عقد نکاح

عقد نکاح یا پیمان زناشویی همان ازدواج و عبارت است از توافق یک زن و مرد جهت ایجاد زندگی مشترک، و قوانین خاصی بر این پیمان حکومت می‌نماید. بسته به فرهنگ خاص جامعه، جهت انعقاد عقد، طرفین بایستی کلماتی دایر بر پذیرفتن این پیمان ادا کنند.[1] معمولاً عقد نکاح در مراسم خاصی که به آن «مراسم عقد» می‌گویند، انجام می‌شود.عقد نکاح مطابق ماده ۱۰۶۲ قانون مدنی ایران به صرف ایجاب و قبول زن و مرد منعقد می گردد.

طبق ماده ۱۱۰۲ قانون مدنی ایران، همین که نکاح به‌طور صحیح واقع شد، روابط زوجیت بین طرفین موجود، و حقوق و تکالیف زوجین از قبیل، مهر، نفقه، حسن برخورد و معاشرت و تمکین در مقابل یکدیگر برقرار می‌شود.[2]

عقد نکاح با توجه به قانون مدنی ایران،با دو شیوه فسخ نکاح و طلاق پایان می پذیرد اگرچه فوت،لعان،کفر و تغییر جنسیت نیز از موارد انحلال نکاح به شمار می رود.[3]

منابع

  1. «عقد ازدواج». wikifeqh.ir. دریافت‌شده در ۲۵ مه ۲۰۱۹.
  2. خبرگزاری باشگاه خبرنگاران (۲۰۱۷-۰۶-۲۸). «آیا نفقه به زنان شاغل تعلق می‌گیرد؟». خبرگزاری باشگاه خبرنگاران | آخرین اخبار ایران و جهان | YJC. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۴-۲۰.
  3. مختصر حقوق خانواده. سیدحسین صفایی،اسداالله امامی: نشر میزان، تهران، ۱۳۹۵.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.