لکسوس

لکسوس (به انگلیسی: Lexus) و (به ژاپنی: レクサス) شرکت خودروسازی ژاپنی است، که وظیفه طراحی، تولید و توزیع خودروهای لوکس شرکت تویوتا را بر عهده دارد. طراحی پایه موتور، جعبه دنده، اتاق و شاسی همگی از 70 سال قبل به تدریج ارتقاء یافته اند. تفاوت در جزئیات و البته افزایش استفاده از فناوری الکترونیکی است.

لِکسوس
نوعشرکت تابعه
صنعتصنعت خودروسازی
بنا نهاده۱۹۸۹
بنیانگذارانایجی تویودا
دفتر مرکزیناگویا، آیچی، ژاپن
محدودهٔ فعالیتجهانی
افراد کلیدیکیوتوکا ایسه
(مدیر عامل اجرایی)
مارک تمپلین
(مدیرعامل لکسس آمریکا)
محصولاتخودرو
خودروهای لوکس
خدماتخدمات مالی
درآمد ۱۸٫۷ میلیارد دلار (۲۰۱۳)[1]
مالکتویوتا
وبگاه

شرکت لکسوس در سال ۱۹۸۹ توسط مدیرعامل وقت تویوتا؛ ایجی تویودا در ایالات متحده آمریکا راه‌اندازی شد.[2]

امروزه لکسوس با تولید خودرو هایی لوکس، به برندی بین‌المللی تبدیل شده، که به‌عنوان بزرگترین تولیدکننده اتومبیل‌های سفارشی و خاص، در کشور ژاپن شناخته می‌شود. این شرکت در حال حاضر تولیدات خود را در ۷۰ کشور جهان عرضه می‌کند[3] و یکی از ۱۰ نشان تجاری یا برند برتر ژاپن، بر پایه میزان ارزش بازار، به‌شمار می‌آید.[4]

دفتر مرکزی شرکت لکسوس در کشور ژاپن قرار دارد و دفاتر بین‌المللی و مراکز عملیاتی آن نیز در شهرهای بروکسل، بلژیک و تورانس، کالیفرنیا مستقر می‌باشند.

ریشه‌های تأسیس لکسوس به پروژه‌ای مخفی بازمی‌گردد، که توسط کمپانی تویوتا به‌منظور طراحی و ساخت خودرویی سدان در سال ۱۹۸۳ با نام پروژه اف۱ آغاز و در سال ۱۹۸۹ با عرضه خودروی لکسوس ال اس راه‌اندازی شد.

تاریخچه

لکسوس ال‌اف-اس‌اچ مفهومی

پروژه اف۱

لازم به ذکر است شرکت لکسوس یکی از زیر مجموعه های شرکت تویوتا می باشد.

در سال ۱۹۸۳ مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره وقت شرکت تویوتا، ایجی تویودا، جلسه‌ای فوق‌العاده با مدیران ارشد کمپانی تویوتا ترتیب داد و در آن جلسه از آنان پرسید، که آیا امکان دارد که تویوتا بتواند وارد کلاس خودروهای لوکس شده و با نام‌های بزرگ این کلاس رقابت کند؟! این پرسش تویوتا را وارد پروژه‌ای به نام اف۱ (فلگ‌شیپ ۱) کرد، که هدف آن، تولید خودرویی قابل رقابت با سایر اتومبیل‌های مطرح این کلاس بود.[5]

محصول نهایی پروژه اف۱ خودروی لکسس ال‌اس بود.[6] ولی در پی موفقیت تویوتا در فروش دو مدل جدید تویوتا کریسیدا[7] و تویوتا سوپرا، مجریان پروژه اف۱ توسعه این دو مدل را آغاز کردند. همچنین طراحان این پروژه بر روی توسعه دو مدل دیگر تویوتا کراون و تویوتا سده نیز شروع بکار نمودند.[8][9]

در ماه مه سال ۱۹۸۵ تیمی از مهندسان پروژه اف۱ جهت توسعه طرح‌ها و مطالعات انجام شده و پیدا کردن نقطه شروع، به ایالات متحده سفر کردند و یک خانه در لاگونا بیچ، کالیفرنیا اجاره نمودند. در ژوئیه همان سال، ساخت اولین خودروی لکسس در دستور کار قرار گرفت.

