برگچه‌خوار

برگچه‌خوار یا کَپی‌بارا (به انگلیسی: capybara، /ˌkæp.ɪˈbɑːr.ə/)، بزرگترین جانور از تیره ی خوگچگان هندی است و بومی آمریکای جنوبی است. این جاندار بزرگترین جونده جهان است و گاهی طولش به یک متر می‌رسد. این حیوان دم ندارد. این جانور ظاهری خوکچه مانند دارد و خوکچه هندی از خویشاوندان دور او می‌باشد. کاپی بارا اغلب نزدیک آب یافت می‌شود. این جاندار بسیار اجتماعی بوده و در گروه‌های بزرگ ۱۰۰ تایی یا در گروه‌های کوچک ۱۰ الی ۲۰ تایی یافت می‌شوند. برگچه‌خوار گونه‌ای در معرض تهدید نیست هرچند که برای پوست و گوشتش او را شکار می‌کنند.

برگچه‌خوار
وضعیت بقا
آرایه‌شناسی
فرمانرو: جانوران
شاخه: طنابداران
زیرشاخه: مهره داران
رده: پستانداران
راسته: جوندگان
تیره: خوگچگان هندی
زیرخانواده: Hydrochoerinae
سرده: Hydrochoerus
گونه: H. hydrochaeris
نام علمی
Hydrochoerus hydrochaeris
(Linnaeus, 1766)
زیستگاه

برگچه‌خوار بدن و سر بشکه‌ای کوتاهی دارد. پوست او قهوه‌ای مایل به قرمز در قسمت بالایی بدن و در زیر بدن، زرد رنگ مایل به قهوه‌ای است. اندازه طولی کاپی بارای بالغ به ۱۰۷ تا ۱۳۴ سانتی‌متر می‌رسد. ارتفاع بدن او در حالت ایستاده ۵۰ تا ۶۵ سانتی‌متر است. وزن او به‌طور معمول از ۳۵ تا ۶۶ کیلوگرم است و نوع ماده آن سنگین تر از نوع نر است. پاهای پشت آنها کمی بلندتر از پاهای جلویی شان است.

چرا ی کاپی بارا در Shepreth حیات وحش پارک شپرت
نگاره‌ای از استخوان‌بندی یک برگچه‌خوار.

زیستگاه

برگچه‌خوار نیمه آبزی، پستانداری وحشی است که در بخش اعظم آمریکای جنوبی (از جمله کلمبیا، اکوادور، بولیوی، ونزوئلا، برزیل، آرژانتین، گویان، سورینام، اروگوئه و پرو) یافت می‌شود. تراکم جمعیت آنها در مناطق جنگلی نزدیک آب مانند دریاچه‌ها، رودخانه‌ها مردابها، برکه‌ها و باتلاقها می‌باشد.

رژیم غذایی

این پستانداران گیاه‌خوار هستند و غذای غالب آنها علف‌ها و گیاهان آبزی و نیز میوه و پوست درخت است. آنها همچنین از گیاهان و علف‌های درون آب تغذیه می‌کنند.

حیوانات تهدید کننده

کاپی بارا غذای مورد علاقه برای جگوار، شیر کوهی، پلنگ آمریکایی، عقاب بشمار می‌آید.

فعالیت

برگچه‌خوارها شناگران عالی هستند و می‌توانند به‌طور کامل زیر آب فرورفته تا پنج دقیقه نیز در زیر آب بمانند و برای فرار از شکارچیان می‌تواند در آب بخوابد اگر نیاز باشد. بسیار خوب شنا می‌کنند، شیرجه می‌زنند و در آب بسیار راحت هستند، هنگامی که در معرض تهدید قرار می‌گیرند، به آب پناه می‌برند. از پاهای خود که نسبتاً پرده دار هستند، برای شنا استفاده می‌کنند و چربی ذخیره شده در بدنشان نیز به آنها کمک می‌کند تا بهتر شناور بمانند.

پانویس

    منابع

    در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ برگچه‌خوار موجود است.
    • تد اندرو. تاثیر حیوانات بر سرنوشت ما جلد۳. شابک ۹۶۴-۸۴۸۶-۰۸-۵. پارامتر |first1= بدون |last1= در Translators list وارد شده‌است (کمک)
    • مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا. «Capybara». در دانشنامهٔ ویکی‌پدیای انگلیسی، بازبینی‌شده در ۰۷ فوریه ۲۰۱۲.
    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.