بهروز برومند

بهروز برومند (زاده ۱۳۱۹ در قائمشهر[1][2]) پزشک ایرانی، عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی، استاد دانشگاه و عضو حزب ملت ایران و از ملی گرایان و اعضای هیئت اجرایی جبهه ملی ایران در دوره انقلاب می باشد.[3] [4] وی بنیانگذار سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان در ایران نیز می‌باشد. [5]

بهروز برومند
زادهٔ۱۶ فروردین ۱۳۱۹
قائم شهر
محل زندگیایران
ملیت ایران
دیگر نام‌هادکتر برومند
تحصیلاتدکترای پزشکی و متخصص نفرولوژی
محل تحصیلدانشگاه تهران، دانشگاه جورج تاون آمریکا
پیشهپزشک
عنوانپدر علم نفرولوژی ایران
دیناسلام
مذهبتشیع

زندگی

پدرش غلامعلی برومند شهمیرزادی بود. او از دوران کودکی خود چنین می‌گوید: «از کودکی خود به یاد دارم که شادروان پدرم که از بازرگانان خوش‌نام و پرآوازه و رئیس انجمن و سازمان شیر و خورشید سرخ قائم شهر بود الگوی من برای زندگی آینده‌ام شد. کمتر از ده سال داشتم که در قادیکلاه از بخش‌های شهرستان قائم شهر آتش‌سوزی بزرگی رخ داد و پدرم با همه توان به کمک آسیب دیدگان شتافت و همه مکان بازرگانی پدرم به جایگاهی برای کمک به آسیب دیدگان آتش‌سوزی تبدیل شد و من از همان روزها با پنبه و الکل و داروهای ضد عفونی آشنا شدم. سپس آسیب دیدگان مرا بیشتر برای خدمتگزاری تشویق می‌کردند و این انگیزه‌های مرا برای پزشک شدن پایه‌گذاری می‌کرد.»

او دوران ابتدایی را در قائم شهر (شاهی پیشین) و متوسطه را در دبیرستانهای راهنما و ادیب تهران به پایان برد. در دوران دانش‌آموزی متولی شبکه‌های دانش‌آموزان حزب ملت ایران بود. وی دکترای پزشکی را از دانشگاه تهران و تخصص داخلی را از دانشگاه جورج تاون آمریکا دریافت کرد.

بهروز برومند در دوران تحصیل در دانشکده پزشکی دانشگاه تهران در فعالیت‌های آزادی خواهانه دانشجویی شرکت می‌کرد. او سرپرست گروه دانشجویان وابسته به حزب ملت ایران و عضو نخستین کمیته دانشگاه جبهه ملی ایران بود. وی سه بار و هر بار به مدت دو ماه زندانی شد.

سمت‌ها

پدر علم نفرولوژی ایران

بر اساس بررسی‌های به عمل آمده از سوی کمیته مرکزی و کمیته بورد انجمن جهانی نفرولوژی، بهروز برومند به عنوان پایه‌گذار و پیشگام دانش بیماری‌های کلیه و نفرولوژی شناخته شد.[7]

فعالیت سیاسی

برومند از اعضای حزب ملت ایران از احزاب ملی‌گرای ایران است. وی روز تشییع جنازه فروهرها در بهشت زهرا سخنرانی کرد و در مراسم سالگرد آن‌ها حضور فعال دارد. وی همچنین سخنران مراسم سالگرد درگذشت مصدق در احمدآباد در سال ۱۳۸۴ و ۱۳۸۶ بود.[8]

بهروز برومند در سال ۱۳۵۷ به عضویت شورای مرکزی جبهه ملی ایران (جبهه ملی چهارم) انتخاب شد. بهروز برومند از پایه‌گذاران سازمان پزشکان جبهه ملی به همراه دکتر موسویان و در سال ۱۳۵۸ هم‌زمان با خروج حزب ملت ایران از جبهه ملی جدا شد.[9][10][11] ref>تلاش برای استقلال -دکتر عبدالکریم انواری -نشر ساتراپ لندن - ۱۳۹۳- ص ۲۶۵</ref>

در دوران انقلاب بهمن ۵۷ برای پیشبرد هدفهای انقلاب، سخنرانی‌های گوناگون برای کارمندان وزارت دارایی، بهداشت و درمان و تلویزیون در تهران انجام داد. پس از پیروزی انقلاب به سخنرانی در دانشگاه شیراز در سال ۵۹ و همچنین سخنرانی در ابن بابویه تهران بر سر مزار شهدای ۳۰ تیر پرداخت.