ماه مه سال بعد یعنی ۱۹۸۶ زمان تست اولین خودروی تولید شده توسط پروژه اف۱ در شبکه اتوبان‌های آلمان بود.[10] در سپتامبر همان سال شروع گسترده تست خودروی ساخته شده، در خیابان‌های آمریکا شروع شد.[11]

توسعه برند

در سال ۱۹۸۶ شرکت تبلیغاتی ساعتچی اند ساعتچی، که سال‌ها به‌عنوان آژانس تبلیغاتی، با شرکت تویوتا همکاری می‌کرد، به درخواست مدیریت تویوتا، یک تیم تخصصی جهت انتخاب نام برند، برای شرکت تولید خودروی لوکس تشکیل داد.

از میان ۲۱۹ نام تجاری در نهایت نام‌های وکترا، ورون، چاپارل، کالیبره و الکسیس برای شرکت جدید کاندید شدند[12] و زمانی‌که نام الکسیس انتخاب شد، این موضوع که الکسیس ممکن است، برای نام خودرو مناسب نباشد، مطرح گردید و نهایتاً با تغییر حرف لاتین یو بجای آی و تغییر حرف نخست یعنی؛ ای با ال (که از لاکچری به معنی لوکس گرفته شده بود) نام لکسوس تعیین گردید.[13]

راه‌اندازی برند

در سال ۱۹۸۹ بعد از عملیاتی طولانی و گسترده با تلاش ۶۰ طراح، ۲۴ تیم مهندسی، ۱۴۰۰ مهندس، ۲۳۰۰ تکنیسین، ۲۲۰ نفر پشتیبانی، ۴۵۰ نمونه آزمایشی و صرف هزینه‌ای بالغ بر یک میلیارد دلار، اولین پروژه لکسوس با نام اف۱ و محصولی به نام لکسوس ال‌اس۴۰۰ و در نمایشگاه خودروی دیترویت و لوس آنجلس رونمایی شد و از سپتامبر همان سال، فروش خودروهای لکسوس آغاز گردید.

در ژانویه سال ۱۹۹۰ لکسوس ال‌اس۴۰۰ در بین ۱۰ خودروی برتر جهان قرار گرفت. از ماه ژوئن سال ۱۹۹۰ نیز خودروی لکسوس به‌طور رسمی در بازار خاورمیانه عرضه گردید. محصولات کمپانی لکسوس که در ابتدا قرار بود نام «لکسیس» برای آن انتخاب شود، در بدو ورود خود به بازار ایالات متحده با یک اتفاق بزرگ روبه‌رو شدند.

هشت هزار خودروی لکسوس ال‌اس ورودی به ایالات متحده آمریکا در قسمت کنترل کروز خود مشکل پیدا کردند، که این شرکت را در ابتدای فعالیتش رو در روی دادگاه‌های استیناف در ایالات متحده آمریکا قرار داد. این اتفاق می‌توانست کار لکسوس را نیامده تمام کند. اما مدیران لکسوس از این اتفاق در ابتدای کار خود، یک تبلیغ استثنایی برای خود ساختند و با عرضه یک سرویس فوق‌العاده و متفاوت، تمامی نگاه‌ها را به سوی خود جلب کردند.[14][15]

لکسوس در اولین سال حضور خود در ایالات متحده آمریکا بیش از ۵۰ هزار دستگاه فروخت و در سال ۱۹۹۶ به مجموع فروش نیم میلیون دستگاه در عرض هفت سال حضورش در آمریکا دست یافت.

لکسوس آرایکس نخستین خودرو شاسی بلندی بود، که توسط لکسوس در سال ۱۹۸۹ به بازار عرضه شد. با ورود مدل آرایکس به بازار، گروه جدیدی از اتومبیل به نام کراس اوور معرفی شد. مدل‌های لکسوس جی‌ایکس نیز از سال ۲۰۰۲ در ایالات متحده آمریکا عرضه شد.

