ولوو

ولوو (به سوئدی: Volvo) شرکت صنایع سنگین سوئدی است، که سازندهٔ خودروهای سنگین و قطعات مربوط به آن می‌باشد. از جمله تولیدات این شرکت کامیون، اتوبوس، موتورهای دیزل، تجهیزات سنگین، تجهیزات ترابری و سازه‌ای، سامانه‌های پیش‌رانش دریایی و صنعتی، تجهیزات هوافضا و ارائه خدمات مالی است.

ولوو
نوعسهامی عام
ISINSE0000115420 
صنعتصنایع سنگین
بنا نهاده۱۹۲۷
بنیانگذاراناسار گابریلسن
دفتر مرکزی یوتبری، سوئد
محدودهٔ فعالیتجهانی
مدیر عامل اجراییمارتین لوندستت
رئیس هیئت مدیرهکارل-هنریک سوانبرگ
محصولاتکامیون
اتوبوس
تجهیزات هوافضا
تجهیزات سنگین
موتور دیزل
سازه‌های دریایی
خدماتخدمات مالی
درآمد ۳۰۳٫۶ میلیارد کرون (۲۰۱۲)[1]
سود خالص ۱۷٫۶ میلیارد کرون (۲۰۱۲)
مجموع دارایی ۳۳۸٫۷ میلیارد کرون (۲۰۱۱)
تعداد کارکنان۱۱۰٫۰۰۰ نفر (۲۰۱۴)
شرکت‌های وابستهماک
ولوو تراکس
رنو تراکس
ولوو باس
ولوو کانستراکشن اکوئیپمنت
وبگاه

شرکت ولوو در سال ۱۹۲۴ با مشارکت مدیر امور مالی شرکت اس‌کااف؛ اسار گابریلسن و یکی از مهندسان ارشد این شرکت بنام؛ گوستاو لارسون، به‌عنوان زیرمجموعه‌ای از گروه اس‌کااف راه‌اندازی شد. شرکت ولوو در نهایت در سال ۱۹۲۷ به عنوان یک شرکت خودروسازی، در شهر گوتنبورگ آغاز به کار کرد. این شرکت در آغاز شاخه‌ای از شرکت بلبرینگ‌سازی اس‌کااف به‌شمار می‌آمد، که در سال ۱۹۳۵ در پی ورود ولوو به بازار بورس اوراق بهادار سوئد، اس‌کااف سهامش در این شرکت را واگذار نمود.

گروه ولوو در سال ۱۹۹۹ اقدام به فروش بخش خودروهای سبک خود، تحت نام ولوو کارز، به ارزش ۶٫۴۵ میلیارد دلار، به شرکت آمریکایی فورد نمود. در سال ۲۰۱۰ فورد نیز ولوو کارز را با قیمت ۱٫۸ میلیارد دلار به شرکت چینی جیلی فروخت.[2] در حال حاضر شرکت ولوو تنها تولیدکننده خودروهای سنگین شامل کامیون و اتوبوس می‌باشد، و بخش ساخت خودروی سواری آن (ولوو کارز)، زیرمجموعه شرکت چینی جیلی است.

منابع

  1. "Annual and Sustainability Report 2016" (PDF). Volvo. pp. 1, 8, 80, 84, 85.
  2. «چین فروش خودروهای سوختی را 'ممنوع خواهد کرد'». بی‌بی‌سی فارسی. ۱۹ شهریور ۱۳۹۶. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۶ دسامبر ۲۰۱۷. دریافت‌شده در ۱۶ دسامبر ۲۰۱۷.

مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا. «Volvo». در دانشنامهٔ ویکی‌پدیای انگلیسی، بازبینی‌شده در ۲۱ ژوئیه ۲۰۰۷.

در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ ولوو موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.