آوج

آوَج مرکز شهرستان آوج در استان قزوین و کشور ایران است. این شهر در جاده قزوین به همدان و در ۱۱۰ کیلومتری شهر قزوین در جنوب غربی استان قزوین واقع شده‌است. شهر آوج به عنوان مركز به جهت قرار گرفتن در موقعیت ارتباطی مناسب و همجواری با پایتخت‌های دولت مادها، ایلخانان و صفویان دارای تاریخی طولانی و قدیمی است. در دوره حکومت سلجوقیان که سنی مذهب بودند آوج (آوا) به همراه ری و قم ۳ منطقه شیعه‌نشین بوده‌است و در همان دوره در آوج مدارسی به نام مدارس علی شاهی وجود داشته که در آن طلاب علوم دینی مشغول به تحصیل بوده‌اند. در حال حاضر این مکان به نام محله علم شاه تغییر نام یافته‌است.

شاه دره
آوج
آوا
کشور ایران
استانقزوین
شهرستانآوج
بخشآوج
مردم
جمعیت۵،۱۴۲ نفر (۱۳۹۵)[1]
اطلاعات شهری
پیش‌شمارهٔ تلفن۰۲۸
شناسهٔ ملی خودرو ایران ۸۹ ج
کد آماری۱۵۳۶

جمعیت

جمعیت این شهر در سال ۱۳۹۵ برابر با ۵٬۱۴۲ نفر و ۱٬۶۲۱ خانوار بوده است.[2] مردم این شهر ترک هستند و به زبان ترکی سخن می‌گویند.[3] [4]

مکان های تاریخی وگردشگری

پل معلق شاهدره

از مکان های گردشگری این شهر می توان به پل معلق آبشار شاهدره که دومین پل معلق ایران محسوب میشود، اشارع کرد. این پل معلق در کنار شهر آوج و در مجاورت آبشار شاه‌دره قرار دارد.[5]از مکان ها تاریخی این شهر نیز می توان به کاروانسرای شاه عباسی و امامزاده طاهر که در داخل شهر قرار گرفته اند اشاره کرد. همچنین آبشار قارانقولوق، آبشار منصور، امامزاده علاء‌الدین و روستاهای توریستی از جمله مشانه، هرایین، پرسبانج و خروس‌دره از جمله جاهای دیدنی این شهر است.

جستار های وابسته

شهرستان آوج

استان قزوین

منابع

کوه های آوج
  1. «نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۹۵». درگاه ملی آمار ایران. دریافت‌شده در ۱ دسامبر ۲۰۱۸.
  2. «نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۹۵». درگاه ملی آمار ایران. دریافت‌شده در ۱ دسامبر ۲۰۱۸.
  3. مهر نیوز: آوج می‌تواند به پایتخت گردشگری کشور تبدیل شود
  4. Chargoshe
  5. ایران واتچینگ (۲۰۱۹). «ایران واتچینگ: پل معلق آوج».


This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.