کارخانه‌های تولید خودرو

کارخانه‌های مونتاژ بر پایه مدل
کارخانهمالکمکانمدل‌ها
تاهاراتویوتا موتورتاهارا، استان آیچیلکسوس ال‌اس، لکسوس جی‌اس، لکسوس آی‌اس، لکسوس جی‌ایکس
کوکاراتویوتو موتور کیوشوکیتاکیوشو، استان فوکوئوکالکسوس سی‌تی، لکسوس اچ‌اس، لکسوس آرایکس
میاتاتویوتو موتور کیوشومیاواکا، استان فوکوئوکالکسوس ای‌اس، لکسوس آی‌اس، لکسوس آرایکس
موتوماچیتویوتا موتورتویوتا، استان آیچیلکسوس ال‌اف‌ای
هیگاشی فوجیکانتوسوسونو، شیزوئوکا، استان شیزوئوکالکسوس اس‌سی
ساناگهتویوتا بوشوکاتویوتا، استان آیچیلکسوس ال‌ایکس
کمبریجتویوتا کاناداکمبریج، انتاریولکسوس آرایکس

استانداردها در لکسوس

طراحی لکسوس از ابتدا بر پایه استانداردهای خودروهای گرانقیمت بوده‌است. در اولین لکسوس این استانداردها به‌صورت طراحی آیرودینامیک، نرم و روان بودن، کابین‌های آکوستیک، صرفه جویی در سوخت بروز کرده‌است. هر خودروی لکسوس باید ۶۰۰ معیار استاندارد را پشت سر بگذارد که مخصوص این برند است و محدوده‌ای روانی و نرمی و چرخها تا دوخت چرم صندلی‌ها را دربر می‌گیرد.

گرانقیمت‌ترین خودروی لکسوس خودرو اسپورت و دست‌ساز LF-A می‌باشد که با مدل ۲۰۱۲ و با قیمت پایه ۳۷۵٫۰۰۰ دلار وارد بازارهای جهانی شد.

جستارهای وابسته

پانویس

  1. http://www.forbes.com/companies/lexus
  2. «The History of Lexus 2011 Brochure». Toyota USA newsroom. ۲۰۱۱. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۸ سپتامبر ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۲۰۱۱-۰۷-۰۷.
  3. Wilson، Tom (۲۰۰۹-۰۲-۱۳). «2010 Lexus RX 350 & RX 450h - First Drive». Road & Track. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۰ آوریل ۲۰۱۰. دریافت‌شده در ۲۰۱۰-۰۵-۱۵.
  4. «Japan's Best Global Brands 2009». Interbrand. ۲۰۰۹. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۳ نوامبر ۲۰۱۰. دریافت‌شده در ۲۰۱۰-۰۹-۲۰.
  5. May 2006، ص. 42
  6. Press، Jim (2006). «How Lexus Was Successful in the U.S. (interview)» (WMV). Auto Line Detroit. دریافت‌شده در 2006. تاریخ وارد شده در |accessdate= را بررسی کنید (کمک)
  7. White, John. New Route for Japanese Cars: Luxury. بوستون گلوب. (1989-10-23)
  8. Dawson 2004، صص. 6–7, 63
  9. Long 2001، صص. 16–21
  10. «Edmunds.com Lexus Overview». Edmunds.com. دریافت‌شده در ۲۰۱۱-۰۵-۲۳.
  11. Morgan و Liker 2006، ص. 121
  12. Mahler 2004، صص. 56–57
  13. Noon، Chris (۲۰۰۵-۰۷-۲۶). «Watanabe's Toyota Rolls Out Lexus In Japan». فوربز. دریافت‌شده در ۲۰۰۸-۰۶-۰۵.
  14. «Molly Designs history, Lexus logo design». Molly Designs. بایگانی‌شده از روی نسخه اصلی در ۱۱ ژوئن ۲۰۰۸. دریافت‌شده در ۱۲ سپتامبر ۲۰۱۳.
  15. «An Enduring Symbol of Excellence». Hunter Communications. دریافت‌شده در ۱۲ سپتامبر ۲۰۱۳. مقدار |پیوند بایگانی= نادرست است: timestamp (کمک)

منابع

پیوند به بیرون

در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ لکسوس موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.