رنو کولئوس

رنو کولئوس (Renault Koleos) یک کامپکت اس‌یووی (J) است که اولین بار به عنوان یک ماشین مفهومی در نمایشگاه خودروی ژنو در سال ۲۰۰۰ و پس از آن دوباره در سال ۲۰۰۶ در Mondial de l'Automobile در پاریس به نمایش عموم درآمد. نسل دوم آن در سال ۲۰۱۶ و با تفاوت‌های فراوان چه از لحاظ ظاهری و چه از لحاظ فنی نسبت به نسل اول عرضه شد. از جمله آپشن‌ها و امکانات تعبیه‌شده در رنو کولئوس نسل دوم می‌توان به این موارد اشاره کرد: استارت دکمه‌ای Keyless، نورپردازی داخل کابین، صندلی‌های عقب با قابلیت تاشو، چراغ‌های LED جلو مجهز به سنسور تاریکی هوا به همراه چراغ‌های LED روز روشن، مجهز به سیستم تهویهٔ هوای دوگانه، دریچهٔ هوای تهویهٔ عقب، آینهٔ دید عقب مجهز به سیستم ضد نور خیره‌کننده، سانروف پانورامیک، سیستم گرم‌کن و سیستم تهویهٔ صندلی‌ها در ردیف جلو، سیستم بازکن درِ عقب به صورت خودکار و سنسوریک، صفحه نمایش ۷ (یا ۸٫۷) اینچی لمسی و تمام‌رنگی چندکاره (مولتی‌مدیا، مسیریاب، مدیریت شرایط خودرو)، سیستم صوتی پیشرفته و قدرتمند از نوع Bose با ۱۲ اسپیکر، ساب ووفر، آمپلی‌فایر دیجیتال و قابلیت اتصال با بلوتوث و پورت USB، رینگ‌های ۱۸ اینچی آلیاژ آلومینیوم، دستگیره‌ها و تریم خارجی شیشه‌ها از نوع کرومی و آنتن بال‌کوسه‌ای.

رنو کولئوس
دید کلی
شرکترنو
تولید ۲۰۰۷–اکنون[1]
بدنه و شاسی
کلاسکامپکت اس‌یووی (جی)
شکل بدنه۵-در اس یووی
طرح‌بندیموتور جلو-محور جلو، موتور جلو-چهار چرخ متحرک

نسل دوم رنو کولئوس موفق به کسب ۵ ستاره ایمنی شد.

نسل اول (۲۰۰۷–۲۰۱۵)

کولئوس I
دید کلی
شرکترنو سامسونگ موتورز
نام‌های دیگررنو سامسونگ QM5
تولید۲۰۰۷–۲۰۱۵[1]
مونتاژبوسان، کره جنوبی (رنو سامسونگ موتورز)(۲۰۰۷–۲۰۱۶)
چنای، هند (رنو هند) (۲۰۱۰–۲۰۱۶)
مسکو، روسیه (2012-2014)[2]
طراحیپاتریک لکومه
بدنه و شاسی
سکوپلتفرم سی رنو
مرتبطنیسان ایکس-تریل
نیسان قشقایی
رنو کانگو
پیشرانه
موتور۲٫۰ لیتری I4 16V (چین و روسیه)
۲٫۵ لیتری I4 16V
۲٫۰ لیتری I4 dCi
جعبه‌دنده۶-سرعته دستی
۶-سرعته اتوماتیک
گیربکس سی‌وی‌تی
ابعاد
فاصله
بین محورها
۲٬۶۹۰ میلیمتر (۱۰۵٫۹ اینچ)
طول۴٬۵۲۰ میلیمتر (۱۷۸٫۰ اینچ)
عرض۱٬۸۵۵ میلیمتر (۷۳٫۰ اینچ)
ارتفاع۱٬۶۹۵ میلیمتر (۶۶٫۷ اینچ)
وزن خالص۱٬۶۳۹–۱٬۷۸۴ کیلوگرم (۳٬۶۱۳–۳٬۹۳۳ پوند)

بررسی اجمالی

کولئوس نسل اول یک رنو در کلاس کامپکت اس‌یووی است. این خودرو در نسخه مفهومی چیزی شبیه به رنو سینیک و رنو کانگو بود اما نسخه تولیدی یک کراس اوور کوچک بود. کولئوس اولین بار به عنوان خودرویی مفهومی در فوریه سال ۲۰۰۰ به نمایش درآمد.[3]این نسل از طراحی نه چندان زیبا و محافظه کارانه‌ای برخوردار است.

