باشگاه فوتبال استقلال تهران در فصل ۱۳۶۱

باشگاه فوتبال استقلال تهران در فصل ۱۳۶۱ ۳۷امین فصل فعالیت تیم استقلال در فوتبال ایران بود. در این سال استقلال در در مسابقات جام باشگاه‌های تهران ۱۳۶۱ و همچنین جام حذفی تهران ۱۳۶۱ شرکت کرد. استقلال در جام باشگاه‌های تهران به مقام دومی رسید و در جام حذفی تهران نیز حذف شد تا این فصل بدون دستاورد خاصی برای استقلال به پایان برسد.

باشگاه فوتبال استقلال تهران
استقلال در دی ۱۳۶۱
فصل ۱۳۶۱
مدیر عاملعباس کردنوری
سرمربیاصغر شرفی
حسن عضدی
ناصر حجازی
ورزشگاه خانگیشیرودی تهران
باشگاه‌های تهراندوم
جام حذفی تهرانحذف در مرحله سوم
بهترین گلزنلیگ: پرویز مظلومی، عبدالعلی چنگیز (۷)
کل: پرویز مظلومی (۹)

پیش‌فصل و دوستانه

استقلال در نوروز ۱۳۶۱ و در تعطیلی رقابت‌های جام باشگاه‌های تهران به شیراز، بوشهر و برازجان سفر کرد و دیدارهای دوستانه‌ای داشت.

مرور فصل

دیدار استقلال و شاهین، مرحله یک شانزدهم نهایی مسابقات جام حذفی تهران ۱۳۶۱

تیم فوتبال استقلال در سال ۶۱ در مسابقات قهرمان باشگاهی تهران به مقام نایب قهرمانی دست یافت. استقلال در ابتدای فصل اصغر شرفی را به عنوان مربی در کنار خود داشت توانست در شش هفته اول فصل نتایج خوبی به دست آورد و نشان داد که قادر است همچنان یکه تاز باشد. اما نخست با رفتن شرفی به دوبی در اواسط سال حسن عضدی جانشین شرفی شد. از دست دادن رضا نعلچگر به دلیل محرومیت انضباطی، پاره‌ای اختلافات درونی و از همه مهمتر سیار بودن بازوبند کاپیتانی که به نوبت حجازی، مراغه‌چیان، مظلومی، حاجیلو و روشن آنرا به باز می‌بستند مانع از آن شد که این تیم پرتوان نتواند راه خود را تا پایان هماهنگ طی کند.

در ترکیب استقلال تحول خاصی ایجاد نشده بود و تنها حضور حسن روشن پس از چهار سال دوری در چند دیدار این تیم قابل ذکر می باشد. ناصر حجازی در این فصل علاوه بر بازی کردن مربی تیم استقلال نیز بود و در حدود شش بازی استقلال را به عنوان سرمربی هدایت کرد.

مسابقات جام حذفی نیز در همین سال انجام شد و تیم استقلال با آنکه در دور دوم تیم شاهین را حذف کرد اما در دور سوم بر روی ضربات پنالتی توسط تیم راه‌آهن حذف گردید. در هر سه بازی جام حذفی ناصر حجازی مربی تیم استقلال بود

منبع[1]

دیدار استقلال و تهران‌جوان

دیدار استقلال و تهران‌جوان بدلیل اعتراض و برخورد رضا نعلچگر با داور مسابقه و ورود تماشاگران به زمین در دقیقه ۸۹ و زمانی که دو تیم ۱–۱ مساوی بودند قطع گردید که بعداً نتیجه مسابقه از سوی فدراسیون فوتبال ۳ بر ۰ به نفع تهران جوان اعلام شد. آرای کمیته انضباطی فوتبال در ارتباط با بازی تیم های استقلال و تهران جوان بشرح زیر صادر گردید:

۱- دیدار استقلال با تهران جوان که تا دقیقه ۸۹ یک بر یک پیش می رفت و بازی به علت هجوم تماشاگران به داخل زمین متوقف ماند ۳ بر ۰ به سود تهران جوان اعلام میشود.

۲- رضا نعلچگر بازیکن تیم استقلال که باعث رخ دادن آن اتفافات شد دو سال محروم از بازی گردید. محرومیت نعلچگر بعد از شش ماه بخشیده شد و نعلچگر در اسفند ۱۳۶۱ برای استقلال به میدان رفت.

