عشا مؤمنی

عِشا مؤمنی (زاده ۱۳۵۹ تهران) دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ارتباطات و هنر در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا نورتریج و از فعالان کمپین یک میلیون امضا است که ۲۴ مهر ۱۳۸۷ در تهران بازداشت شد. جایزه سالانه آزادی آکادمیک از سوی دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در نورتریج در ۵ مه ۲۰۰۹ به وی داده شد.[1]

عِشا مؤمنی
زادهٔ۱۳۵۹
ملیتایرانی-آمریکایی

وی که برای دیدار با خانواده و به پایان بردن پروژه دانشگاهی‌اش دربارهٔ فعالان جنبش زنان ایران به ایران آمده بود و در حدود دو ماه در ایران ساکن بود به شیوه‌ای غیرمعمول توسط پلیس بزرگراه بازداشت شد. خودروی او به دلیل سبقت غیرمجاز توسط گشت نامحسوس بزرگراه در بزرگراه مدرس متوقف شد و چند ساعت بعد به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.[2] همچون اغلب دستگیری‌های اینچنینی، نیروهای امنیتی از خانواده وی خواستند که خبر بازداشت وی را مخفی نگه دارند و از گرفتن وکیل خودداری کنند، در غیر اینصورت برخورد بدتری با وی خواهد شد.[3][4]

مأموران پس از بازداشت، وی را به خانه‌اش برده و دستنوشته‌هایش و تصاویری که از یکی از جلسات کمپین تهیه کرده بود را توقیف کردند. پس از آنکه تلاش خانواده وی جهت کسب اطلاع پیرامون سرنوشت او از دادگاه انقلاب بی‌حاصل ماند، آنان خبر دستگیری وی را منتشر کردند.

عفو بین‌الملل، و دانشگاهی که وی در آن مشغول به تحصیل بود در این باره واکنش نشان دادند.[5][6] محمد علی دادخواه که از سوی خانواده عشا وکالت او را برعهده گرفته‌است، بازداشت وی را ناقض قوانین داخلی و معاهده‌های جهانی ایران دانست.[2] در ۵ مه ۲۰۰۹ جایزه سالانه آزادی آکادمیک از سوی دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در نورتریج به خاطر «پیگیریِ حقیقت، برابری و عدالت اجتماعی در تحقیقات دانشگاهی» به وی که در ایران ممنوع‌الخروج بود اهدا شد.[1]

منابع

  1. «دانشگاه ایالتی نورت ریج: تقدیم جایزهٔ آزادی آکادمیک به عشا مؤمنی». تغییر برای برابری. ۱۷ اردیبهشت ۱۳۸۸. دریافت‌شده در ۲۰ اردیبهشت ۱۳۸۸.
  2. «بازداشت مؤمنی ناقض قوانین داخلی و معاهدات جهانی ایران است». وب‌گاه تغییر برای برابری. ۲۸ مهر ۱۳۸۷. دریافت‌شده در ۲۶ اکتبر ۲۰۰۸.
  3. ««گفتند فعلاً دنبال عشا مؤمنی نیایید»». رادیو زمانه. ۳۰ مهر ۱۳۸۷.
  4. «پلیس راهنمایی، فعال حقوق زنان را به بند ۲۰۹ اوین برد». رادیو صدای آلمان.
  5. «واکنش دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در رابطه با دستگیری دانشجوی ایرانی ساکن لس آنجلس توسط مقامات جمهوری اسلامی». پیک ایران به نقل از صدای آمریکا. ۴ آبان ۱۳۸۷.
  6. «واکنش آمریکا به دستگیری عشا مؤمنی». بی‌بی‌سی فارسی. ۳ آبان ۱۳۸۷.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.