آیوپاک

اتحادیهٔ بین‌المللی شیمی محض و کاربردی (به انگلیسی: International Union of Pure and Applied Chemistry) که آیوپاک (به انگلیسی: IUPAC) کوتاه‌شدهٔ آن است، یک سازمان غیردولتی است که در سال ۱۹۱۹ میلادی (سال ۱۲۹۸ ه‍. خ)، به‌دنبال نشست‌های بین‌المللیِ شیمی کاربردی به‌منظور ارتقای دانش شیمی پایه‌گذاری شد. اعضای این اتحادیه را انجمن‌های شیمی ملی تشکیل می‌دهند.
بسیاری از انتشارات آیوپاک بر روی اینترنت قابل مشاهده است. دفتر مرکزی این تشکل، که عضوی از آکادمی بین‌المللی علوم یا به عبارت صحیح (International Council for Science) به‌شمار می‌رود، در «پارک تحقیقاتی مثلث» در کشور آمریکا واقع شده‌است.

اتحادیهٔ بین‌المللی شیمی محض و کاربردی
کوته‌نوشتIUPAC
شعارپیشبرد شیمی در سراسر جهان
بنیان‌گذاری۱۹۱۹
گونهسازمان بین‌المللی شیمی مؤسسه‌های استاندارد
مکان
منطقه
جهانی
President
Kazuyuki Tatsumi
وبگاه

تاریخچه

در سال ۱۸۶۰ اولین نیازها به وجود تشکل متمرکزی در حوزهٔ دانش شیمی احساس می‌شد که در پی آن دانشمندی آلمانی به نام فردریش آگوست ککوله چنین کمیته‌ای را افتتاح کرد که اولین و تنها تشکلی بود که نامگذاری ترکیبات آلی را به‌طور تخصصی برعهده گرفت.
طی سال‌های جنگ جهانی دوم، آیوپاک همکاری نزدیکی با نیروهای متفقین داشت که البته در نتیجهٔ نهاییِ جنگ تأثیر زیادی نگذاشت. پس از اتمام جنگ نیز مجدداً به آلمان غربی برای عضویت در آیوپاک اجازه داده شد. در طی جنگ نیز این سازمان تلاش‌های بی‌وقفهٔ خود را بر روی استانداردسازی نامگذاری عناصر متمرکز کرد.

سال جهانی شیمی

لوگوی سال جهانی شیمی

آیوپاک و یونسکو سازمان‌هایی هستند که به‌طور متمرکز نشست‌ها و اهداف پروژه‌های ویژه برای این منظور را اداره می‌کنند. در سال ۲۰۱۱ که سال جهانی شیمی نامگذاری شده‌بود، بر طبق نظر آیوپاک، بشر شاهد پیشرفت‌های چشمگیری در زمینهٔ شیمی بوده‌است. شعار نشست‌های این سال نیز «شیمی، زندگی ما، آیندهٔ ما» بود.

جستارهای وابسته

پیوند به بیرون

منابع

    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.