قلعه لای بید

لای بید، روستایی از توابع بخش باغ بهادران شهرستان لنجان در استان اصفهان ایران است.

لای بید
اطلاعات کلی
کشور ایران
استاناصفهان
شهرستانلنجان
بخشبخش باغ بهادران
دهستانزیرکوه (لنجان)
مردم
جمعیت۶۷۳ نفر (سرشماری ۹۵)
اطلاعات روستایی
کد آماری۱۸۱۶۰۵
ره‌آوردگردو،بادام،گندم و جو
پیش‌شمارهٔ تلفن۵۲۳۱

از لقب اکثریت مردم که ایزدی هستند(برگرفته از القاب باری تعالی) اینطور استنباط میگردد که نیاکان و اجداد این روستا انسانهایی خدا پرست و متدین بوده اند.

اجداد ونیاکان این روستا جز عشایر ترک نشین استان فارس در نزدیکی فیروزآباد و زادگاه اصلی آنها در ییلاق دشت ارژن استان فارس و در قشلاق سبزه کوه چهارمحال و بختیاری بوده است که پس از قانون اسکان عشایر در دوره رضاخان پهلوی بدلیل وجود قناتهای متعدد و زمین حاصلخیز روستای لای بید و همچنین همجواری با راه ارتباطی اصفهان شهرکرد(دهکرد) این محل را جهت سکونت برگزیدند و مشغول زراعت برای اربابان آن زمان و مالکان اصلی زمین های زراعی این روستا شدند و به مرور زمان دیگر کوچ نکردند و پس از قانون تقسیم اراضی در دوره رضاخان و کنار رفتن اربابان و وقف کردن اکثریت زمین ها برای حرم حضرت علی (ع) در نجف اهالی روستا به عنوان رعیت زمین های موقوفه مشغول کشاورزی شدند و هر ساله سهم الوقف زمین را که مقدار ناچیز هم بود جهت باسازی حرم به نجف می فرستادند و اینگونه بود که روستای لای بید بنا شد.

مساحت زمین های کشاورزی :لای بید دارای حدود ۶٠٠هکتار زمین زراعی و باغات می باشد که بدلیل خشکسالی کمتر از ۴٠ هکتار آن زیر کشت درختهایی چون گردو و بادام و زراعتی چون گندم و جو است.

ارتفاع از سطح دریا ۱۹۰۰متر

فرهنگ و تمدن: از فرهنگ و تمدین این خطه که با معماری اصیل ایرانی معجون شده است حمام عمومی یا حمام کهنه با خزینه می باشد.

موقعیت جغرافیایی: روستای لایبید واقع در ۵ کیلومتری شهر باغبهادران از توابع شهرستان لنجان می باشد و در همجواری جاده اصلی اصفهان شهرکرد با آب و هوایی نسبتا کوهستانی واقع شده است.

جمعیت

این روستا در دهستان زیرکوه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۸۱۰ نفر (۱۸۹خانوار) بوده‌است.

منابع

    • «نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۱ ژانویه ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۱ ژانویه ۲۰۱۳.
    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.