خدای جنگ: روح اسپارت

خدای جنگ: روح اسپارت (به انگلیسی: God of War: Ghost of Sparta) یک بازی ویدئویی به سبک اکشن-ماجراجویی از مجموعه بازی‌های خدای جنگ است که توسط استودیو سنتا مونیکا و ردی ات دان ساخته شده و توسط سونی کامپیوتر انترتینمنت به‌طور انحصاری در ۲ نوامبر ۲۰۱۰، برای کنسول پلی‌استیشن همراه منتشر شده‌است. این بازی ششمین بازی از سری خدای جنگ است. این بازی که موضوع آن اساطیر یونانی است، در دوران یونان باستان قرار دارد و داستان آن حول انگیزه انتفام می‌چرخد. بازیکن کنترل شخصیت اصلی بازی به نام کریتوس را در دست می‌گیرد. کریتوس همچنان به خاطر گذشته‌اش در حال عذاب است و تصمیم به کشف کردن ریشه‌های خود می‌گیرد. در آتلانتیس، او مادر خود کالیستو را پیدا می‌کند که ادعا دارد برادرش دیموس هنوز زنده است. کریتوس برای نجات برادرش به قلمروی مرگ می‌رود. پس از آن که او برادرش را نجات داد، دو برادر تصمیم می‌گیرند که ضد خدای مرگ، یعنی تاناتوس [و 3] متحد شوند.

خدای جنگ: روح اسپارت
جلد نسخه آمریکای شمالی
توسعه‌دهنده(ها)ردی ات دان[1]
استودیو سنتا مونیکا
ناشر(ها)سونی کامپیوتر انترتینمنت
تهیه‌کننده(ها)دانا جن
برنامه‌نویس(ـان)نیکولاس بیکر [و 1]
جسی ون بوردن [و 2]
نویسنده(ها)کوری بارلوگ
آهنگساز(ان)جرارد مارینو
مایک ریگان
سریخدای جنگ
سکو(ها)پلی‌استیشن همراه
پلی‌استیشن ۳
تاریخ(های) انتشار
  • NA ۲ نوامبر، ۲۰۱۰
  • EU ۳ نوامبر، ۲۰۱۰
ژانر(ها)اکشن-ماجراجویی ، هک اند اسلش
حالت(ها)تک‌نفره
رسانهیوام‌دی، توزیع دیجیتال
گروه سنیESRB: M

گیم پلی این بازی همانند نسخه‌های پیشین بر مبارزه‌های ترکیبی تمرکز دارد و بازیکن از اسلحه‌های بازی، «شمشیرهای آتنا» [و 4]و «بازوهای اسپارت» [و 5]که بعداً در بازی به دست می‌آید، استفاده می‌کند. این بازی شامل رویدادهای فوری است که باعث می‌شود بازیکن در یک زمان مشخص کوتاه تصمیمی بگیرد و دشمن‌ها و غول آخر را شکست دهد. تا سه حمله جادویی و یک توانایی افزایش قدرت در بازی می‌تواند به عنوان راه‌های دیگر مبارزه استفاده شود.روح اسپارت همچنین شامل عنصرهایی گیم‌پلی دیگری مانند پازل و سکوبازی نیز است. سیستم مبارزه و نبرد در بازی ۲۵ درصد نسبت به بازی پیشین، یعنی خدای جنگ: زنجیرهای المپ رشد کرده‌است.

روح اسپارت برای داستان، گیم پلی و گرافیک بسیار تحسین شده‌است. برخی از منتقدها این بازی را بهترین بازی برای پلی‌استیشن همراه می‌دانند. برخی دیگر این بازی را با نسخه‌های پلی‌استیشن ۳ مقایسه کردند و گرافیک آن را از نسخه‌های خدای جنگ در پلی‌استیشن ۲ بهتر دانستند.روح اسپارت چندین جایزه گوناگون مانند "بهترین بازی در دست" و "بهترین بازی برای پلی‌استیشن همراه" را کسب کرده‌است. این بازی در مراسم ای۳ جایزه بهترین بازی پلی‌استیشن همراه و در جوایز بازی‌های ویدئویی اسپایک جایزه بهترین بازی در دست را برده‌است. در ژوئن سال ۲۰۱۲، این بازی در سراسر جهان ۱٫۲ میلیون نسخه فروخته بود و آن را پانزدهمین بازی پرفروش در پلی‌استیشن همراه تبدیل کرد. در کنار زنجیرهای المپ، این بازی در ۱۳ سپتامبر سال ۲۰۱۱ بازسازی شد و در ۲۸ اوت ۲۰۱۲ به عنوان بخشی از "خدای جنگ:کلکسیون ریشه‌ها"[و 6] برای پلی‌استیشن ۳ منتشر شد.

گیم‌پلی

گیم‌پلی روح اسپارت همانند نسخه‌های پیشین این مجموعه است. این بازی تک‌نفره و سوم شخص است. بازیکن شخصیت کریتوس را کنترل می‌کند و با عنصرهایی مانند هک اند اسلش، مبارزه‌های ترکیبی، سکوبازی و پازل درگیر است. در این بازی بازیکن با دشمن‌هایی که در اساطیر یونانی ریشه دارند به نبرد می‌رود، مانند مینوتور، سیکلوپ‌ها، هارپی، گورگون و ساتیر. در بازی، موجوداتی مانند کرها، گروئون، خودکاره، بوریاس و تریتون از اساطیر نیز الهام گرفتند اما به‌طور ویژه برای این بازی بودند. عنصرهای سکوبازی بازیکن را مجبور به بالا رفتن از دیوارها، پرش از شکاف‌ها، تاب خوردن بر طناب‌ها و ثابت شدن بر روی تیر می‌کند. برخی از پازل‌ها ساده هستند، همانند حل دادن یک جعبه برای رد شدن از یک گذرگاه که با یک پرش عادی نمی‌توانست رد شود، اما دیگر پازل‌ها پیچیده هستند، مانند پیدا کردن تکه‌های مختلف برای باز کردن یک در.[2] این بازی اسلحه‌ها، قدرت‌های جادویی و توانایی‌های ناوبری را معرفی می‌کند که در نسخه‌های پیشین حضور نداشتند و به عنوان ۲۵٪ تفاوت با نسخه زنجیرهای المپ شناخته شده‌است.[3]

مبارزه‌ها

کریتوس در حال نبرد با سکولا [و 7]. دکمه‌های L و R در بالا سمت چپ و بالا سمت راست نشان‌دهنده یک رویداد فوری است.

