پلی‌استیشن همراه

پِلی‌استیشن همراه یا با نام مختصر پی‌اس‌پی (به انگلیسی: PlayStation Portable به اختصار: PSP)[3] یک کنسول بازی دستی که توسط سونی کامپیوتر انترتینمنت ساخته و عرضه شده‌ است.[4] نخستین بار خبر ساخت این کنسول بازی دستی در نمایشگاه رسانه و تجارت ای۳ سال ۲۰۰۳ آشکار شد، و سپس در تاریخ ۱۱ مه ۲۰۰۴، در طی کنفرانس مطبوعاتی سونی پیش از ای۳ ۲۰۰۴ رونمایی شد. پلی‌استیشن همراه در تاریخ ۱۲ دسامبر ۲۰۰۴ در ژاپن، ۲۴ مارس ۲۰۰۵ در آمریکای شمالی، و ۱ سپتامبر ۲۰۰۵ در اروپا عرضه شد. این کنسول در نسل هفتم کنسول‌های بازی‌های ویدئویی با نینتندو دی‌اس به رقابت می‌پرداخت.

پلی‌استیشن همراه
سازندهسونی کامپیوتر انترتینمنت
خانواده محصولپلی‌استیشن
گونهکنسول بازی دستی
نسلنسل هفتم
در دسترس‌بودن خرده‌فروشی
  • JP ۱۲ سپتامبر ۲۰۰۴
  • NA ۲۴ مارس ۲۰۰۵
  • PAL ۱ سپتامبر ۲۰۰۵
سی‌پی‌یومعماری میپس بر پایهٔ آر۴۰۰۰؛ کلاک شده از ۱ به ۳۳۳ مگاهرتز
حافظهمموری استیک پرو دوو
ذخیره‌سازی جداشدنییوام‌دی، توزیع دیجیتال
قابلیت اتصالوای-فای (۸۰۲٫۱۱بی[1] IrDA, یواس‌بی
پرفروش‌ترین بازیمانستر هانتر ۴٫۶ میلیون (تا مه ۲۰۱۱)[2]
سازگاری عقبروپلی‌استیشن ۱ (تنها توسط بارگیری)
پیشینیانپاکت‌استیشن
جانشینپلی‌استیشن ویتا

از ویژگی‌های پلی‌استیشن همراه می‌توان به دارا بودن یک صفحهٔ نمایش بزرگ و گرافیک بالا، سهولت و آسانی در حمل کردن به دلیل وزن بسیار پایین و سبک این کنسول، بسیار مقاوم و طول عمر بسیار زیاد، قابل ارتقاء سیستم عامل ویژه خود با نام فریمور تا ۶٫۰٫۶ در سری‌های پی‌اس‌پی گو و پی‌اس‌پی ۳۰۰۰ استفاده آسان و راحت از دیسک یوام‌دی، برخورداری از یک ورودی مخصوص و مجزا برای قرار دادن کارت حافظه، قابلیت اتصال به پلی‌استیشن ۴ در سری پلی‌استیشن ویتا، پلی‌استیشن ۳ در نسخه ۳۰۰۰ و پی‌اس‌پی گو پلی‌استیشن ۲ در نسخه‌های قبلی و قدیمی‌تر در صورت داشتن اکانت رسمی در سایت پلی استیشن، امکان اتصال به شبکه اینترنت را دارد و می‌توان به خرید بازی‌های دلخواه یا اتصال به شبکه اسکایپ و دیگر شبکه‌های اجتماعی تحت قرارداد با شرکت سونی به راحتی استفاده کرد و حتی سیستم عامل آن را نیز به صورت رسمی آپدیت کرد.

