خودکشی در آمریکا

خودکشی دهمین سبب مرگ در کشور ایالات متحده آمریکا است. در سال ۲۰۰۹ تعداد ۳۶٬۹۰۹ تن به سبب خودکشی مردند. در آن سال این رقم ششمین سبب مرگ مردان و شانزدهمین سبب مرگ زنان بود. همچنین سومین عامل مرگ جوانان بین ۱۵ تا ۲۴ سال نیز بود. پژوهشگران آکادمی ملی علوم آمریکا درگزارشی اعلام کردند دلائل عمده مرگ زودرس آمریکایی‌ها مصرف شدید و بی‌رویه مواد مخدر و مشروبات الکلی و همچنین افسردگی‌های مزمن است که منجر به خود کشی آن‌ها می‌شود.[1] دولت آمریکا می‌کوشد تا با کمک گیری از سازمان‌ها و نهادهای گوناگون نرخ خودکشی را در این کشور کاهش دهد. در قانون اساسی ایالات متحده آمریکا برخی قوانین ضد خودکشی یا قوانین ضد خودکشی کمکی نیز وجود دارد که در سال‌های اخیر مورد تجدید نظر واقع شده‌اند. در این کشور نرخ خودکشی با شرایط بد اقتصادی همچون بیکاری همبستگی مستقیم دارد.

نرخ خودکشی بر اساس سن و جنس

نرخ خودکشی بر اساس سن و جنس در آمریکا، سال ۲۰۰۵.[2]
سن ۵–۱۴ ۱۵–۲۴ ۲۵–۳۴ ۳۵–۴۴ ۴۵–۵۴ ۵۵–۶۴ ۶۵–۷۴ ۷۵+ کل
مردان ۲۰۴۳۴۸۹۴۰۵۹۵۰۵۳۵۲۵۷۳۲۴۱۱۹۳۵۲۶۰۳۲۵۸۴۸
زنان ۶۸۷۱۳۹۲۲۱۴۸۳۱۷۱۹۹۵۴۴۰۳۴۴۸۶۷۱۱
هر دو ۲۷۲۴۲۰۲۴۹۸۱۶۵۳۶۶۹۷۶۴۱۹۵۲۳۳۸۳۰۵۱۳۲۵۳۳

خود-دیگرکشی

تیراندازی در مدارس، خود-دیگرکشی و خودکشی به دست پلیس از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۰ در کشور آمریکا رقم بالایی را به خود اختصاص داده‌اند. تنها به عنوان نمونه می‌توان به کشتار دبیرستان کلمباین، کشتار دانشگاه ویرجینیا تک و تیراندازی دبستان سندی هوک اشاره کرد.

مقایسه با دیگر کشورها

نمودار خودکشی از سال ۱۹۶۰ تا ۲۰۰۷ برای کشورهای ژاپن هلند، زلاند نو، نوروژ، سوئد، سوئیس، و ایالات متحده آمریکا.

جستارهای وابسته

منابع

  1. گسترش خودکشی در آمریکا . [خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) http://www.irna.ir]
  2. [گزارش سازمان بهداشت جهانی از میزان خودکشی در ایالات متحده آمریکا http://www.who.int/mental_health/media/unitstates.pdf]
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.