اسلحه اصلی کریتوس، یعنی شمشیرهای آتنا یک جفت تیغ هستند که دور مچ دست و بازوهای او پیچیده‌است. در گیم‌پلی، بازیکن می‌تواند تیغه‌ها را برای حمله به صورت‌های مختلفی بچرخاند. بعداً در بازی، کریتوس یک اسلحه نو به عنوان «شمشیرهای اسپارتا» را به دست می‌آورد، یک سپر و نیزه که انواع مختلفی از مبارزه را ایجاد می‌کند، به‌طور مثال کریتوس می‌تواند از سپر برای دفاع از خود و از نیزه برای پرت کردن به هدف‌های دور دست استفاده کند. کریتوس یک ابرتوانایی به عنوان «قاتل ترا» [و 8]به دست می‌آورد که تیغه‌های او را با آتش القاء می‌کند. این قابلیت مانند قابلیت خشم در بازی‌های پیشین بود که آسیب‌زدگی را افزایش می‌دهد و با آن می‌تواند زره دشمن را خراب کند. همانند خدای جنگ ۳، این قابلیت به مرور زمان خود را دوباره پر می‌کند و قابلیت استفاده دوباره را می‌دهد. هردوی «شمشیرهای اسپارتا» و «قاتل ترا» برای غلبه بر موانع فیزیکی در محیط بازی نیز استفاده می‌شود، مثلاً برخی درها نیازمند استفاده از قابلیت «قاتل ترا» برای باز شدن هستند. کریتوس در روند بازی استفاده از سه قدرت جادویی را یادمی‌گیرد، که شامل چشم آتلانتیس، شلاق ارینیس و شاخ بوریاس است که باعث می‌شود روش‌های مختلفی برای حمله به دشمنان داشته باشد. نیزه سه شاخه پوزئیدون [و 9] از بازی‌های پیشین در بازی مانده‌است. این نیزه سه شاخه قابلیت نفس کشیدن زیر آب را می‌دهد، یک قابلیت مهم چون بخش‌های زیادی از بازی نیازمند استفاده از این قابلیت است.[4]

سیستم مبارزه به روز شده‌است و به کریتوس اجازه کوبیدن دشمنان به زمین و همچنین پرت کردن آنها را می‌دهد. همچنین توانایی مبارزه در هوا نیز افزوده شده‌است. یک «سیستم تقویت شده مرگ» نیز استفاده شده‌است، که شامل اسلحه‌های خاص و پویانمایی‌های تازه از مرگ دشمنان است.[5] حالت چالشی بازی به عنوان «چالش خدایان» شناخته می‌شود، که شامل پنج چالش آرس و هشت چالش افزوده شده آتنا است. حالت چالش نیازمند این است که بازیکن مجموعه‌ای از کارها را در بازی انجام دهد، به‌طور مثال کشتن دشمنان بدون اینکه به او حمله شود. یک حالت که به‌طور ویژه برای این بازی افزوده شده‌است، معبد زئوس است، که به بازیکنان اجازه می‌دهد گوی‌های قرمز خود را قربانی کند تا ویژگی‌های تازه‌ای همانند چالش‌های آتنا، لباس‌های نو برای کریتوس، ویدئوهای پشت صحنه و هنر مفهوم از شخصیت‌ها و محیط‌های بازی را باز کند. تمام کردن هر سطح سختی پاداش‌های تازه‌ای را به بازیکن می‌دهد. یک محیط نبرد (مانند آنچه که در خدای جنگ ۳ بود)، به بازیکن اجازه انتخاب دشمنان و تنظیم درجه سختی را می‌دهد تا بازیکن مهارت‌های خود را بهتر کند.[6]

خلاصه داستان

پیش‌زمینه

مانند نسخه‌های پیشین خدای جنگ، خدای جنگ:روح اسپارت در یک نسخه موازی از یونان باستان قرار دارد که در آن خدایان المپ‌نشین ،تیتان‌ها و دیگر موجودات از اساطیر یونانی زندگی می‌کنند. به غیر از فلش‌بک‌ها، رخدادهای بازی میان نسخه‌های یک (۲۰۰۵) و خدای جنگ: خیانت (۲۰۰۷) قرار دارد. مکان‌های مختلفی در بازی قرار دارد، مانند شهر خیالی آتلانتیس [و 10] (و بعدها یک نسخه غرق شده از آن). آتلانتیس یک شهر خیالی است که به دست خدای دریاها پوزئیدون ساخته شده‌است و معبد پوزئیدون در آن قرار دارد. نزدیک این شهر یک مکان که در دنیای واقعی نیز وجود دارد، آتشفشان متانا قرار دارد، که توسط یک پیچ ارشمیدس حفاظت می‌شود و تیتان ترا در آن زندانی است. در محوطه‌های خارجی شهر معبد تاناتوس قرار دارد، دروازه مرگ و درگاه به قلمروی مرگ نیز در همان‌جا قرار دارد. دیگر مکان‌ها شامل جزیره کرت و پایتخت آن هراکلیون، کوه‌های آروئانیا، شهر باستانی اسپارت (که مکان معبد آرس است)، کوه‌های لاکونیا و بخش‌های خلاصه‌ای از شهر آتن است.