نسخه‌ها

  • پی‌اس‌پی نسخه یک که در سال ۲۰۰۵ و ۲۰۰۴ پیش توسط سونی به بازار ارائه شد. به آن نسخه چاق هم می‌گویند.
پی اس پیSlim and Lite
  • پی‌اس‌پی نسخه دو (یا PSP Slim) که در کنفرانس ای۳ سال ۲۰۰۷ معرفی و ماه سپتامبر به بازار آمد. به آن نسخه باریک هم می‌گویند.
  • پی‌اس‌پی-۳۰۰۰: در تاریخ ۲۰ اوت ۲۰۰۸ سری ۳۰۰۰ در کنفرانس مطبوعاتی در شهر لایپزیگ آلمان معرفی شد. در طراحی مجدد، پی‌اس‌پی ۳۳٪ سبکتر و ۱۹٪ باریک‌تر شده‌است. از دیگر مشخصات PSP ۳۰۰۰ می‌توان به بهبود کیفیت ال‌سی‌دی، میکروفون داخلی، خروجی ویدیوئی توسعه یافته اشاره کرد. نکته بارز پی‌اس‌پی۳۰۰۰ ال‌سی‌دی این کنسول است که در آن نسبت تباین افزایش یافته همچنین زمان پاسخگویی کمتر شده، تعداد رنگ‌ها افزایش یافته و از همه مهمتر فناوری ضد بازتاب به کار رفته در آن می‌باشد که باعث می‌شود که در نور خورشید نیز قابلیت دید مناسبی داشته باشد.
  • پی‌اس‌پی گو (PSP Go): در ژوئیه سال ۲۰۰۹ در کنفرانسی مطرح شد، و در هفتهٔ دوم مهر ماه ۱۳۸۸ در آمریکا و اروپا به قیمت ۲۵۰ دلار عرضه شد.

سخت‌افزار

ظاهر

پی‌اس‌پی دارای ابعاد ۲٫۲×۷٫۳×۱۷ و وزن ۲۸۰ گرم می‌باشد. در بخش جلوئی کنسول یک عدد ال‌سی‌دی ۴٫۳ اینچی تعبیه شده‌است. رزولوشن این ال‌سی‌دی ۴۸۰×۲۷۲ می‌باشد و دارای ۱۶٫۷۷ میلیون رنگ می‌باشد. همچنین در جلو کنسول چهار کلید همیشگی پلی‌استیشن (, , , ) به همراه دسته آنالوگ و چندین کلید کاربردی دیگر می‌باشد.

سی‌پی‌یو٫ گرافیک و رم

واحد پردازش مرکزی پی‌اس‌پی دارای قدرت پردازش ۵۰۰ مگا هرتز و ۳۲ بیتی می‌باشد. پی‌اس‌پی دارای واحد پردازش گرافیکی با قدرت ۱۶۶ مگا هرتز و ۲ مگابایت حافظه VRAM می‌باشد. پی‌اس‌پی همچنین دارای ۳۲ مگابایت رم و ۴ مگابایت رم تعبیه شده از نوع DRAM می‌باشد.

باتری

پی‌اس‌پی دارای باتری ۱۸۰۰ میلی‌آمپر ساعت می‌باشد که قابلیت ۶–۴ ساعت در حال بازی ۵–۴ ساعت در حالت پخش ویدیوئی و ۱۱–۸ ساعت پخش صوتی می‌باشد.

تجهیزات دیگر

  • پورت یو اس بی مینی ۲
  • پورت فرو سرخ
  • درایو یو ام دی برای انتقال فیلم و بازی در قسمت پشت پی اس پی
  • خواننده کارت حافظه در سمت چپ
  • بلندگوهای استریو و خروجی هدفون
  • کارت شبکه بی‌سیم تحت استاندارد IEEE 802.11b برای دسترسی به اینترنت.

لوازم جانبی

لوازم جانبی رسمی کنسول شامل آداپتور برق ، آداپتور اتومبیل ، هدست ، هدفون با ریموت کنترل ، باتری با طول عمر ۲۲۰۰ میلی آمپر ساعت ، شارژر باتری ، کیف حمل ، کیف دستی و پارچه تمیز کننده ، و کیسه سیستم و بند مچ است. یک تیونر تلویزیونی محیطی 1seg (مدل PSP-S310) ، که به طور خاص برای PSP-2000 طراحی شده است ، در ۲۰ سپتامبر ۲۰۰۷ در ژاپن منتشر شد. [5]

سونی یک لوازم جانبی GPS را برای PSP-2000 فروخت و برای نخستین بار در ژاپن منتشر شد و در سال ۲۰۰۸ برای ایالات متحده اعلام شد. این نقشه ها در یک UMD وجود دارد و راهنمایی های راهنمایی و رانندگی را برای شما ارائه می دهد. [6]

پس از قطع PSP ، شرکت الکترونیک چینی Lenkeng مبدل PSP-to-HDMI به نام LKV-8000 را منتشر کرد. دستگاه با PSP-2000 ، PSP-3000 و PSP Go سازگار است. برای رفع مشکل بازی های PSP در یک پنجره کوچک که در یک مرز سیاه احاطه شده است ، LKV-8000 دارای دکمه زوم در اتصال است. چند شرکت چینی دیگر کلون های این فراز و نشر را با نام های مختلف مانند Pyle PSPHD42 منتشر کرده اند. [142] LKV-8000 و انواع آن در بین بازیکنان و داوران به عنوان تنها وسیله بازی و ضبط گیم پلی PSP بر روی صفحه نمایش بزرگ رایج شده است.