۳- از تیم استقلال توبیخ کتبی به عمل آمد.[1]

بازیکنان

بازیکنان تیم استقلال در این سال عبارت بودند از:

ناصر حجازی، حجت‌اله خاکسار تهرانی، شاهین بیانی، سعید مراغه‌چیان، حسن روشن، رضا رجبی، اصغر حاجیلو، رضا نعلچگر، شاهرخ بیانی، رضا احدی، غلامرضا برهان‌زاده، پرویز مظلومی، عبدالعلی چنگیز، داوود گلفشانی، حمید فرد علی‌نیا، بهتاش فریبا، ویگن زینلی، محمد امان‌زاده، احمد حیدرخان، جلال بیات، مارکار آقاجانیان

رقابت‌ها

جام باشگاه‌های تهران

منبع[2]

جایگاه در جدول

نوشتار اصلی: جدول رده‌بندی سال ۱۳۶۱

رتبهباشگاهبازیبردمساویباختگل‌زده گل‌خورده تفاضل گل امتیاز
۱ پرسپولیس۱۷۱۳۴۰۳۹ ۵ ۳۴۳۰
۲ استقلال۱۷۱۱۵۱۳۲ ۱۱ ۲۱۲۷
۳ اکباتان۱۷۱۰۴۳۲۵ ۱۲ ۱۳۲۴

منبع[3]

جام حذفی تهران

منبع[4]

مسابقه‌های دوستانه

آمار فصل

عملکرد کلی تیم در فصل

عنوان بازیها بازی برد مساوی باخت گل‌زده گل‌خورده تفاضل درصد برد
باشگاههای تهران ۱۷ ۱۱ ۵ ۱ ۳۲ ۱۱ ۲۱ ۶۵٪
جام حذفی تهران ۳ ۲ ۱ ۰ ۵ ۱ ۴ ۶۷٪
جمع ۲۰ ۱۳ ۶ ۱ ۳۷ ۱۲ ۲۵ ۶۵٪

تعداد بازی

# بازیکن تعداد بازی
لیگ تهران جام حذفی جمع
۱ پرویز مظلومی ۱۷ ۳ ۲۰
۲ اصغر حاجیلو ۱۷ ۳ ۲۰
۳ عبدالعلی چنگیز ۱۶ ۲ ۱۸
۴ شاهین بیانی ۱۵ ۲ ۱۷
۵ بهتاش فریبا ۱۵ ۲ ۱۷
۶ غلامرضا برهان‌زاده ۱۵ ۱ ۱۶
۷ حمید فرد علی‌نیا ۱۴ ۲ ۱۶
۸ رضا رجبی ۱۳ ۳ ۱۶
۹ رضا احدی ۱۳ ۳ ۱۶
۱۰ شاهرخ بیانی ۱۴ ۰ ۱۴
۱۱ سعید مراغه‌چیان ۱۳ ۱ ۱۴
۱۲ احمد حیدرخان ۱۱ ۳ ۱۴
۱۳ ویگن زینلی ۱۲ ۱ ۱۳
۱۴ حجت‌اله خاکسارتهرانی ۱۱ ۲ ۱۳
۱۵ غلامرضا نعلچگر ۸ ۱ ۹
۱۶ ناصر حجازی ۷ ۲ ۹
۱۷ حسن روشن ۵ ۲ ۷
۱۸ جلال بیات ۴ ۰ ۴
۱۹ محمد امان‌زاده ۱ ۲ ۳
۲۰ مارکار آقاجانیان ۰ ۲ ۲
۲۱ داوود گلفشانی ۱ ۰ ۱

کاپیتان‌های فصل

رده نام باشگاههای تهران جام حذفی تهران جمع
۱ ناصر حجازی ۶ ۱ ۷
۲ سعید مراغه‌جیان ۶ ۰ ۶
۳ پرویز مظلومی ۳ ۱ ۴
۴ حسن روشن ۲ ۱ ۳
  • فقط کاپینانهایی که بازی را شروع کرده‌اند در این جدول قرار گرفته‌اند و کاپیتانهای تعویضی محاسبه نشده‌اند.

سایر ورزشها

  • تیم والیبال استقلال در مسابقات چهار جانبه که با شرکت تیم های استقلال شهر ری - جوانان آمل و مطالب آما در فروردین ماه ۱۳۶۱ برگزار گردید توانست به مقام قهرمانی این دوره از مسابقات برسد منبع[1]

جستارهای وابسته

پانویس

    منابع

    1. احمدی، علی‌اکبر (۱۳۸۸). تاریخچه کامل باشگاه از دوچرخه سواران و تاج تا استقلال. تهران: انتشارات پایگان. صص. ص ۵۱۰. شابک ۹۷۸-۶۰۰-۵۰۹۶-۵۷-۶.
    2. احمدی، علی‌اکبر (۱۳۸۸). تاریخچه کامل باشگاه از دوچرخه سواران و تاج تا استقلال. تهران: انتشارات پایگان. صص. ص ۵۱۱ تا ص ۵۱۴. شابک ۹۷۸-۶۰۰-۵۰۹۶-۵۷-۶.
    3. احمدی، علی‌اکبر (۱۳۸۸). تاریخچه کامل باشگاه از دوچرخه سواران و تاج تا استقلال. تهران: انتشارات پایگان. صص. ص ۵۱۴. شابک ۹۷۸-۶۰۰-۵۰۹۶-۵۷-۶.
    4. احمدی، علی‌اکبر (۱۳۸۸). تاریخچه کامل باشگاه از دوچرخه سواران و تاج تا استقلال. تهران: انتشارات پایگان. صص. ص ۵۱۵. شابک ۹۷۸-۶۰۰-۵۰۹۶-۵۷-۶.
    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.