شخصیت‌ها

شخصیت پیش‌قدم در بازی، کریتوس است (که توسط ترنس سی کارسون صداگذاری شده‌است)، که خدای جنگ پیشین یعنی آرس [و 11] (که در فلش‌بک‌ها توسط استیون بلوم صداگذاری شده‌است) را به قتل رسانده بود. دیگر شخصیت‌ها شامل آتنا، الهه دانش که به کریتوس برای کشف کردن ریشه‌ها و گذشته‌های خود هشدار می‌دهد، دیموس [و 12] (مارک دکلین) برادر کوچک‌تر کریتوس که در قلمروی مرگ زندانی و شکنجه شده‌است، تاناتوس، ضدقهرمان اصلی داستان و خدای مرگ، کالیستو [و 13] ، مادر کریتوس و دیموس، ترا، یک تیتان که در آتشفشان متانا زندانی شده‌است، ارینیئس [و 14] ، دختر تاناتوس می‌شوند. شخصیت‌های جزئی‌تر شامل لانائوس [و 15] ، یک خدمتگزار برای پوزئیدون، پادشاه میداس، یک پادشاه که هرچه را لمس کند تبدیل به طلا می‌شود، گورکن [و 16] (پل اندینگ)، که به کریتوس هشدار می‌دهد با خدایان درگیر نشود، یک سرباز وفادار اسپارتی(گیدیون امری) و پوزئیدون (گیدیون امری) می‌شود. زئوس، پادشاه خدایان پس از آنکه بازیکن گورکن را انتخاب کرد در محیط نبرد ظاهر می‌شود.[7]

داستان

به گفته مجموعه‌ای از فلش‌بک‌ها نشان می‌دهد که به گفته یک پیش‌گویی نابودی المپ نه با انتقام تیتان‌ها که پس از جنگ تیتان‌ها زندانی شده بودند اما به دست یک جنگجوی فانی و شناخته شده خواهد آمد. المپی‌ها، زئوس و آرس باور داشتند که این جنگجو، دیموس برادر کریتوس باشد چون نشانه‌های تولدی عجیبی داشت. آرس در تمرین بچگی کریتوس و دیموس دخالت کرد و با کمک آتنا دیموس را دزدید. کریتوس تلاش کرد تا آرس را متوقف کند اما او را به کنار پرت کرد و در چشم راست او یک زخم بزرگ ایجاد کرد. آتنا جلوی آرس را گرفت و مانع کشتن کریتوس به دست آرس شد. پس از آنکه به قلمروی مرگ برده شد، دیموس به دست تاناتوس زندانی و شکنجه شد. به افتخار برادرش، کریتوس خود را با یک نشان قرمز تتو کرد، همانند آنچه که برادرش موقع تولد داشت.

سال‌ها پس، زمانی که بازی آغاز می‌شود کریتوس جای آرس را به عنوان خدای جنگ نو در کوه المپ گرفته‌است. کریتوس که همچنان به خاطر گذشته‌اش در عذاب بود، صحبت‌های آتنا را جدی نمی‌گیرد و تصمیم می‌گیرد گذشته‌اش را کشف کند و به معبد پوزئیدون در آتلانتیس سفر می‌کند. هیولای دریایی ،سکولا به کشتی کریتوس و خدمه آن در سواحل آتلانتیس حمله می‌کند. پس از سری‌ای از نبردها و درگیری‌ها در شهر، کریتوس سرانجام سکولا را می‌کشد.

پس از آنکه کریتوس به معبد رسید، او با مادر خود کالیستو روبرو می‌شود که قصد فاش کردن هویت پدرش را دارد. ناگهان کالیستو به یک هیولا تبدیل می‌شود و کریتوس مجبور به کشتن آن می‌شود. پیش از آنکه مادرش بمیرد، از کریتوس تشکر می‌کند و از او درخواست می‌کند دنبال برادر خود دیموس در اسپارت بگردد. پیش از ترک کردن، کریتوس با تیتان زندانی ترا برخورد می‌کند و او را آزاد می‌کند. آزادی ترا باعث فوران کردن متانا و نابودی آتلانتیس می‌شود. در زمان فرار کردنش، او با گورکن روبرو می‌شود و گورکن به کریتوس دربارهٔ عواقب درگیری با خدایان هشدار می‌دهد.

پس از یک نبرد با ارینیئس، کریتوس به اسپارت می‌رسد و شاهد گروهی از اسپارتی‌ها است که درحال تخریب مجسمه آرس و عوض کردن آن با یک مجسمه از کریتوس هستند. کریتوس پس از آن یک مخالف وفادار به آرس را تعقیب می‌کند و او را در اسپارت به زندان می‌اندازد زیرا قصد کشتن کریتوس را با آزاد کردن شیر پیرئاس داشت. با شکست دادن هر دو دشمن، کریتوس به معبد آرس ادامه می‌دهد، جایی که با روح دوران کودکی خود روبرو می‌شود و می‌فهمد که باید با آتلانتیس که اکنون غرق شده‌است بازگردد و مکان قلمروی مرگ را پیدا کند. پیش از آنکه او اسپرات را ترک کند، یک سرباز اسپارتی وفادار به او اسلحه‌های پیشین خود، «بازوهای اسپارت» را برمی‌گرداند. کریتوس از این اسلحه زمانی که فرماندار ارتش اسپارتی‌ها بود استفاده می‌کرد. پس از آنکه او به آتلانتیس برمی‌گردد، به علت غرق کردن شهر مورد علاقه پوزئیدون، با خشم پوزئیدون روبرو می‌شود.

زمانی که کریتوس به قلمروی مرگ وارد می‌شود، برادرش را آزاد می‌کند. دیموس با داشتن خشم زیاد به خاطر اینکه کریتوس او را زودتر نجات نداده بود عصبانی می‌شود و با کریتوس می‌جنگد و کریتوس را شکست می‌دهد. هرچند، تاناتوس دخالت می‌کند و دیموس را به پرتگاه خودکشی می‌برد و او را از درگاه به پایین پرت می‌کند. کریتوس دیموس را از مرگ نجات می‌دهد. دیموس که بعداً از کریتوس سپاسگزار است به او در نبردش با خدایان کمک می‌کند. در این مرحله، تاناتوس متوجه اشتباهی که آرس کرد شد، کریتوس اسپارتی‌ای است که باید او را به اسارت می‌گرفتند و نشانه او تتوی قرمزش بود. هرچند که تاناتوس دیموس را می‌کشد اما در عوض به دست کریتوس کشته می‌شود. کریتوس برای یادآوری برادرش، پس از دفن کردن جسدش اسلحه «بازوهای اسپارت» را کنار گور او می‌گذارد و همان موقع گورکن از کریتوس به عنوان «مرگ… نابودکننده دنیاها» یاد می‌کند.[8]آتنا ظاهر می‌شود و از کریتوس برای بخشش التماس می‌کند و به او پیشنهاد نیکی کامل می‌دهد اما او را نادیده می‌گیرد و به المپ بازمی‌گردد، و قول داد که «خدایان تقاص این کار را پس می‌دهند»[9] همانا که کریتوس در حال ترک کردن است، آتنا به‌طور شرمنده‌ای به او نگاه می‌کند و زمزمه می‌کند: «مرا ببخش… برادر»[10]

