خرمدره

خُرَّم‌دَرّه یکی از شهرهای استان زنجان و مرکز شهرستان خرمدره است، این شهر با تمدن هشت هزار ساله به نگین سبز شمالغرب و دارالخیرین شهرت دارد و مطابق با سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن برابر با ۵۵۳۶۸ نفر می‌باشد.

خرّم‌درّه مشهور به :دارالعلم
کشور ایران
استانزنجان
شهرستانخرمدره
بخشمرکزی
نام(های) پیشینجوزستان، نه دژ
مردم
جمعیت۵۵٬۳۶۸ تن در سال۱۳۹۵[1]
اطلاعات شهری
شهردارامیر هوشنگ نوری آرا(۱۳۹۹)
ره‌آوردمحصولات کشاورزی و شرکت مینو شهرستان خرم‌دره
پیش‌شمارهٔ تلفن۰۲۴
شناسهٔ ملی خودرو»د۹۷
کد آماری۱۵۲۹

موقعیت جغرافیایی

شهرستان خرم‌دره در ۴۹ درجه و ۲۵ دقیقه تا ۴۸ درجه و ۵۵ دقیقهٔ طول شرقی نصف‌النهار مبدأ و ۳۶ درجه و ۲۵ دقیقه تا ۳۶ درجه و ۱۰دقیقهٔ شمالی خط استوا قرار گرفته‌است.

فاصله این شهر از تهران ۲۴۵ کیلومتر، تبریز ۳۸۹، رشت ۱۸۴ کیلومتر و تا قزوین حدود ۹۰ کیلومتر می‌باشد.[2]

موقعیت راهبردی خرّمدرّه در کشور:

با توجه به این که شهرستان خرمدره بین آزادراه قزوین به تبریز قرار دارد و دارای ایستگاه راه‌آهن بوده و یک فرودگاه درحال احداث (حوالی استادیوم فوتبال) دارد می‌تواند بیش از این برای کشور ایران مورد استفاده واقع شده و ثمر بخش باشد.

نام برخی مناطق و محلات آن شامل ناوک ، قلعه سر ، یان یان ، حسین حصاری ، قلیچ خرابه ، قویا و… است

جاذبه‌های گردشگری

تپه خالصه با قدمتی حدود هشت هزار سال آثار باستانی ای است که در چند سال اخیر مورد اکتشاف قرار گرفته و از این جهت می‌توان گفت خرّمدرّه قدیمی‌ترین شهر استان است. از جاذبه‌های بکر و دیدنی این شهرستان می‌توان به باغهای وسیع میوه بویژه محمودآباد، جاده بین مزارع داسداران، کوچه باغهای قدیمی، جنگلهای شاه باغی، ارتفاعات همجوار الوند، پلاس و ویستان، دریاچه کوچک سدهای خلیفه لو و شویر، مسجد بهمن حجت کاسانی و غار بهمن حجت کاشانی بعنوان جاذبه‌های طبیعی و تاریخی اشاره کرد.

صنایع فعال در شهر

مجتمع کشت و صنعت و دامپروری و مرغداری دشت خرمدره در محدوده‌ای به وسعت حدود ۱۱۲۵ هکتار در شهرستان خرمدره قرار دارد. این شرکت در چهار زمینه «دامپروری»، «زراعت»، ـ «باغبانی» و «مرغداری» فعالیت می‌کند. واحد دامپروری دارای ۷۵۰۰ رأس دام و تولید روزانه ۱۲۵ تن شیر می‌باشد. سطح باغات ۳۰۰ هکتار و سطح اراضی تحت کشت ۶۰۰ هکتار می‌باشد که سالیانه ۳ هزار تن انواع میوه و ۱۵ هزار تن انواع محصولات زراعی تولید می‌کند.[3]

منابع

  1. «نتایج سرشماری سال۵۱۳۹۰». معاونت برنامه‌ریزی استانداری خراسان جنوبی (به نقل از مرکز آمار ایران). ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۲. بایگانی‌شده از اصلی در ۲ اکتبر ۲۰۱۲. دریافت‌شده در ۱۹ اردیبهشت۱۳۹۲. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازبینی= را بررسی کنید (کمک)
  2. «فاصله خرمدره از دیگر شهر ها». ۳۱ مارس ۲۰۲۰.
  3. «مجتمع کشت و صنعت خرمدره». ۳۱ مارس ۲۰۲۰.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.