سیردان

سیردان یکی از شهرهای استان قزوین ایران است. این شهر مرکز بخش طارم سفلی و در شهرستان قزوین واقع گردیده است. جمعیت این شهر طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ ، برابر با ۸۰۵ نفر بوده‌است.[1]

سیردان
کشور ایران
استانقزوین
شهرستانقزوین
بخشطارم سفلی
سال شهرشدن۱۳۸۴
مردم
جمعیت۸۰۵ نفر (۱۳۹۵)
اطلاعات شهری
شهردارمهدی کشاورز حداد
پیش‌شمارهٔ تلفن۰۲۸
شناسهٔ ملی خودرو ایران
کد آماری۲۶۶۷

جاذبه اصلی شهر سیردان آب و هوای بسیار عالی با چشم‌انداز بسیار زیبا است. از جمله مناطق دیدنی سیردان باغات زیبا، چناران کهنسال، حمام خزینه زندیه و جنگل های بلوط می باشد. با فاصله حدود یک ساعته از شهر سیردان می توان به کوهستان شامادشت رسید و زندگی عشایری همراه با گله‌های گوسفندان و آداب و سنن آنان را مشاهده کرد و از محصولات لبنی طبیعی آن بهره برد و به قله شاما دشت که بلندترین قله طارم سفلی با ارتفاع ۲۷۰۰ متر می‌باشد رسید. تا نیمه‌های تابستان آثار برف در این ارتفاعات مشهور است. در نزدیکی شهر سیردان می توان به روستای گردشگری عمقین اشاره نمود که دارای طبیعت زیبا و از لحاظ بوم گردی یکی از مناطق بکر و ایده آل منطقه است.

جغرافیا

سیردان شهری کوهستانی است که در ارتفاع ۱٬۱۰۰ متری و در دامنه شمال شرقی کوه‌های شامادشت واقع شده‌است. طبق تقسیمات کشوری شهر سیردان مرکز بخش طارم سفلی از استان قزوین می‌باشد. این شهر تنها شهر منطقه طارم سفلی در مرز مشترک سه استان قزوین، زنجان و گیلان واقع گردیده.

بادهای همیشگی و موسمی از سمت شمال شرقی وجود دارد.[2]

مناطق گردشگری

چنار کهنسال سیردان: دو چنار کهن چند صد ساله در بافت شهری سیردان موجود است. یکی با سن حدودی ۶۰۰ سال و دیگری با سن حدودی ۳۰۰ سال. قطر تنه اصلی چنار بزرگتر به ۵ متر می‌رسد. چنار بزرگتر، بزرگترین چنار با حجم چتر پوششی کامل در ایران است.

دشت گل‌های لاله سیردان

در نزدیکی این شهر قزل رود می‌گذرد و این منطقه دارای پوشش گیاهی و تنوع جانوری می‌باشد.

جمعیت

جمعیت این شهر در سال ۱۳۹۵ برابر با ۱٬۴۸۹ نفر و ۴۵۳ خانوار بوده‌است.[3] مردم سیردان به زبان ترکی آذربایجانی[4][5] صحبت می‌کنند و دین مردمان این مردمان اسلام و از مذهب شیعه جعفری می‌باشند.

فرهنگ

از دیرباز سیردان دارای فرهنگ غنی و اصیلی بوده‌اند. این که از گذشته‌های دور سیردان در مرکزیت طارم بزرگ قرار داشته تأثیر به سزایی در ایجاد یک فرهنگ غنی و اصیل در این شهر داشته‌است، وجود مکاتبات و عالمان بی‌شمار خود دلیلی بر این سخن است. از عالمان سیردان می‌توان به سردانی «سیردان» و حاج باقر سیردانی و از بزرگان و قدیمی‌های شهر سیردان می‌توان به مرتضی شیخ سیردانی که در مسجد سیردان در روزهای تاسوعا وعاشورا به تعزیه می‌پرداخت می‌توان نام برد.

منابع

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.