در صحنه پس از تیتراژ بازی، گورکن کالیستو را کنار دیموس به خاک می‌سپارد و اظهار می‌کند: «هم‌اکنون… فقط یکی مانده‌است»[11] صحنه آخر کریتوس فرورفته در فکر نشسته بر روی تاج و تخت در کوه المپ است.

توسعه

خدای جنگ: روح اسپارت در ۴ مه ۲۰۱۰ در وبلاگ پلی‌استیشن معرفی شد.[12] با توجه به سونی، استودیوی ردی ات دان از «پیشرفته‌ترین فناوری‌های دیداری» استفاده کرد که باعث شد بازی «محیط فیزیکی و شخصیت‌های باکیفیت‌تری» داشته باشد.روح اسپارت %۲۵ گیم‌پلی بیشتر نسبت به بازی پیشین این مجموعه بر پلی‌استیشن همراه، یعنی زنجیرهای المپ دارد. با وجود اینکه دشمن‌ها و شخصیت‌های بیشتری به بازی افزوده شدند، توسعه بازی ۲۳ ماه به طول انجامید.[13] رو وراسیوریا، توسعه دهنده زنجیرهای المپ به علت مشغله‌های کاری نتوانست توسعه‌دادن این بازی را بر عهده بگیرد پس دانا جن، هدایت‌کننده طراحی سطح در زنجیرهای المپ توسعه دادن این بازی را بر عهده گرفت. در سال ۲۰۱۰ در کامیک-کان سن دیگو، جن اظهار داشت که توسعه بازی از سال ۲۰۰۸ آغاز شده بود و هدف این بود که بازی از زنجیرهای المپ بزرگ‌تر و گسترده‌تر باشد، که پلی‌استیشن همراه را به محدودیت‌های عملکردی خود رسانده بود. او همچنین اظهار داشت این بازی پلی‌استیشن همراه را به «گنجایش کامل» خود رسانده بود و یکی از ویژگی‌های تازه دشمنان روی صفحه بیشتر بود.[14] کانسپت کلی بازی به عنوان یک تیزر و پاداش برای بازیکنانی که تروفی پلاتینیوم را در پلی‌استیشن ۳ برای بازی خدای جنگ ۳ گرفته بودند در نظر گرفته شد. تروفی یک سایت به نام "spartansstandtall.com" را باز می‌کرد که یک پویانمایی ساده از باران و بارش آن برروی یک سپر اسپارتی بود و یک نوار را نشان می‌داد. نوار با هردفعه که بازیکنان تروفی را می‌گرفتند و به وبگاه می‌رفتند پرتر می‌شد.[15] در ۴ مه ۲۰۱۰، نوار به حد خود رسید و پر شد و وبگاه برای آخرین بار به روز شد. پس از آن یک عکس از کریتوس که بروی یک بازتاب ایستاده بود و لوگوی خدای جنگ: روح اسپارت نشان داده شد. در ۱۵ ژوئن ۲۰۱۰، سونی در مراسم ای۳ ۲۰۱۰ یک تریلر سینمایی از بازی روایت شده توسط لیندا هانت را منتشر کرد.[16]

دانا جان اظهار داشت آن‌ها خط داستانی بازی را میان خدای جنگ و خدای جنگ ۲ قرار دادند زیرا "پرکردن خلاء داستانی منطقی‌تر بود". جن گفت با برخی از صحنه‌ها، تیم ساخت و ساز "انتظار نداشت که بازیکنان چگونه واکنش نشان می‌دهند" زیرا "روند داستانی خدای جنگ معمولا آرام نمی‌شود" و تیم ساخت و ساز نگران این بود که آیا "داستان به اندازه کافی فریبنده و جالب برای ادامه دادن بازیکن است". دربارهٔ پازل‌ها، جن اظهار داشت که تلاش کردند نتیجه پازل‌ها را غیرمعمول قرار دهند زیرا بازیکان فکر می‌کنند که "چیزی را حل می‌دهند، یک جسد را حمل می‌کنند یا با تیغه‌ها چیزی را در هم می‌کوبند". با اشاره به یک بخش احتمالی تازه در ردی ات دان، جن اظهار داشت که او توسط فلش‌بک‌های خدای جنگ و خدای جنگ ۲ فریب خورده بود و " قطعا یک داستان دربارهٔ گذشته کریتوس است که کسی به آن فکر نکرده‌است". برای شخصیت دیموس، جن اظهار داشت که اولین اشاره به آن در صحنه پایانی بازی تیغه‌های المپ بوده‌است. در بازی و آن صحنه، هلیوس می‌گوید "فکر می‌کنید آن‌ها زنده می‌مانند؟" و آتنا در پاسخ می‌گوید "باید بمانند". جن گفته‌است که این دیالوگ از عمد در بازی قرار داده شده‌است و در خدای جنگ ۳ به دیموس اشاراتی شده‌است. او این ادعا که کریتوس و دیموس دوقلو نیستند را پذیرفته و گفته‌است که در عین حال که زئوس پدر کریتوس است، "پدر دیموس یک راز باقی می‌ماند". او پذیرفته‌است که یک شخصیت به نام "دومینوس" (نام اصلی کریتوس) در بازی ظهور دارد و صحنه‌ای که یک سرباز به نام دومینوس در آن بود به این مرتبط است. او همچنین اظهار داشته‌است که نمی‌داند خدای جنگ: خیانت به‌طور زمانی در کجای سری جا دارد.[13]