تمامی موتورهای این خودرو از نوع ۴ سیلندر خطی ۱۶ سوپاپ هستند.

امکانات

کیسه هوا برای سرنشینان جلو، جانبی، پرده ای، ترمز جلو و عقب دیسکی و پایداری در جاده‌های مختلف و آب و هوای مختلف و ترمز دستی الکترونیکی، سیستم باز و بسته شدن درها و استارت بدون کلید، دکمه‌های کنترل سیستم صوتی فرمان، کنترل خودکار تهویه، بلوتوث، تنظیم برقی و سرد کن گرم کن صندلی‌ها، تنظیم برقی آئینه‌ها و گرمکن، آئینه تاشو، سقف پانوراما، سیستم اتوماتیک ثابت نگه داشتن حالت افقی در شیب، سنسور پارک و باران و کامپیوتر سفری

موتورها

موتورهای نسل اول به شرح زیر است:[4]

موتور حجم موتور قدرت سرعت نهایی شتاب ۰–۱۰۰ (ثانیه)،
2.0 L 16V[5] ۱۹۹۷ سی‌سی ۱۰۳ کیلووات (۱۴۰ اسب بخار متری؛ ۱۳۸ اسب بخار ترمز) ۱۷۴ کیلومتر بر ساعت (۱۰۸ مایل بر ساعت) ۹٫۵ ثانیه
2.5 L 16V ۲۴۸۸ سی‌سی ۱۲۶ کیلووات (۱۷۱ اسب بخار متری؛ ۱۶۹ اسب بخار ترمز) ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت (۱۱۲ مایل بر ساعت) ۹٫۳ ثانیه
2.0 L dCi ۱۹۹۸ سی‌سی ۱۱۰ کیلووات (۱۵۰ اسب بخار متری؛ ۱۴۸ اسب بخار ترمز) ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت (۱۱۸ مایل بر ساعت) ۱۰٫۴ ثانیه
2.0 L dCi ۱۹۹۸ سی‌سی ۱۲۹ کیلووات (۱۷۵ اسب بخار متری؛ ۱۷۳ اسب بخار ترمز) ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت (۱۲۴ مایل بر ساعت) ۹٫۸ ثانیه

نگارخانه

رنو کولئوس پیش از فیس لیفت
رنو کولئوس پیش از فیس لیفت 
فیس لیفت رنو کولئوس
فیس لیفت رنو کولئوس 
فیس لیفت رنو کولئوس
فیس لیفت رنو کولئوس 
فیس لیفت رنو سامسونگ QM5
فیس لیفت رنو سامسونگ QM5 

نسل دوم (۲۰۱۶–اکنون)

کولئوس II
دید کلی
نام‌های دیگررنو سامسونگ QM6
تولید۲۰۱۶–اکنون
مونتاژ
  • بوسان، کره جنوبی (رنو سامسونگ) (۲۰۱۶–اکنون)
    ووهان، چین (دانگ فنگ رنو)
(۲۰۱۶–اکنون)
طراحیالکسیس مارتوت
بدنه و شاسی
کلاساس یووی سایز متوسط
شکل بدنه۵-در اس یووی
سکوپلتفرم CMF رنو (CMF-CD)
مرتبط
پیشرانه
موتور۱٫۲ لیتری I4 16V
۲٫۰ لیتری I4 16V
۱٫۵ لیتری I4 dCi
۱٫۶ لیتری I4 dCi
۲٫۰ لیتری I4 dCi
ابعاد
فاصله
بین محورها
۲٬۷۰۵ میلیمتر (۱۰۶٫۵ اینچ)
طول۴٬۶۷۲ میلیمتر (۱۸۳٫۹ اینچ)
عرض۱٬۸۴۳ میلیمتر (۷۲٫۶ اینچ)
ارتفاع۱٬۶۷۸ میلیمتر (۶۶٫۱ اینچ)
وزن خالص۱۵۲۰–۱۶۵۴ کیلوگرم
رنو کولئوس نسل دوم

رنو کولئوس نسل قبلی با ظاهری نه چندان زیبا نتوانست به فروش قابل توجهی دست یابد؛ ولی این بار داستان متفاوت است، نسل دوم رنو کولئوس با این مشخصات فنی و ظاهری آمده تا بازار را به تسخیر خود درآورد! رقبای این خودرو میتسوبیشی آوت‌لندر، دی‌اس ۶، هیوندای سانتافه، هوندا سی‌آر-وی، تویوتا راو ۴ و نیسان ایکس-تریل می‌باشند.