مرورگر وب

مرورگر اینترنت پلی استیشن همراه نسخه ای از مرورگر NetFront است و از طریق بروزرسانی با سیستم همراه شده است. این مرورگر از رایج ترین فناوری های وب ، مانند کوکی های HTTP ، فرم ها ، CSS و JavaScript اصلی پشتیبانی می کند. این مرورگر دارای صفحات محدود و دارای حداکثر سه زبانه است. [7]

ریموت پلی

Remote Play به پلی استیشن همراه اجازه می دهد تا با استفاده از قابلیت های WLAN PS3 ، یک شبکه خانگی یا اینترنت ، به بسیاری از ویژگی های کنسول پلی استیشن ۳ از یک مکان از راه دور دسترسی پیدا کند. با استفاده از Remote Play ، کاربران می توانند عکس ها را مشاهده کنند ، به موسیقی گوش دهند و فیلم های ذخیره شده در PS3 یا دستگاه های USB متصل را مشاهده کنند. Remote Play همچنین اجازه می دهد تا PS3 از راه دور روشن و خاموش شود و امکان پخش صوتی کنترل PSP را از PS3 به یک سیستم سینمای خانگی می دهد. اگرچه بیشتر قابلیت های PS3 با Remote Play قابل دسترسی است ، اما امکان پخش دی وی دی ، دیسک های Blu-ray ، بازی های پلی استیشن ، پلی استیشن 2 ، اکثر بازی های PS3 و پرونده های محافظت شده از کپی در هارد دیسک پشتیبانی نمی‌شود.[8]

نرم‌افزار

ورژن سیستم‌عامل

این کنسول دستی دارای سیستم‌عامل مخصوص به خود بوده که توسط شرکت سازنده آن یعنی سونی ساخته و پشتیبانی می‌شود. در اولین نسخه‌های آن (در سال ۲۰۰۴) این سیستم‌عامل دارای ورژن ۴ است

رابط گرافیکی کاربر

رابط گرافیکی پی‌اس‌پی نوع پی‌اس‌پی، اکس‌ام‌بی (XMB) (این رابط در محصولات دیگر سونی مانند پلی‌استیشن ۳ و سری براویا نیز وجود دارد) می‌باشد. این رابط شامل منویی متشکل از هفت بخش می‌باشد، این هفت بخش عبارتند از تنظیمات، تصاویر، آهنگها، کلیپهای ویدئویی، بازی، شبکه، و شبکه پلی‌استیشن می‌باشد. این رابط توانایی نمایش تصاویر و همچنین پخش آهنگها و کلیپهای موجود بر روی حافظه و ذخیره آراس‌اس را دارا می‌باشد. از دیگر قابلیت‌های این رابط می‌توان به قابلیت ارسال تصاویر به صورت بی‌سیم و قابلیت سفارشی سازی توسط کاربر اشاره کرد.

مرورگر وب

مرورگر وب اینترنت پی‌اس‌پی از نوع مرورگر همراه بوده که به‌طور رایگان به همراه نسخه ۲٫۰ نرم‌افزار پی اس پی عرضه شده‌است. این مرورگر از اغلب فناوری‌های موجود در کاوشگرها پشتیبانی می‌کند. همچنین در ورژن ۲٫۷۰ نرم‌افزار پی‌اس‌پی، مرورگر از سیستم فایل فلش نیز پشتیبانی می‌کند.

بازی از راه دور

بازی از راه دور این قابلیت را به پی‌اس‌پی می‌دهد که به بیشتر خصوصیات پلی‌استیشن ۳ از طریق بی‌سیم (wi-fi) دسترسی داشته باشد. از جمله این قابلیت‌ها می‌توان به نمایش تصاویر و پخش فایل‌های صوتی و تصویری موجود بر روی هارد پلی‌استیشن ۳ و همچنین کنترل از راه دور پلی‌استیشن ۳ اشاره کرد.