عرضه

دموی (نسخه آزمایشی) خدای جنگ: روح اسپارت در مراسم ای۳ سونی برای شرکت‌کنندگان رویداد قابل بازی بود. این دمو یک سکانس ۱۵ دقیقه‌ای از کریتوس بود که با دشمنان دریایی و زمینی و همچنین دشمن اصلی یعنی سکولا می‌جنگید. این سکانس همچنین نشان‌دهنده استفاده کردن کریتوس از یک اسلحه تازه به نام «بازوهای اسپارت» و یک حمله جادویی به نام «چشم آتلانتیس» بود.[17] در ۳ سپتامبر ۲۰۱۰، استودیوی ردی ات دان برای کسانی که در وبگاه‌های "GodofWar.com" و "SpartansStandTall.com" ثبت نام کرده بودند یک کوپن نسخه آزمایشی را ایمیل کردند[18] و در ۷ سپتامبر، اعضای پلی‌استیشن پلاس به بازی دسترسی زودرس داشتند.[19] در ۲۸ سپتامبر، دمو برای تمامی اعضای شبکه پلی‌استیشن (PSN) قابل دسترسی در فروشگاه پلی‌استیشن بود.[20]

بازی در آمریکای شمالی در تاریخ ۲ نوامبر ۲۰۱۰ منتشر شد،[21][22] در اروپا در تاریخ ۳ نوامبر، در استرالیا و نیوزیلند در تاریخ ۴ نوامبر و در بریتانیا و ایرلند در تاریخ ۵ نوامبر منتشر شد.[23] تا ژوئن سال ۲۰۱۲، خدای جنگ: روح اسپارت سراسر جهان ۱٫۲ میلیون نسخه فروش داشته بود.[24] درکنار خدای جنگ: زنجیرهای المپ این بازی در خدای جنگ: کلکسیون ریشه‌ها برای پلی‌استیشن ۳ در ۱۳ سپتامبر ۲۰۱۱ در آمریکای شمالی و در ۱۶ سپتامبر در اروپا منتشر شد. این کلکسیون یک نسخه به روز تر شده از هردو بازی است که شامل ویژگی‌هایی مانند گرافیک اچ‌دی، برجسته‌بینی و گرافیک دارای فیلتر تصحیح فرکانس همراه با ۶۰ فریم بر ثانیه، عملکرد لرزش دوال‌شاک۳ و تروفی بود.[25] خدای جنگ: کلکسیون ریشه‌ها نیز در ۱۳ سپتامبر در شبکه پلی‌استیشن برای دانلود در آمریکای شمالی قرار گرفت.[26] در ژوئن ۲۰۱۲، خدای جنگ: کلکسیون ریشه‌ها سراسر جهان ۷۱۱٬۷۳۷ نسخه فروخته بود.[24] در ۲۸ اوت ۲۰۱۲، سونی کلکسیون خدای جنگ، خدای جنگ ۳ و کلکسیون ریشه‌ها را به عنوان سرگذشت خدای جنگ به عنوان بخشی از کلکسیون‌های ویژه پلی‌استیشن ۳ در آمریکای شمالی منتشر کرد.[27]

فروش

به عنوان یک پاداش برای کاربرانی که بازی را پیش‌خرید کرده بودند، از طریق شبکه پلی‌استیشن محتوای قابل دانلود (DLC) انحصاری گرفتند. محتوای آن شامل موسیقی متن بازی، یک تم مخصوص برای پلی‌استیشن همراه و پلی‌استیشن ۳، یک آواتار قابل استفاده در شبکه پلی‌استیشن، یک لباس قابل استفاده درون بازی و یک مستند از ساخت بازی بود. بازیکنان دارای پی‌اس‌پی گو با پیش‌خرید کردن بازی میان ۲ تا ۲۳ نوامبر پاداش‌های پیش‌خرید را دریافت کردند.[22] گیم‌استاپ نیز به بازیکنان یک ناحیه چالشی افزوده به نام «جنگل فراموش‌شده» پیشنهاد می‌داد.[28]

روح اسپارت همچنین در یک دسته که برای مدت زمان کوتاهی قابل خریداری بود نیز شامل شده بود. این دسته شامل یک نسخه از بازی، یک کوپن برای دانلود زنجیرهای المپ، یک یوام‌دی از فیلم کیک-اس، یک رم مموری ۲ گیگابایتی و یکی پی‌اس‌پی-۳۰۰۰ با رنگ‌های سیاه و قرمز بود.[29] برای مدت زمان کوتاهی، دسته‌های ویژه‌ای شامل یک کوپن برای دانلود لباس «دیموس» در بازی خدای جنگ ۳ بودند.[30] لباس دیموس در دسته پی‌اس‌پی نیز بود[31] و دارندگان پی‌اس‌پی گو این لباس را با پاداش‌های پیش خرید دریافت کردند.[32] در اروپا، لباس دیموس همچنان با خرید روح اسپارت از فروشگاه پلی‌استیشن قابل دریافت است.[33]

موسیقی متن

خدای جنگ: روح اسپارت – موسیقی متن اصل از بازی
آلبوم موسیقی متن از
انتشار۱۸ اکتبر ۲۰۱۰ (۲۰۱۰-10-۱۸)
ژانرموسیقی کلاسیک معاصر
مدت۴۱:۰۸
ناشرسونی اینتراکتیو انترتینمنت

آلبوم موسیقی متن اصلی خدای جنگ: روح اسپارت توسط جرارد مارینو و مارک ریگان تهیه شده‌است و در ۱۸ اکتبر سال ۲۰۱۰ در آی‌تونز توسط سونی منتشر شد و شامل موسیقی‌های افزوده از زنجیرهای المپ نیز می‌باشد.[34] موسیقی متن همچنین به عنوان پاداش پیش‌خرید روح اسپارت به عنوان محتوای قابل دانلود قرار داده شده بود.[35] اسکوئر انیکس آنلاین اظهار داشت که چندین آهنگ صرفاً برای اهداف زمینه‌ای تهیه شده بودند و باقی مانده موسیقی‌ها در مقایسه با موسیقی‌های اصلی مجموعه در کل خوب بودند.[36]

