرای محله فاطمی تغییر نام پیداکرد

  • کتابخانه شهید جهان‌آرا:

این مجموعه از سال ۱۳۸۱ تغییر کاربری یافت و از خانه فرهنگ به کتابخانه تبدیل گردید.

مساحت کل کتابخانه جهان آراء ۱۸۰ متر مربع و زیر بنا آن ۹۰ متر مربع می‌باشد. ظرفیت سالن مطالعه ۹۰ نفر، و از نظر درجه‌بندی، درجه ۴ می‌باشد هم چنین اوایل سال ۹۴ به تشخیص اداره امور کتاب و کتابخانه‌ها به عنوان کتابخانه درجه ۴ استاندارد در سازمان شناخته شد.

  • خانه موزه دکتر شریعتی:

خانه موزه دکتر شریعتی که در سال ۱۳۷۵ توسط شهرداری تهران خریداری شد، در سال ۱۳۸۲ به سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران واگذار گردید. این خانه موزه در روز دوشنبه ۷ اسفندماه ۱۳۸۵ در فهرست آثار ملی ثبت و به موزه تبدیل شد.

سینماها و تئاتر

پارک‌ها

  • بوستان ساعی
  • بوستان لاله
  • پارک هنرمندان (ایرانشهر)
  • پارک شفق
  • پارک اسدآبادی
  • پارک قزل قلعه
  • بوستان نظامی گنجوی
  • بوستان اقاقیا

ایستگاه‌های مترو

جستارهای وابسته

منابع

  1. «مقایسه ویژگی‌های جمعیتی و اجتماعی مناطق ٢٢ گانه شهر تهران بر اساس داده‌های سرشماری ١٣٨٥» (PDF). سازمان آمار. بایگانی‌شده از اصلی (PDF) در ۲۷ مارس ۲۰۱۴. دریافت‌شده در 8 دیماه 1392. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازبینی= را بررسی کنید (کمک)
  2. ننایج سرشماری ۱۳۹۰ وبگاه مرکز آمار ایران
  3. «نقشه منطقه شش تهران». دریافت‌شده در ۵ دسامبر ۲۰۲۰.
  4. «محله‌های تهران». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۰ سپتامبر ۲۰۱۹. دریافت‌شده در ۱۸ سپتامبر ۲۰۱۹.

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.