جغرافیای الجزایر

کشور الجزایر ۲٬۳۸۱٬۷۴۱ کیلومتر مربع مساحت دارد که بیش از چهار پنجم آن بیابانی است. این کشور در شمال آفریقا، میان مراکش و تونس جای گرفته‌است. این کشور بزرگترین کشور آفریقا است.


نام این کشور به جزیره‌های کوچکی که قبلاً در بندرگاه پایتخت آن، الجزیره، یافت می‌شد اشاره دارد. کشوذ الجزایر دارای در درازای دریای مدیترانه دارای کرانه‌هایی طولانی است. بخش شمالی کشور، منطقه‌ای دربرگیرنده کوه‌ها، دره‌ها و ارتفاعات بین دریای مدیترانه و صحرای بزرگ آفریقا، بخشی جدایی‌ناپذیر از منطقه معروف به مغرب عربی است. مغرب شامل مراکش، الجزایر، تونس و لیبی است.

کل مرزهای الجزایر با کشورهای همسایه ۶٬۷۶۴ کیلومتر است. طول مرز این کشور با لیبی ۹۸۹ کیلومتر، مالی ۱٬۳۵۹ کیلومتر، موریتانی ۴۶۰ کیلومتر، مراکش ۱٬۵۵۹ کیلومتر، نیجر ۹۵۱ کیلومتر، تونس ۱٫۰۳۴ کیلومتر، صحرای غربی ۴۱ کیلومتر است. خط ساحلی الجزایر ۱٬۶۲۲ کیلومتر درازا دارد.

آب و هوا

الجزایر شمالی در منطقه معتدل قرار دارد و از آب و هوای معتدل و مدیترانه ای برخوردار است. این ناحیه تقریباً در همان عرض جغرافیایی جنوب کالیفرنیا قرار دارد و دارای شرایط آب و هوایی تقریباً مشابه است. با این حال، توپوگرافی شکسته آن اما تفاوت‌های موضعی زیادی هم از نظر دمای غالب و هم میزان بارندگی ایجاد کرده‌است. تغییرات سال به سال در شرایط آب و هوایی نیز متداول است. این منطقه که بیشترین جمعیت الجزایر را در خود جای داده، معمولاً «تَلّ» نامیده می‌شود.

در تل، دما در تابستان به‌طور میانگین میان ۲۱ تا ۴۲ درجه سانتی‌گراد و در زمستان از ۱۰ تا ۱۲ درجه سانتی‌گراد است. زمستان‌ها سرد نیستند اما رطوبت زیاد است و خانه‌ها به ندرت به اندازه کافی گرم می‌شوند. در شرق الجزایر، میانگین دما تا حدودی پایین‌تر است، و در مراتع ارتفاعات کشور در زمستان دمای هوا فقط چند درجه بالاتر از صفر است. یکی از ویژگی‌های برجسته آب و هوا در این منطقه سیروکو است، بادی پر گرد و خاک که از صحرا در جنوب می‌وزد و گاهی اوقات با نیروی زیاد خود به ساحل تل نیز می‌رسد.

جستارهای وابسته

منابع

    پیوند به بیرون

    در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ جغرافیای الجزایر موجود است.
    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.