کلیشا درخ

کلیشادرخ، روستایی از توابع بخش باغ بهادران شهرستان لنجان در استان اصفهان ایران است. روستای کلیشادرخ بین دواستان اصفهان و چهارمحال و بختیاری قرار گرفته است.روستای کلیشادرُخ یکی از زیبا ترین روستاهای استان اصفهان است. اگر در روی نقشه ایران نشانه بعلاوه را که راس آن از شمال به جنوب و شرق به غرب نقشه ایران باشد ترسیم کنید مرکز نشانه بعلاوه که همدیگر را قطع کرده اند به تقریب خیلی نزدیک روستای کلیشادرخ، در مرکز این بعلاوه قرار گرفته است. که بر این اساس در مرکز و قلب ایران قرار گرفته. موقعیت این روستا دقیقاً در غربی ترین نقطه مرزی شهرستان لنجان است. و همین طور در جنوب غربی استان اصفهان و در نقطه مرزی بین ۲استان اصفهان واستان چهارمحال وبختیاری قراردارد. دقیق تر این که روستای کلیشادرُخ، در ۷۰کیلومتری اصفهان و۳۰کیلومتری شهرکُرد (استان چهارمحال وبختیاری) قراردارد. جنوب وشمال این روستا را ۲رشته کوه است. رشته کوه جنوب که از رشته کوه های زاگرس است به نام کوه رُخ، و شمال هم، کوه معروف به بر آفتاب یا(پیشمعُ الدین)است. آب و هوای دلنشین و مردمانی مهربان وسخت کوشی دارد کارو کسب قبلی مردمان این دیار کشاورزی و چوپانی بوده است که باصنعتی شدن استان این پیشه جای خودرا به کار در صنایع همجوار وکار کارمندی و فنی داده است.ازمکان های دیدنی و باستانی میتوان به سنگ نوشته دوران شاه عباس در ارتفاع بالا دست روستا در جوار جاده آسفالته گردنه رخ اشاره کرد.تفرجگاه های این روستا میتوان به پیرغلام و حاج علی اکبر اشاره کرد که هرکدام چشم اندازی بی نظیر دارند.محصولا کشاورزی این روستا گردو و بادام انگور زردآلو.هلو و گندم جو هستند.فامیلی های فتاحیان ،کریمیان و کریمی از عمده نامهای این روستا شناخته میشوند.

کلیشادرخ
اطلاعات کلی
کشور ایران
استاناصفهان
شهرستانلنجان
بخشبخش باغ بهادران
دهستانزیرکوه (لنجان)
نام‌های قدیمیقلعه لیلی
سال بنیاد۱۲۱۰
مردم
جمعیت۱٬۶۸۴ نفر
جغرافیای طبیعی
ارتفاع از سطح دریا۲۱۰۰متر
آب‌وهوا
میانگین دمای سالانه۲۸-تا۲۴+
بارش سالانه۳۰۰میلی متر
روزهای یخبندان سالانه۱۰۴
اطلاعات روستایی
پیش‌شمارهٔ تلفن۰۳۱۵

جمعیت

این روستا در دهستان زیرکوه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱٬۶۸۴ نفر (۴۵۳خانوار) بوده‌است.


محله هاي روستا

محله بالا محله پايين،اوشا،لابار، صحرابالا، صحراپايين، تيكنداشت، قله نو، قله، قل، جوق، واره،مردوقل، مرپلنگي، برافتو، حجراكبر، حسين آباد، پيرغلوم، چشمه موزك، خارسنگا، مرپلنگي، سنگ ارمني، گاراژ، گود، دره سنجدي، چشمه كمري، چشمه پنه، قهوه خونه، باغ دكتر، مدبغ، كادون، توله، باربند، دره جوق، باغسنگي، خاكستون، سياگل، خطه،دولت آباد

خوراكي هاي محلي

كاكولي،كاچي،دمپختي آتيشي و آش برگ

مكان هاي گردشگري و تاريخي

حجراكبر ، پيرغلوم ، چشمه موزك ، قله ارباب و باغ ارباب ، كتيبه شاه عباس صفوي

منابع

    • «نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۱ ژانویه ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۱ ژانویه ۲۰۱۳.
    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.