فهرست موسیقی‌ها
شمارهنامآهنگسازمدت
۱.«آتلانتیس [و 17]»مایک ریگان۳:۰۹
۲.«دیموس [و 18]»جرارد مارینو۲:۰۵
۳.«کالدرا [و 19]»ریگان۳:۱۷
۴.«نبرد با سکولا [و 20]»ریگان۱:۳۴
۵.«شهر خاکستر [و 21]»مارینو۲:۴۴
۶.«کوهستان‌های آروئانیا [و 22]»ریگان۳:۰۹
۷.«دختر مرگ [و 23]»مارینو۱:۴۴
۸.«روح اسپارت [و 24]»ریگان۳:۰۰
۹.«برادر [و 25]»مارینو۱:۵۴
۱۰.«دره‌های غم و اندوه [و 26]»مارینو۳:۱۰
۱۱.«برادر شکست خورده [و 27]»مارینو۲:۴۹
۱۲.«قلمروی مرگ [و 28]»ریگان۳:۲۱
۱۳.«انتقام دیموس [و 29]»مارینو۱:۳۶
۱۴.«برادران در آغوش [و 30]»مارینو۱:۲۱
۱۵.«کالیوپه [و 31]» (موسیقی جایزه)مارینو۲:۵۳
۱۶.«خشم چارون [و 32]» (موسیقی جایزه)مارینو۱:۵۷
۱۷.«مبارزه ایرانی [و 33]» (موسیقی جایزه)مارینو۱:۳۷
مجموع مدت:۴۱:۰۸

بازخوردها

بازخورد
تلفیق چند نقد
گردآورندهامتیاز
گیم‌رنکینگز87.31%[37]
متاکریتیک86/100[38]
نقدها
ناشرامتیاز
وان‌آپ.کامA−[39]
یوروگیمر7/10[40]
گیم اینفورمر9.5[41]
گیم‌تریلرز9.4/10[42]
آی‌جی‌ان9.5[43]
جویستیک4.5/5[44]
PSM10/10[45]

خدای جنگ: روح اسپارت در کل بازخوردهای خوبی گرفته‌است. نیکول تنر از آی‌جی‌ان اظهار داشت که «در گیم‌پلی بازی عنصر نویی به چشم نمی‌خورد، اما این چیز بدی نیست»[43] منتقد وان‌آپ.کام، کریس پرریا اظهار داشت که کنترل‌های بازی با "در کل با زنجیرهای المپ یکی هستند" اما هنوز این بازی یک بازی اکشن خوب جای گرفته‌است". او همچنین گفته‌است که بازی طوری ساخته شده‌است که همچنان ارزش بازی کردن را دارد "مگر اینکه واقعاً از این سری خسته شده باشید".[39] منتقد جویستیک، رندی نلسون دربارهٔ این بازی اظهار دارد که «طرح کلی بازی به نظر می‌رسد که از اول برای کنسول‌های خانگی طراحی شده‌است» و «اگر دنبال بازی خلاقانه‌ای بودید، ناامید خواهید شد.»[44] منتقد گیم اینفورمر جو جوبا، دربارهٔ بازی اظهار داشت که «دیگر مکانیک‌های اصلی مبارزه تا حدی آشنا است، اما اصلاحات بسیار گیم‌پلی را بهبود بخشیده‌اند.»[41] به گفته پلی‌استیشن: مجله رسمی، «روح اسپارت یک تجربه غوطه‌ور کننده و به یاد آورنده را در کنار دیگر بازی‌های پی‌اس ۳ ارائه می‌دهد»[45] سیمون پارکین از یوروگیمر، سیستم مبارزه بازی را ستود اما او اظهار داشت که «این بازی برای سری خدای جنگ یک قدم به عقب است» و ادعا کرد که «این بازی برای بازیکنان تازه یا آن‌هایی که هنوز خدای جنگ ۳ را تجربه نکردند لذت‌بخش است».[40]

کریس پریرا که داستان بازی را تحسین می‌کرد، ادعا داشت که «داستان بازی بیشتر یک نوع داستان شخصی‌تر بود اما همچنان امضاء سری خدای جنگ را داشت» و اینکه مینی‌گیم سکس در بازی «بیش از حد» بود.[39] نلسون دربارهٔ بازی اظهار داشت که «این بازی معیارهای کیفیت در گیم‌پلی، داستان‌سرایی و عامل متعجب کردن بازیکنان در بازی را نگه می‌دارد و در عین حال و همانند بازی متال گیر سالید: رهرو صلح است. این بازی همچنان با ارائه شگفت‌انگیز خود باعث می‌شود تفاوت میان نسخه‌های همراه و خانگی را متوجه نشوید.»[44] جوبا دربارهٔ این بازی گفته‌است که «این بازی لحظه‌های شگفت‌کننده‌ای ندارد، اما به هیج وجه یک داستان جانبی نیست و طرفداران خدای جنگ حتماً باید این بازی را تجربه کنند»[41] گیم‌تریلرز گفته‌است که «این بازی داستان بسیار جالبی دارد و حتماً احساس آشنا بودن می‌دهد.»[42] هرچند، پارکین دربارهٔ این بازی اظهار داشت که «مشکل اصلی بازی، ساختار درونی آن است» و «نگران این است که سری بدون انتها بالا برود.» او همچنین ادعا کرد که توسعه دهندگان «حس شگفت‌زدگی که در این سری رایج است را از بین برده‌اند» و «عنصرهای باقی مانده بازی نمی‌توانند حس و حال آن را منتقل کند.»[40]

دربارهٔ ویژگی‌های دیداری، تنر اظهار داشت که «گرافیک بازی از حجم زیادی از بازی‌های پلی‌استیشن ۲ بهتر است» و «تاکنون بهترین بازی از لحاظ گرافیک برای پی‌اس‌پی است.»[43] پریرا گفته‌است که این بازی همانند یا حداقل گرافیک بهتری از دیگر بازی‌های کنسول‌های قابل حمل دارد.[39]نلسون دربارهٔ گرافیک بازی گفته‌است که «این گرافیک بهتری گرافیکی است که روی کنسول‌های قابل حمل تجربه خواهید کرد» و اینکه «باعث می‌شود دو نسخه اول خدای جنگ قدیمی به نظر برسند.»[44] گیم تریلرز اظهار داشت که «بهترین ویژگی‌های دیداری که برروی پی‌اس‌پی خواهید دید را تجربه خواهید کرد.»[42] پارکین گرافیک بازی را برای یک سکوی در دست «شگفت‌انگیز» توصیف کرد، هرچند او اظهار کرد که در مقایسه با خدای جنگ ۳ کمی «خسته» به نظر می‌آید.[40]