مشخصات

نسخه یک (۱۰۰۰)

  • وزن:۲۸۰ گرم
  • حافظه داخلی:۳۲ مگابایت
  • نوع و عمر باتری:۱۸۰۰ میلی‌آمپر ساعت ۵ تا ۶ ساعت
  • امکانات خاص:درگاه فروسرخ
  • رنگ‌ها :سیاه، سفید و صورتی

نسخه دو

  • وزن:۱۸۹ گرم
  • حافظه داخلی:۶۴ مگابایت
  • سی پی یو CPU:MIPS R۴۰۰۰-based; clocked from 1 to 333 MHz
  • نمایش عکس با فرمت‌های JPEG,BITMAP,PNG
  • نمایش فیلم با فرمت‌های MPEG-4,AVC
  • پخش موسیقی با فرمت‌های ATRAC, AAC, MP3, WMA
  • نوع و عمر باتری:۲۲۰۰ میلی‌آمپر ساعت تا ۶ ساعت
  • امکانات خاص:درگاه فروسرخ حذف شده، خروجی تلویزیون

پی‌اس‌پی گو

میزان فروش در مناطق مختلف جهان

منطقهتعداد واحد فروش رفتهشروع فروش
ژاپن ۱۹ میلیون تا تاریخ ۲۸ آوریل ۲۰۱۳[9][10] ۱۲ دسامبر ۲۰۰۴
آمریکا ۱۷ میلیون تا تاریخ ۱۴ مارس ۲۰۱۰ [11][12][13] ۲۴ مارس ۲۰۰۵
اروپا ۱۲ میلیون تا تاریخ ۶ مه ۲۰۰۸[14] ۱ سپتامبر ۲۰۰۵
انگلستان ۳٫۲ میلیون تا تاریخ سپتامبر ۲۰۰۸ [15] ۱ سپتامبر ۲۰۰۵
مجموع ۷۶٬۳ میلیون تا تاریخ ۳۱ مارس ۲۰۱۲

بازی‌های معروف

منابع

  1. "Untold Legends: The Warrior's Code", Sony Retrieved on 2007-06-07.
  2. "Platinum Titles", capcom, 2008-06-30 Retrieved on 2008-08-12.
  3. «پی‌اس‌پی PSP- درباره»، بازی‌های رایانه‌ای سونی بازیابی‌شده در ۱۲ مارس ۲۰۰۸.
  4. «PSP Technical Specifications»، سرگرمی‌های رایانه‌ای سونی بازیابی‌شده در ۱۲ مارس ۲۰۰۸.
  5. «"SLIMMER AND LIGHTER" NEW PSP® (PLAYSTATION®PORTABLE) COMES IN SIX COLOR VARIATIONS TO THE JAPANESE MARKET | PRESS RELEASES | Sony Computer Entertainment Inc». web.archive.org. ۲۰۰۷-۱۰-۱۲. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۱۲-۳۱.
  6. "PSP GPS Peripheral Coming to North America?". Kotaku Australia. 2008-01-07. Retrieved 2019-12-31.
  7. «Using tabs». manuals.playstation.net. بایگانی‌شده از اصلی در ۱ ژانویه ۲۰۲۰. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۱-۰۱.
  8. «About remote play». manuals.playstation.net. بایگانی‌شده از اصلی در ۱ ژانویه ۲۰۲۰. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۱-۰۱.
  9. Brian Ashcraft (2008-04-03), "Japanese People Love Nintendo Software", Gawker Media (Kotaku ed.) Retrieved on 2008-04-19.
  10. "۲۰۰۷年度のゲーム市場は۶۷۶۹億۵۰۰۰万円、前年度比۱۰۳٫۸パーセントの伸びを記録", Enterbrain (Famitsu ed.), 2008-04-03 Retrieved on 2008-04-19.
  11. McWhertor, Michael (2008-01-18), "Who's Winning The Console War In The US?", Kotaku Retrieved on 2008-01-19.
  12. Brightman, James (2008-01-17), "NPD: U.S. Video Game Industry Totals $۱۷٫۹۴ Billion, Halo 3 Tops All", GameDaily Retrieved on 2008-01-19.
  13. Boyer, Brandon (2008-01-18), "NPD: 2007 U.S. Game Industry Growth Up 43% To $۱۷٫۹ Billion", Gamasutra Retrieved on 2008-01-19.
  14. Ellie Gibson (2008-05-06), "PS3 has outsold Xbox 360 in Europe", Eurogamer Retrieved on 2008-05-07.
  15. Matt Martin (2008-09-30), "Console installed base almost doubles in UK", Eurogamer (Eurogamer ed.) Retrieved on 2008-10-05.
در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ پلی‌استیشن همراه موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.