اقتصاد جهانی

برآورد مجموع میزان تولید ناخالص داخلی کشورهای جهان بالغ بر ۹۹٫۶۰۹ تریلیون دلار می‌باشد.[1]

اقتصاد {{{country}}}
آمارها
تولید ناخالص داخلیاسمی: $۷۷٫۶۰۹ trillion (۲۰۱۴ برآورد)[1]
PPP: $106.998 trillion (2014 est.)[1]
رشد تولید ناخالص داخلی ۳٫۴٪ (۲۰۱۴)[2]
سرانه تولید ناخالص داخلیاسمی: $۱۰٬۸۵۷
PPP: $15,073 (2014 est.)
بی‌کاری۵٫۴٪ (نوامبر 2014)[3]
note: 30% combined unemployment and underemployment in many non-industrialized countries; developed countries typically 4%–12% بیکاری (2007 est.)
تجارت
امور مالی عمومی
همهٔ مقدارها -مگر موردهای ذکرشده- به دلار آمریکا است

بزرگ‌ترین اقتصاد را در میان کشورهای جهان ایالات متحده آمریکا در اختیار دارد.[4] تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۲۰ نزدیک به ۲۳ تریلیون دلار است.

اتحادیه اروپا دارای دومین اقتصاد بزرگ جهان است. حجم اقتصاد اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۰ نزدیک به ۱۹ تریلیون دلار است پس از ایالات متحده آمریکا یعنی در مقام دوم در جهان قرار می‌گیرد.

چین دارای سومین اقتصاد بزرگ جهان است. حجم اقتصاد چین در سال ۲۰۲۰ نزدیک به ۱۷ تریلیون دلار بوده‌است و پس از اتحادیه اروپا یعنی در مقام سوم در جهان قرار می‌گیرد. ژاپن با ۵/۵ تریلیون و آلمان با۴/۳ تریلیون دلار در رتبه های بعدی قرار دارند ، بریتانیا ، هند ، فرانسه ، ایتالیا ، کانادا و کره جنوبی در رتبه های بعدی بزرگترین اقتصاد های جهان قرار دارند .

در اثر بحران اقتصادی آمریکا، صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی، اعلام کرده‌اند که بحران مالی ۳٫۹ تریلیون دلار خسارت به بار آورده‌است.[5] و پیش‌بینی کرده‌اند که رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۰۸ با ۲.۱ درصد کاهش نسبت به سال ۲۰۰۷، به ۳ درصد برسد. برپایه این پیش‌بینی، در سال ۲۰۰۹ رشد اقتصاد جهانی به حدود ۲٫۲ درصد محدود خواهد بود، که کمتر از پیش‌بینی اولیه ۳٫۰ درصد است، در حالیکه این نرخ در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۷ به ترتیب ۳٫۷ درصد و ۵٫۰ درصد بود.[5]


اقتصاد ایالات متحده آمریکا همچنان بزرگترین اقتصاد دنیا بر اساس اعلام صندوق بین‌الملل پول است . چین، ژاپن، آلمان، بریتانیا و هند و فرانسه در رتبه‌های بعدی قرار دارند .

ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۲۰ با وجود دارا بودن ۴٫۳ درصد جمعیت جهان نزدیک به ۲۵ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را به خود اختصاص داده و چهار ایالت کالیفرنیا، تگزاس، نیویورک و فلوریدا هر یک به تنهایی بیش از ۱ تریلیون دلار تولید داشته‌اند.

مرکزیت دلار به عنوان ارز ذخیره ی جهانی (نزدیک به ۷۰٪ ذخایر پول جهان ) این امتیازات چشم‌گیر را به اقتصاد آمریکا داده‌است. آمریکا ضمن داشتن کسری تراز پرداخت‌های عظیم، می‌تواند هزینه و سرمایه مصرفی را فراتر از تولید داخلی تأمین کند و به سرمایه‌گذاری‌هایی دست زند که بسیار بیشتر از اندوخته‌های داخلی آن است، زیرا خارجی‌ها علاقه‌مندند داراییهای خود را به دلار افزایش دهند.

از هند می‌توان به عنوان جدیدترین کشور وارد شده به 10 اقتصاد بزرگ جهان نام برد، هند اکنون در رتبه ۶ بزرگترین اقتصادهای جهان جای دارد .

پیش‌بینی شده‌است در سال ۲۰۴۰ میلادی اقتصادهای، ایالات متحده آمریکا، چین و هند، سه اقتصاد برتر جهان باشند .

در اثر بحران کرونا در سال ۲۰۲۰ اقتصاد جهان و تمام کشور ها دچار بحرانی یک ساله شد و بر اساس پیش بینی کارشناسان تا سال ۲۰۲۲ برای ترمیم آسیب های ناشی از ویروس کرونا زمان لازم بود، اما در جدیدترین پیش بینی صندوق بین المللی پول و موسسات خصوصی اقتصادی در سال ۲۰۲۱ ایالات متحده به رشد ۷ درصد و اقتصاد چین به رشد ۸ درصد و در نهایت اتحادیه اروپا به رشد بالاتر از ۵ درصد خواهند رسید

جستارهای وابسته

منابع

  1. "IMF". imf.org. Retrieved 2014-10-10.
  2. "World Economic Outlook (WEO), April 2015, Chapter 1" (PDF). IMF. April 2015. Retrieved 2015-06-15.
  3. "BLS". http://www.bls.gov/bls/newsrels.htm#major. BLS. External link in |website= (help); Missing or empty |url= (help); |access-date= requires |url= (help)
  4. [ref>«CIA - The World Factbook - Country Comparison :: National product» مقدار |نشانی= را بررسی کنید (کمک).
  5. http://www.bbc.co.uk/persian/business/2008/11/081107_he_world-economy.shtml. پارامتر |عنوان= یا |title= ناموجود یا خالی (کمک)
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.