جوایز و تقادیر

در مراسم ای۳ سال ۲۰۱۰، روح اسپارت جوایز گوناگونی را کسب کرد، مانند «بهترین بازی در دست»، «بهترین بازی پی‌اس‌پی»، «بازی پی‌اس‌پی نمایش» و همچنین برای سه مقام نامزد شد.[46] مجله رسمی پلی‌استیشن به آن «جایزه طلایی» را اهدا کرد.[45] کوتاکو به آن جایزه «انتخاب سردبیر» را داد و اظهار کرد که خدای جنگ: روح اسپارت یک بازی به اندازه یک درخت نخل حماسی است.[45] در مراسم جوایز بازی‌های ویدئویی اسپایک در سال ۲۰۱۰، این بازی جایزه «بهترین بازی در دست» را کسب کرد.[47] در سال ۲۰۱۱، خدای جنگ: روح اسپارت برای جایزه «در دست» در مراسم بفتا (BAFTA) نامزد شده بود.[48]

واژه‌نامه

  1. Nicholas Baker
  2. Jesse Van Beurden
  3. Thanatos
  4. Blades of Athena
  5. Arms of Sparta
  6. God of War: Origins Collection
  7. Scylla
  8. Thera's Bane
  9. Poseidon
  10. Atlantis
  11. Ares
  12. Deimos
  13. Callisto
  14. Erinys
  15. Lanaeus
  16. Gravedigger
  17. Atlantis
  18. Deimos
  19. The Caldera
  20. Batte with the Scylla
  21. City of Ashes
  22. Aroania Mountains
  23. Daughter of Death
  24. Ghost of Sparta
  25. The Brother
  26. Canyons of Sorrow
  27. The Fallen Brother
  28. Death's Domain
  29. Deimos' Revenge
  30. Brothers in Arms
  31. Calliope
  32. The Wrath of Charon
  33. Persian Combat