پس از انتصاب علی‌رضا مرندی به جای ایرج فاضل، پس از اعتراض فاضل به سرکوب مردم پس از انتخابات ریاست جمهوری، برومند با انتشار نامه‌ای به این عمل اعتراض کرد و نوشت: «با اندوه بسیار آگاهی یافتم آقای دکتر علیرضا مرندی با روشی نادرست از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی، به ریاست فرهنگستان علوم پزشکی گمارده شده‌اند و بدان سبب که پیشینه آقای دکتر مرندی در آموزش و پژوهش علوم پزشکی حتی به اندازه‌ای نبوده که به عضویت فرهنگستان پذیرفته شوند و از سوی دیگر روند گزینش ایشان نادرست بوده و از سوی اعضای پیوسته فرهنگستان درخواستی برای انتصاب ایشان نشده‌است، من دورنمای فرهنگستان را بسیار تاریک و سطح پایین می‌بینم…»

نکوداشت

در ۲۷ خرداد ۱۳۹۷ مراسم نکوداشت بهروز برومند در زادگاه او قائمشهر برگزار شد. در این مراسم که «همایش مشاهیرشناسی مازندران» نام داشت، از او به عنوان «پدر نفرولوژی ایران» تجلیل شد. در پی این مراسم نماد شیر و خورشید بر لباس بهروز برومند با خشم نماینده این شهر در مجلس شورای اسلامی روبه‌رو شد.[12]

منابع

مجموعه‌ای از گفتاوردهای مربوط به بهروز برومند در ویکی‌گفتاورد موجود است.
  1. «دکتر بهروز برومند: زندگی من سراسر کوشش و چالش بوده‌است». مهرین - اخبار سلامت. ۱۳۹۶-۰۳-۱۵. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۸-۱۱.
  2. «پدر علم نفرولوژی ایران: پشتکار و مطالعه زیاد عامل موفقیتم در زندگی است». گفتگوی سیاسی.
  3. تلاش برای استقلال- خاطرات عبدالکریم انواری-http://jebhemeliiran.org/wp-content/uploads/2020/08/Talash-Book-4-1-15.pdf
  4. «تجلیل از خدمات 60 ساله دکتر بهروز برومند، پدرنفرولوژی ایران برگزار شد». دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشکی تهران. ۱۳۹۶-۰۲-۰۲. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۸-۱۱.
  5. http://www.farzaneganamol.ir/default.aspx?page=aboutus
  6. «تاریخچه انجمن نفرولوژی ایران». انجمن نفرولوژی ایران. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۸-۱۱.
  7. «لوح انجمن جهانی نفرولوژی به «پدر علم نفرولوژی ایران» اعطا می‌شود». ایسنا. ۲۰۱۵-۰۲-۰۷. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۸-۱۱.
  8. «کامل سخنرانی بهروز برومند در احمدآباد، در سالروز درگذشت دکتر مصدق». خبرنامه گویا. ۱۹ اسفند ۱۳۸۴. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۸-۱۱.
  9. «"سنجابی، فروهر و بختیار" در گفتگوی اختصاصی با "خسرو سیف" (قسمت چهارم)». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۷ ژانویهٔ ۲۰۱۲.
  10. همه هستی من نثار ایران -ص۴۸-چاپخش- ۱۳۷۲- گردآوری پرویز ورجاوند
  11. «یاد آوریم بزرگمردی را که شکنجه گران در برابر او به شگفتی آمدند». Iran National Front, USA. ۱۵ بهمن ۱۳۸۶. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۸ فوریه ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۴ آبان ۱۳۹۴.
  12. «خشم نماینده مجلس از نماد شیر و خورشید در مراسمی در قائمشهر». رادیو فردا. دریافت‌شده در ۵ مرداد ۱۳۹۷.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.