طراحی ظاهری

ابعاد رنو کولئوس نسل دوم به ترتیب ۴۶۷۲/۱۸۴۳/۱۶۷۸ می‌باشد و فاصله بین دو محور ۲۷۰۵ است. در خصوص طراحی ظاهری رنو کولئوس نسل دوم می‌توان با نگاهی به تصاویر، به تمامی ویژگی‌های ظاهری آن پی برد، ولی نکته قابل توجه طراحی رنو کولئوس نسل دوم، استفاده از طراحی رنو تالیسمان و نسل جدید مگان برای چهره آرایی این شاسی بلند سایز متوسط است تا شاید نسل دوم کولئوس بتواند فروش ناامیدکننده نسل اول را جبران کند. طراحی عقب رنو کولئوس نسل دوم به نظر مطلوب و دلنشین تر شده و خروجی‌های اگزوز کرومی، اسپویلر سقفی و حتی فرم بدنه رنو کولئوس نسل دوم در بخش عقبی خوب طراحی شده‌است، و در کل یک طراحی بهتر از نسل اول را شاهد هستیم.

طراحی داخلی

رنو کولئوس نسل دوم دارای کیفیت بالای مواد بکار رفته در داخل خود است و از چرم و پلاستیک با کیفیت بالا بهرمند است. پانل ابزار نیمه دیجیتال، و یک صفحه نمایش لمسی بزرگ در مرکز آن به همراه برخی از تجملات اضافی دلیلی است که این خودرو در بازار بالاتر از خودروی نیسان X-TRAIL قرار گیرد. نورپردازی LED داخلی، صندلی‌های چرمی با کیفیت مطلوب به همراه گرمکن صندلی، داشبورد کشیده شده و سقف پانورامیک از ویژگی‌های طراحی داخلی رنو کولئوس نسل دوم است.

موتورها

در تمامی مدل‌های رنو کولیوس نسل دوم از پیشرانه‌ای مشترک با نیسان X-Trail استفاده شده‌است؛ این خودرو در ایران مجهز به یک پیشرانهٔ چهار سیلندر ۲٫۵ لیتری توانایی تولید ۱۶۸ اسب بخار قدرت و ۲۲۶ نیوتن‌متر گشتاور است. نیرو پیشرانه عرضه شده در ایران توسط جعبه دندهٔ ضریب متغیر از نوع (CVT) که مورد بازنگری قرار گرفته‌است، به چرخ‌ها ارسال می‌شود. در ادامه تمامی موتورهای این خودرو را ملاحظه می‌کنید.

موتور حجم موتور تیپ قدرت جعبه دنده نوع انتقال قدرت
2.0 16v 1997cc M5R ۱۱۰ کیلووات (۱۴۷ اسب بخار) X-CVT8 2WD
2.5 16v 2488cc QR25 ۱۳۷ کیلووات (۱۸۳ اسب بخار) X-CVT8 2WD یا 4WD
1.6 dCi 1598cc R9M ۹۷ کیلووات (۱۳۰ اسب بخار) ۶-سرعته دستی 2WD
2.0 dCi 1995cc M9R ۱۲۸ کیلووات (۱۷۷ اسب بخار) ۶-سرعته دستی یا X-CVT8 2WD یا 4WD

نگارخانه

منابع

  1. "Renault Samsung Motors QM5". Renault. Retrieved 5 August 2013.
  2. "Renault Koleos". Wroom.ru. Archived from the original on 25 March 2017. Retrieved 24 March 2017.
  3. "Renault Koleos". Autoevolution.com. Retrieved 14 September 2011.
  4. "Koleos, the first 4x4 crossover from Renault". Renault. 2008-02-11. Archived from the original on 24 March 2012. Retrieved 2008-08-31.
  5. "Renault Koleos — specifications". Wroom.ru. Archived from the original on 25 March 2017. Retrieved 24 March 2017.

پیوند به بیرون

در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ رنو کولئوس موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.