شین‌دن‌کای

شین‌دن‌کای (به ژاپنی: 心伝会) (به انگلیسی: Shindenkai، I.S.K.A) از رشته‌های هنرهای رزمی است.[2] اصول این رشته بر اساس تاکتیک‌های تای‌ساباکی است. این رشته در سال ۲۰۰۸ (میلادی) توسط حمید سلطانی بنیان‌گذاری شده‌است[3] و مرکز جهانی آن در هامبورگ است.[4] شین‌دن‌کای از دو کلمه ژاپنی «شین‌دن» به معنی گذشتگانی که قبل از ما زیستن و «کای» به معنی همبستگی و هماهنگی تشکیل شده‌است. تلفیق این دو به معنی هماهنگی علم قدیم و جدید در این رشته‌است. این سبک از زیر شاخه‌های کیوکوشین است.[5][6]

شین‌دن‌کای
Shindenkai (I.S.K.A)
心伝会

نماد شین‌دن‌کای
نام شین‌دن‌کای
Shindenkai (I.S.K.A)
心伝会
تاریخ تاسیس ۲۰۰۸ (میلادی)
کشور مبدا آلمان
بنیان‌گذار حمید سلطانی
هنر رزمی کاراته
کیک بوکسینگ
گراپلینگ
هنرهای رزمی پدر کیوکوشین
افراد شناخته‌شده محمد‌رضا گودری[1]
کامران امین‌زاده
وب‌گاه رسمی http://shindenkaikarate.com
نوشتار دستی شین‌دن‌کای بصورت شودو (کانجی)

نماد

نماد شین‌دن‌کای در داخل دایره و به شکل یک کوه است، بدین معنی که هنرجو باید تمام تلاش خود را انجام دهد تا با وجود سختی‌هایی که در راه رسیدن به قله است، به آن دست یابد. در وسط دایره کوچک‌تر یک مشت قرار دار که نماد همبستگی و قدرت یک جمع می‌باشد. بدین معنی که با اتحاد می‌توان بر مشکلات پیروز و به هدف دست یافت.

مبارزه

در این رشته هنرجویان در دو بخش کاتا و کومیته به رقابت می‌پردازند. رقبای بخش کاتا در دو استایل کاربردی و نمایشی و در بخش کومیته در ۳ استایل کاراته، کیک‌بوکسینگ و گراپلینگ رقابت می‌کنند.[7][8]

ساباکی

هر انسانی به‌طور غریری مقابل هر حرکتی عکس العمل نشان می‌دهد. اگر ماشینی یا شیئی به سمت انسان بیاید طبیعتاً برای برخورد نکردن با آن عکس‌العمل نشان می‌دهد؛ این کنش طبیعی همان ساباکی است. عکس‌العمل درهرانسانی با توجه به شرایط ذهنی و جسمی متفاوت است. از ساباکی در زندگی روزمره و در اکثر ورزشها استفاده می‌گردد. در شین‌دن‌کای برای رسیدن به شرایط عالی و اجرای ساباکی تمرینات ویژه‌ای انجام می‌شود و هنرجو با اجرای این تمرینات سرعت عمل خود را در مقابل هر عملی تقویت می‌کند. انجام تمرینات مخصوص ساباکی که در موقیعت‌های مختلف صورت می‌گیرد باعث می‌شود هنرجو مهارتی بدست آورد که با آن بتواند در شرایط مختلف حداکثر استفاده را از موقیعت به وجود آمده ببرد. در این رشته تمرینات به شیوهای طراحی شده‌است که سعی می‌شود از مبارزه رو درو خودداری شود. با استفاده از روش ساباکی مبارز از خط حمله حریف خارج شده تا در نقطه کور او و در بهترین موقیعت قرار بگیرد. نقطه کورحریف بهترین موقیعت برای مبارز جهت انجام هر نوع تکنیکی می‌باشد. تای‌ساباکی برای نخستین بار درسال ۱۳۷۲ توسط حمید سلطانی، از نسل اولی‌های کیوکوشین کاراته، وارد ایران شد.[9][10][11] امروزه سبک‌های بسیاری از هنرهای رزمی از تکنیک‌های ساباکی استفاده می‌کنند.

شین‌دن‌کای در ایران

شین‌دن‌کای در ۲۱ استان ایران فعال است و مسابقات و سمینارهای آن به‌طور منظم برگزار می‌شود.[12][13]

منابع

  1. «قهرمان مسابقات جهانی هنرهای رزمی در آستانه هنرهای رزمی ترکیبی». finance.yahoo.com (به انگلیسی). یاهو! نیوز. ۳ ژوئن ۲۰۲۰. دریافت‌شده در ۲۸ می ۲۰۲۱.
  2. «سبک‌های مجاز رزمی کشور معرفی شدند/ حذف نام کونگ فو». خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency. ۲۰۱۱-۰۴-۲۰. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۵-۱۵.
  3. «خبرگزاری فارس - مسابقات قهرمانی کشوری کاراته در رودهن برگزار شد/ تیم ملی برای مسابقات جهانی آماده می‌شود». خبرگزاری فارس. ۲۰۱۸-۰۹-۱۰. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۵-۱۵.
  4. "Shinden Kai, Hamburg (2021)". www.eventyas.com (به آلمانی). Retrieved 2021-05-15.
  5. "Kyokushin". English Wikipedia. 2021-05-13.
  6. "Full contact karate". English Wikipedia. 2021-05-10.
  7. "List of kickboxing organizations". English Wikipedia. 2021-05-10.
  8. "Islamic Republic of Iran Karate Federation". English Wikipedia. 2021-05-09.
  9. "تای‌ساباکی". ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد. 2021-05-01.
  10. "کیوکوشین". ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد. 2021-05-01.
  11. "انشین". ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد. 2021-03-13.
  12. «2018 Iran Shinden Kai Men's Karate Championship». World Kumite Organization (به انگلیسی). دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۵-۱۵.
  13. «اختتامیه مسابقات کشوری کاراته سبک شین دن در گلپایگان برگزارشد/ تصاویر». صاحب نیوز. ۲۰۱۸-۰۲-۱۷. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۵-۱۵.

    پیوند به بیرون

    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.