اتاق خواب

اتاق خواب به فضای خصوصی محصوری گفته می‌شود که برای خواب شب یا استراحت در روز به‌کار می‌رود.حدود یک‌ سوم زندگی انسان ها در خواب می‌گذرد و بخش زیادی از این مدت در اتاق خواب سپری می‌شود. اتاق خواب نیاز به تخت‌خواب یا بستر دارد. علاوه بر آن، یک اتاق خواب معمولی ممکن است با کمد، میز پای تختخواب، میز تحریر یا میز آرایش و گنجه کشودار مجهز شود. از اواسط قرن بیستم به این‌سو، در مناطق ثروتمندتر، برخی از اتاق خواب‌ها دارای سرویس بهداشتی جداگانه شده‌اند.

یک اتاق خواب دارای تخت‌خواب دونفره

دکوراسیون اتاق خواب:

1. انتخاب اندازه تخت و نحوه چیدمان آن:[1]

برای ایجاد دکوراسیون اصولی و حرکت بی دردسر در اتاق خواب، باید اندازه تخت متناسب با اندازه فضا اتاق باشد. بنابراین برای اتاق های بزرگ از تخت بزرگ و برای اتاق های کوچک از تخت کوچک باید استفاده کرد.

همچنین ترجیحا اندازه تخت و نحوه چیدمان آن باید به گونه ای باشد که تخت در مرکز دیوار قرار بگیرد و حدودا 1 متر با دیوارهای کناری فاصله داشته باشد. در این حالت دسترسی به تخت خواب از دو طرف به آسانی امکان پذیر است.

اما اگر اتاق خواب بسیار کوچک است و قرار دادن آن در مرکز دیوار امکان پذیر نیست، بهترین حالت این است که آن را کنج اتاق قرار داد.

2. انتخاب رنگ نقاشی یا کاغذ دیواری اتاق خواب:[2]

از نظر تاثیر روانشناسی رنگ ها، رنگ های سرد و خنثی حس آرامش به انسان انتقال می دهند. با این تعریف، از آن جا که یکی از اهداف اصلی دکوراسیون اتاق خواب، داشتن خوابی با کیفیت و آرام است، بهتر است دیوارها به رنگ های سرد و خنثی نقاشی یا کاغذ دیواری شوند.

در مقابل بهتر است از انتخاب رنگ های گرم مانند قرمز، زرد و نارنجی برای دیوارها پرهیز کرد، چرا که رنگ هایی پرانرژی و محرکی می باشند و آن ها را با دکوری و اکسسوری ها وارد فضای اتاق کرد.

3. انتخاب پرده برای اتاق خواب:[3]

فضای اتاق خواب باید به گونه ای باشد که حریم خصوصی شخص در آن حفظ شود. همچنین در زمان های مختلف شبانه روز، باید بتوان میزان نور وارد شده از فضای بیرون را کنترل کرد. با این توضیحات باید از ترکیب پرده هایی استفاده کرد که حریم شخصی و ورود نور با آن قابل کنترل باشد.

بنابراین اگر پرده پارچه ای است، باید در کنار آن از آستر یا والانی ضخیم استفاده کرد تا در مواقع نیاز مانع دید به فضای داخل و ورود نور شد. برای اتاق های مدرن و امروزی هم می توان از پرده کرکره ای و شید استفاده کرد.

4. فضای مرتب و به دور از درهم ریختگی اتاق خواب:[4]

فضای شلوغ و درهم ریخته، باعث انتقال اضطراب می شود و آرامش را از بین می برد. بنابراین برای حفظ آرامش فضای اتاق خواب، بهتر است که وسایل غیر ضروری را در کمد و کمد دیواری قرار داد. همچنین فضای اتاق نباید با دکوری و اکسسوری های زیاد پر شود و برای دیزاین آن بهتر است موارد محدودی را به کار برد.

5. ایجاد نورپردازی چند لایه در اتاق خواب:[5]

نور محیطی و عمومی اتاق خواب، به طور معمول از سقف به وسیله آویز و چراغ های تورکار تامین می شود. اما برای میز آرایش و مطالعه نیز باید نور وظیفه ای جداگانه ای تامین کرد. پس در بالا یا دو طرف آینه باید چراغ دیوارکوب نصب کرد و روی میز پاتختی از آباژور استفاده کرد.

همچنین برای ایجاد نور دکوری و تزئینی، از نور مخفی در سقف و دیوارها و چراغ های مخصوص می توان استفاده کرد تا دکوراسیون اتاق را زیبا کند.

منابع

  1. "Discover 10 Tips for Decorating a Beautiful Bedroom". The Spruce. Retrieved 2021-01-24.
  2. Instagram, Author's; Facebook, Author's; Pinterest, Author's; Twitter, Author's; LinkedIn, Author's. "These Bedroom Paint Colors Are Your Gateway to a Better Night's Sleep". MyDomaine. Retrieved 2021-01-24.
  3. "How to Choose the Right Bedroom Curtains". DIY. Retrieved 2021-01-24.
  4. "Discover 10 Tips for Decorating a Beautiful Bedroom". The Spruce. Retrieved 2021-01-24.
  5. «How to Light a Modern Bedroom | Lighting Guide & Tips». YLighting Ideas (به انگلیسی). ۲۰۱۵-۰۹-۱۸. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۱-۲۴.
در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ اتاق خواب موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.