کامی کلودل

کامی کلودل (به فرانسوی: Camille Claudel) (۸ دسامبر ۱۸۶۴ – ۱۹ اکتبر ۱۹۴۳) مجسمه‌ساز فرانسوی و هنرمند گرافیک بود. او خواهر پل کلودل، شاعر و دیپلمات بود.

کامی کلودل
کامی کلودل در ۱۸۸۴ (۱۹ سالگی)
زادهٔ۸ دسامبر ۱۸۶۴
فران تاردنو، انه، فرانسه
درگذشت۱۹ اکتبر ۱۹۴۳ (۷۸ سال)
مونتودوورگ, وکلوز، فرانسه
محل تحصیلآکادمی کولاروسی
والدینلوئی پروسپر کلودل (پدر)
لوئیس آتانائیس سسیل سروو (مادر)
خویشاوندانپل کلودل (برادر)
والس, در سال ۱۸۸۹ ایده ساخت به ذهنش رسید و در سال ۱۹۰۵ آن را به مرحله اجرا در آورد

سالهای اولیه

کامی کلودل در دوره‌ای مجسمه‌ساز شد که زنان را به گلدوزی بیشتر تشویق می‌کردند و مجسمه‌سازی کاری مردانه بود. کامی و برادرش پل و خواهرشان لوییز از همان کودکی به کارهای هنری علاقه‌مند بودند و سرانجام نیز هر سه هنرمند شدند. پل کلودل نویسنده شد و لوییز آهنگساز و کامی مجسمه‌ساز.[1]

دورهٔ خلاقیت

کامی به دلیل علاقه‌مندی به مجسمه‌سازی در ۱۷سالگی ساکن پاریس شد و توانست وارد آکادمی کولاروسی و شاگرد آلفرد بوشر شود تا در آن‌جا مجسمه‌سازی را به‌صورت حرفه‌ای یاد بگیرد. بیست‌ساله بود که شاگرد اگوست رودن شد و از او بسیار آموخت؛ معشوقه‌اش و سپس عاشق استادش شد. رودن استعداد شگفت‌انگیز و شور و شوریدگی بی‌پایان کامی را کشف می‌کند و از او می‌خواهد که در آتلیه‌اش با او همکاری داشته باشد.کامی و رودن در مدت پانزده سالی که با هم بودند، بر آثار همدیگر تأثیر بسیاری گذاشتند که این تأثیر به هیچ‌وجه از هم قابل تفکیک نیست. ویژگی کار کامی کلودل در نگاه زنانه و اروتیسم و شور عاشقانه و شوریدگی شاعرانه و مرگ‌بار او است. کامی آثار بسیاری خلق کرد ولی هنر حرفه‌ای کامی در سایهٔ شهرت رودن و عشق‌اش خاموش ماند. کامی از رابطه عاشقانهٔ مرگ بارش با رودن رنج می‌برد؛ چون رودن نمی‌خواست از رز بوره، «زنی که بعدها با او ازدواج کرد» جدا شود.[2]

کامی کلودل در کارگاهش (اواسط دههٔ ۱۸۸۰)

بیماری و بستری شدن

کامی در ۳۰سالگی، زمانی که متوجه می‌شود رودَن هیچگاه نسبت به او احساس تعهد و مسئولیتی نخواهد داشت؛ او را رها می‌کند و از همان زمان است که دچار بحران روحی می‌شود. خانواده بورژوا و ثروتمند کلودل که نمی‌خواهند او در پاریس به حالِ خودش رها باشد، او را در مؤسسه‌ای در پروونس زندانی می‌کنند. کامی در آن‌جا در میان آدم‌هایی دچار اختلالات روانیِ جدی که به‌طور دایم در حال ناله، داد و فریادند و نیاز به مراقبت‌های اولیه دارند، گرفتار می‌شود. دورهٔ جنون کامی کلودل و اقامتش در آسایشگاه ۲۶ سال طول کشید.

سینما

جستارهای وابسته

  1. «کامیل کلودل و مجسمه‌هایش». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۴. دریافت‌شده در ۲۸ تیر ۱۳۹۳.
  2. «کمیل کلودل». دریافت‌شده در ۲۸ تیر ۱۳۹۳.

منابع

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.