ریو دو ژانیرو

ریو دو ژانیرو (به پرتغالی: Rio de Janeiro، به معنای رودخانهٔ ژانویه) که به اختصار ریو نام برده می‌شود، مرکز ایالت ریو دو ژانیرو، دومین شهر بزرگ برزیل و سومین منطقه شهری بزرگ آمریکای جنوبی است که با جمعیت ۶٫۳ میلیون نفری ۶امین شهر بزرگ آمریکا و ۲۶امین شهر بزرگ جهان نیز به حساب می‌آید. این شهر در تاریخ ۱ ژوئیه ۲۰۱۲ به عنوان یکی از مناظر فرهنگی میراث جهانی یونسکو با نام «ریو د ژانیرو: منظر کاریوکا در بین کوه و دریا» به ثبت رسیده‌است.

ریو دو ژانیرو
Município do Rio de Janeiro
Municipality of Rio de Janeiro
نشان
لقب(ها): 
Cidade Maravilhosa (Marvelous City)
موقعیت در ایالت ریو دو ژانیرو
ریو دو ژانیرو
موقعیت در برزیل
مختصات: ۲۲°۵۴′۳۰″ جنوبی ۴۳°۱۱′۴۷″ غربی
کشور برزیل
منطقه‌های برزیلمنطقه جنوب شرقی برزیل
ایالت‌های برزیل ریودو ژانیرو
بنیان‌گذاری۱ مارس ۱۵۶۵ میلادی
مدیریت
  شهردارادواردو پائیس (PMDB (۲۰۰۹–۲۰۱۶))
مساحت
  شهر[[۱ E+<strong class="error">خطای عبارت: نویسه نقطه‌گذاری شناخته نشده «۱»</strong>_m²|۱۲۲۱ کیلومتر مربع]] (۴۸۶٫۵ مایل مربع)
  کلان‌شهری
۴۶۰۰ کیلومتر مربع (۱۷۵۹٫۶ مایل مربع)
بلندی
از ۰ تا ۱۰۲۰ متر (از ۰ تا ۳۳۴۹ پا)
جمعیت
 (۲۰۱۴)[1]
  شهر۶٬۴۵۳٬۶۸۲
  رتبهفهرست شهرهای برزیل
  تراکم۵۳۷۷/کیلومتر مربع (۱۳۹۳۰/مایل مربع)
  شهری
۱۱٬۶۱۶٬۰۰۰
  کلان‌شهری
۱۲٬۰۹۰٬۶۰۷ (۲nd)
نام اهلیت(ها)Carioca
منطقه زمانییوتی‌سی −۳ (BRT)
  تابستان
(ساعت تابستانی)
یوتی‌سی −۲ (BRST)
Postal Code
۲۰۰۰۰–۰۰۰
پیش‌شماره(های) تلفن+۵۵ ۲۱
وبگاه
نوعفرهنگی
زمینهvi
نامزد۲۰۱۲ (۳۶امین کمیته میراث جهانی یونسکو)
شمارهٔ ارجاع1100
ایالتبرزیل
منطقهفهرست میراث جهانی یونسکو در آمریکا

این شهر گردشگری در کنار کوه‌های انبوه از جنگل و سواحل و خلیج‌های اقیانوس اطلس قرار گرفته‌است. شهر ریو دوژانیرو، میزبان بازی‌های المپیک تابستانی ۲۰۱۶ بوده‌است.[2]

سواحل شهر ریو

شهر ساحلی ریو دارای ۳ ساحل به نامهای ساحل کُپاکابانا، ایپانما و لِبلان است. این سواحل به بهشت موج‌سواران معروف هستند. در «سواحل آزاد» شناگران و موج‌سواران می‌توانند به صورت برهنه به شنا و گرفتن حمام آفتاب بپردازند. قسمتی از معروفیت این سواحل مربوط به این قانون است.

تاریخچه

اولین اروپائیان رسیده به خلیج گوانابارا، در تاریخ ۱ ژانویه ۱۵۰۲ به این منطقه قدم گذاشتند و به همین دلیل این منطقه را «ریو دو ژانیرو» به معنای رودخانهٔ ژانویه نامگذاری کردند.

ریو دو ژانیرو نزدیک به دو قرن از ۱۷۶۳ تا ۱۸۱۵ میلادی در دوره استعمار پرتغالی‌ها، در سال‌های ۱۸۱۵ تا ۱۸۲۱ میلادی در دوره پادشاهی متحده پرتغال، برزیل و آلگارو و در نهایت در سال‌های ۱۸۲۲ تا۱۹۶۰ به عنوان پایتخت کشور برزیل بوده‌است که در سال ۱۹۶۰ برازیلیا به عنوان پایتخت برزیل انتخاب شد.

مجسمهٔ مسیح

تندیس مسیح در ۷۱۰ متری بالای کوه کورکووادو بزرگ‌ترین مجسمهٔ دنیا بعد از مجسمه‌های بودا و آزادی قرار دارد.این مجسمه ۳۹٫۶ متر ارتفاع دارد که شمایل عیسی مسیح را با آغوش باز به تصویر کشیده‌است.[3]

ترابری

فرودگاه‌ها

فرودگاه‌های نظامی:

قطار شهری

شهر ریو دو ژانیرو دارای سیستم حمل‌ونقل مترو و قطار شهری زمینی می‌باشد، متروی این شهر دارای ۴۱ کیلومتر طول و ۳۵ ایستگاه می‌باشد که در سال ۱۹۷۹ به بهره‌برداری رسیده‌است. همچنین قطار شهری دارای ۲۵۲ کیلومتر طول و ۱۰۰ ایستگاه می‌باشد.

نگارخانه

Panorama of the city of Rio de Janeiro highlighting the mountains of Corcovado (left), Sugarloaf (center, background) and Two Brothers (right), from the Chinese Belvedere.
View of the city of Rio de Janeiro from Corcovado.
Aerial panorama of Santa Teresa, a neighborhood of Rio de Janeiro, with the تندیس مسیح، Tijuca Forest and Sugarloaf Mountain, in the background.

پانویس

پیوند به بیرون

مجموعه‌ای از گفتاوردهای مربوط به ریو دو ژانیرو در ویکی‌گفتاورد موجود است.
در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ ریو دو ژانیرو موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.