سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران

سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران یکی از سازمان‌های وابسته به شهرداری تهران است که متولی حفظ و تأمین ایمنی شهروندان تهران است و علاوه بر عملیات آتش‌نشانی و نجات و امداد به گسترش فرهنگ ایمنی و افزایش میزان آگاهی و ارتقاء سطح دانش تخصصی مردم در زمینه ایمنی با هدف تأثیرگذاری مثبت و پیشگیری از حوادث در گستره جامعه نیز می‌پردازد.

تاریخچه آتش‌نشانی

در ایران

نخستین شهر کشور که به تجهیزات و سازمان آتش‌نشانی مجهز شد، شهر تبریز بود. در سال ۱۲۲۱ خورشیدی،[1] روسها در این شهر نخستین سازمان آتش‌نشانی ایران را تأسیس نمودند که برج آتش‌نشانی تبریز از یادگارهای آن دوران است. دومین و سومین واحدهای آتش‌نشانی رسمی در جنوب کشور و در شهرهای مسجد سلیمان و آبادان برای حفظ تأسیسات ایجاد شده در پالایشگاه آن شهرها تأسیس شد. سپس با توجه به ایجاد زیر ساختهای اقتصادی در اقصی نقاط کشور، ایجاد واحدهای اطفایی در مناطق مختلف کشور آغاز گردید که می‌توان به احداث واحدهای آتش‌نشانی (اطفائیه) در بلدیه آنروز نام برد که در قطبهای اقتصادی و صنعتی کشور ایجاد شده و به‌طور مثال احداث پایگاه‌هایی در تهران ۱۳۰۳، قزوین ۱۳۰۳، اهواز ۱۳۰۴، بندر انزلی ۱۳۰۵، شهر رشت ۱۳۰۵،[2] مشهد ۱۳۱۲، شهر زنجان ۱۳۲۷، شهر اصفهان ۱۳۲۸ و شهر شیراز ۱۳۲۹ نام برد.[3]

در تهران

یک ماشین آتش‌نشانی در ایران
موتورسیکلت‌های آتش‌نشانی تهران در سال ۱۳۹۲

برای اولین بار در سال ۱۳۰۳ خورشیدی، با همت کریم‌خان بوذرجمهری اولین شهردار دوران پهلوی یک ژنرال روس در محل سه‌راه امین‌حضور، اقدام به تأسیس اولین ایستگاه آتش‌نشانی نمود و بعدها با گسترش همین واحد و انتقال آن به چهارراه حسن‌آباد، واحد اطفائیه بلدیه تأسیس گردید. به تدریج با افزایش نیازهای شهر تهران این واحد به دو ایستگاه تهران و شمیرانات توسعه پیدا کرد. در سال ۱۳۲۶ این ایستگاه‌ها به پنج ایستگاه افزایش یافت[4][5] و امروزه تعداد ایستگاه‌های حریق تهران در حال رسیدن به ۱۲۵ مورد است.

جستارهای وابسته

پانویس

  1. «کاهش ۵۸ ثانیه‌ای حضور مأموران آتش‌نشانی تبریز در محل حادثه». خبرگزاری فارس. دریافت‌شده در ۳۱ مارس ۲۰۰۸.
  2. «طرح ایجادسازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی رشت».
  3. «تاریخچه سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی در ایران». سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۶ اوت ۲۰۰۹. دریافت‌شده در ۱۲ اکتبر ۲۰۱۶.
  4. بهداد آهنگری. «سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران». تاریخچه. بایگانی‌شده از اصلی در 10 فوریه 2020. دریافت‌شده در 12 اكتبر 2016. تاریخ وارد شده در |بازبینی= را بررسی کنید (کمک)
  5. حامد حیدری. کارشناس آتش‌نشانی گرایش پیشگیری و ایمنی. «سایت جامع آتش‌نشانی ایران».

منابع

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.