هایپرلوپ

هایپرلوپ (اَبَرچنبر)، گونه جدیدی از ترابری تندرو است که توسط ایلان ماسک بنیانگذار شرکت‌هایی همچون تسلا موتورز، پی‌پل، و اسپیس‌اکس مطرح شده‌است.[1][2]

اجزای اصلی یک هایپرلوپ.
نمونه‌ای از هایپر لوپ

در این گونه ترابری کپسول‌هایی در داخل لوله‌هایی که در آن شرایط خلأ حکم‌فرما است تا اصطکاکی در کار نباشد قرار می‌گیرند که سرعتی بالغ بر ۱٬۲۲۰ کیلومتر بر ساعت دارد. با این سرعت می‌شود ظرف تنها ۳۵ دقیقه از لس‌آنجلس به سان فرانسیسکو رفت. هایپر لوپ با استفاده از فشار هوایی که از عقب وسیله وارد و از خروجی‌های پائین آن به بیرون رانده می‌شود حرکت می‌کند.[3] البته تا اجرایی شدن و بهره‌برداری از آن زمان بسیاری مانده‌است، چرا که هزینهٔ بهره‌برداری از آن در حال حاضر ۷۰ میلیارد دلار است که باید کاهش یابد و موانع زیست‌محیطی بسیاری در راه آن قرار دارد. برای مثال آلودگی صوتی آن در حال حاضر به قدری است که نمی‌توان آن را در نزدیکی مناطق مسکونی استفاده کرد.[4]

کار ساخت نخستین مسیر آزمایشی فناوری ترابری هایپرلوپ (HTT) به طول هشت کیلومتر از اواخر سال ۲۰۱۵ آغاز شد. طراحان این فناوری در نظر دارند ۱۰ میلیون نفر از این مسیر آزمایشی اولیه که در درهٔ کوی واقع است، استفاده کنند. ساخت این مسیر آزمایشی به بیشتر از ۲ سال زمان نیاز دارد.[5]

جستارهای وابسته

منابع

  1. Garber, Megan (July 13, 2012). "The Real iPod: Elon Musk's Wild Idea for a 'Jetson Tunnel' from S.F. to L.A." The Atlantic. Retrieved September 13, 2012.
  2. Musk, Elon (August 12, 2013). "Hyperloop Alpha" (PDF). SpaceX. Archived from the original (PDF) on 28 January 2016. Retrieved August 13, 2013.
  3. «به پیش، حتی اگر غیرممکن باشد: بشر در سودای سفرهای زمینی، هوایی و فضایی غیرممکن». یک پزشک. ۲۰۱۳-۰۷-۰۷. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۷-۱۰.
  4. بیزبانک، سرعت باورنکردنی ۱٬۳۰۰ کیلومتر بر ساعت در حمل و نقل بین شهری
  5. «شروع ساخت مسیر آزمایش هایپرلوپ/طی مسیرها روی زمین دو برابر سریع‌تر از هواپیما». خبرآنلاین. ۲۰۱۵-۱۰-۲۵. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۷-۱۰.

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.