پانویس

  1. http://sms.dev.realpie.com/god-of-war-ghost-of-sparta/
  2. Ready at Dawn 2010, pp. 2, 7
  3. Crecente, Brian (May 4, 2010). "God of War Returns to the PSP". Kotaku. Gawker Media. Archived from the original on November 26, 2012. Retrieved May 4, 2010.
  4. Ready at Dawn 2010, p. 7
  5. Bramwell, Tom (June 16, 2010). "God of War: Ghost of Sparta details". Eurogamer. Eurogamer Network. Archived from the original on November 26, 2012. Retrieved June 17, 2010.
  6. Ready at Dawn 2010, p. 3
  7. Ready at Dawn/Santa Monica Studio. God of War: Ghost of Sparta. Sony Computer Entertainment. Scene: Credits.
  8. Ready at Dawn/Santa Monica Studio. God of War: Ghost of Sparta (PlayStation Portable). Sony Computer Entertainment. Grave Digger: Death... the Destroyer of Worlds.
  9. Ready at Dawn/Santa Monica Studio. God of War: Ghost of Sparta (PlayStation Portable). Sony Computer Entertainment. Kratos: ...the gods will pay for this.
  10. Ready at Dawn/Santa Monica Studio. God of War: Ghost of Sparta (PlayStation Portable). Sony Computer Entertainment. Athena: Forgive me... brother.
  11. Ready at Dawn/Santa Monica Studio. God of War: Ghost of Sparta (PlayStation Portable). Sony Computer Entertainment. Grave Digger: Now... only one remains.
  12. Levine, Eric (May 4, 2010). "God of War: Ghost of Sparta Announced for PSP!". PlayStation.Blog. Sony Computer Entertainment America. Archived from the original on March 17, 2015. Retrieved February 16, 2015.
  13. Cacho, Gieson (November 4, 2010). "Digger deeper into God of War: Ghost of Sparta with game director Dana Jan". San Jose Mercury News. MediaNews Group. Archived from the original on November 26, 2012. Retrieved August 9, 2012.
  14. Magrino, Tom (July 24, 2010). "Ghost of Sparta spooks Sand Diego". GameSpot. CBS Interactive. Archived from the original on November 26, 2012. Retrieved July 25, 2010.
  15. Totilo, Stephen (March 19, 2010). "God of War III Mystery Website Promises Nothing". Kotaku. Gawker Media. Archived from the original on November 26, 2012. Retrieved May 4, 2010.
  16. Burnes, Andrew (June 16, 2010). "God of War: Ghost of Sparta E3 2010 Gameplay Movie & Debut Trailer". Voodoo Extreme. IGN Entertainment. Archived from the original on November 26, 2012. Retrieved June 18, 2010.
  17. Evans, Shawn (June 21, 2010). "E3'10: God of War: Ghost of Sparta hands-on impressions – Kratos fanboys rejoice!". Gamer Limit. Archived from the original on November 26, 2012. Retrieved June 28, 2010.
  18. Chan, Ken (September 3, 2010). "God of War: Ghost of Sparta Demo for Spartan Army, God of War Live Recap". PlayStation.Blog. Sony Computer Entertainment America. Archived from the original on November 26, 2012. Retrieved September 28, 2010.
  19. Chen, Grace (September 1, 2010). "Coming Next Week to PlayStation Plus: God of War: Ghost of Sparta Early Access Demo, Warhawk Game Trial and More". PlayStation.Blog. Sony Computer Entertainment America. Archived from the original on November 26, 2012. Retrieved September 28, 2010.
  20. Chan, Ken (September 27, 2010). "God of War: Ghost of Sparta Demo Available Tomorrow". PlayStation.Blog. Sony Computer Entertainment America. Archived from the original on November 26, 2012. Retrieved September 28, 2010.
  21. "God of War: Ghost of Sparta – PlayStation Portable". IGN. Ziff Davis Media. Retrieved July 5, 2012.
  22. Chan, Ken (August 2, 2010). "God of War: Ghost of Sparta Official Release Date and Pre-Order Pack". PlayStation.Blog. Sony Computer Entertainment America. Archived from the original on November 26, 2012. Retrieved August 31, 2010.
  23. Yap, Richard (October 25, 2010). "God Of War: Ghost Of Sparta 'Redemption' Trailer". PlayStation.Blog. Sony Computer Entertainment Europe. Archived from the original on November 26, 2012. Retrieved October 25, 2010.
  24. Yin-Poole, Wesley (June 5, 2012). "God of War series has sold over 21 million copies". Eurogamer. Eurogamer Network. Archived from the original on November 20, 2012. Retrieved June 5, 2012.
  25. Turndorf, Marc (June 7, 2011). "God of War: Origins Collection Coming in 3D, Watch the Trailer". PlayStation.Blog. Sony Computer Entertainment America. Archived from the original on November 26, 2012. Retrieved June 9, 2011.
  26. Chen, Grace (September 13, 2011). "PlayStation Store Update". PlayStation.Blog. Sony Computer Entertainment America. Archived from the original on November 26, 2012. Retrieved August 4, 2012.
  27. Cardona, Christian (August 6, 2012). "Never Stop Playing With PlayStation Collections". PlayStation.Blog. Sony Computer Entertainment America. Archived from the original on November 20, 2012. Retrieved August 6, 2012.
  28. Chan, Ken (October 29, 2010). "Final Weekend to Pre-Order God of War: Ghost of Sparta and Receive FREE Ultimate DLC Bundle – Comment #20". PlayStation.Blog. Sony Computer Entertainment America. Archived from the original on November 27, 2012. Retrieved August 10, 2012.
  29. Fahey, Mike (August 2, 2010). "God of War: Ghost Of Sparta Walks The Earth This November". Kotaku. Gawker Media. Archived from the original on November 27, 2012. Retrieved August 2, 2010.
  30. Chan, Ken (October 7, 2010). "God of War: Ghost of Sparta "Origins" Trailer + Bonus". PlayStation.Blog. Sony Computer Entertainment America. Archived from the original on November 27, 2012. Retrieved October 8, 2010.
  31. Chan, Ken (October 7, 2010). "God of War: Ghost of Sparta "Origins" Trailer + Bonus – Comment #48". PlayStation.Blog. Sony Computer Entertainment America. Archived from the original on November 27, 2012. Retrieved October 8, 2010.
  32. Chan, Ken (October 7, 2010). "God of War: Ghost of Sparta "Origins" Trailer + Bonus – Comment #33". PlayStation.Blog. Sony Computer Entertainment America. Archived from the original on November 27, 2012. Retrieved October 8, 2010.
  33. "God of War: Ghost of Sparta [PSP] on PS Vita". PlayStation Store. Sony Computer Entertainment Europe. Archived from the original on May 8, 2016. Retrieved May 8, 2016.
  34. "God of War: Ghost of Sparta (Original Soundtrack from the Video Game)". iTunes Store. Apple Inc. Retrieved July 15, 2012.
  35. Chan, Ken (September 23, 2010). "Reason #2 to Pre-Order God of War: Ghost of Sparta – Official Soundtrack Revealed". PlayStation.Blog. Sony Computer Entertainment America. Archived from the original on November 20, 2012. Retrieved October 25, 2010.
  36. Dave. "God of War Ghost of Sparta Original Soundtrack :: Review by Dave". SquareEnixMusic.com. Archived from the original on November 27, 2012. Retrieved July 15, 2012.
  37. "God of War: Ghost of Sparta". GameRankings. CBS Interactive. Retrieved October 26, 2010.
  38. "God of War: Ghost of Sparta". Metacritic. CBS Interactive. Retrieved October 25, 2010.
  39. Pereira, Chris (October 25, 2010). "God of War: Ghost of Sparta Review". 1UP. Ziff Davis Media. Archived from the original on November 26, 2012. Retrieved October 25, 2010.
  40. Parkin, Simon (October 24, 2010). "God of War: Ghost of Sparta". Eurogamer. Eurogamer Network. Archived from the original on November 27, 2012. Retrieved October 25, 2010.
  41. Juba, Joe (October 25, 2010). "God of War: Ghost of Sparta". Game Informer. GameStop. Archived from the original on November 27, 2012. Retrieved October 26, 2010.
  42. "God of War: Ghost of Sparta Video Review and Ratings". GameTrailers. Viacom. Archived from the original on November 27, 2012. Retrieved July 5, 2012.
  43. Tanner, Nicole (October 25, 2010). "God of War: Ghost of Sparta Review". IGN. Ziff Davis Media. Archived from the original on November 27, 2012. Retrieved October 25, 2010.
  44. Nelson, Randy (October 25, 2010). "God of War: Ghost of Sparta review: This Spartan stands tall". Joystiq. AOL. Archived from the original on November 27, 2012. Retrieved October 26, 2010.
  45. Chan, Ken (November 2, 2010). "God of War: Ghost of Sparta is Now Available! First Reviews Are In". PlayStation.Blog. Sony Computer Entertainment America. Archived from the original on November 27, 2012. Retrieved November 3, 2010.
  46. Levine, Eric (July 8, 2010). "God of War: Ghost of Sparta Picks Up 9 Awards, 4 Nominations at E3". PlayStation.Blog. Sony Computer Entertainment America. Archived from the original on November 27, 2012. Retrieved July 17, 2010.
  47. "Spike TV Announces 2010 'Video Game Awards' Winners". PR Newswire. December 11, 2010. Archived from the original on November 27, 2012. Retrieved July 8, 2012.
  48. "Handheld in 2011". BAFTA Games. British Academy of Film and Television Arts. 2011. Archived from the original on March 17, 2015. Retrieved March 17, 2015.

منابع

  • Ready at Dawn, ed. (2010). God of War: Ghost of Sparta (Instruction manual). Sony Computer Entertainment.

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.