کامیل احمدی

کامیل احمدی پژوهشگر و انسان‌شناس است که در زمینه‌های اجتماعی و سنتهای آسیب زا کار می‌کند و تمرکز ویژه‌ای بر جنسیت، کودکان، اقلیت‌های قومی/ جنسی و کودکان کار دارد.

کامیل احمدی
در مرداد ۱۳۹۹
زادهٔنقده، ایران
ملیتایران، بریتانیا
پیشهپژوهشگر و مردم‌شناس
شناخته‌شده برایپژوهش درباره ختنه زنان و مردان، کودک‌همسری، ازدواج موقت، ازدواج سفید، دگرباشان در ایران، کودکان کار، زباله گردی کودکان، هویت و قومیت با محوریت صلح
وبگاه

زندگینامه و پژوهش ها

احمدی در شهر نقده زاده شده که جمعیتی کرد و ترک دارد و از دهه ۱۹۹۰ تابعیت بریتانیا را دارد.[1] وی یک مردم شناس است که در دانشگاه ارتباطات لندن و دانشگاه کنت تحصیل کرده‌است و دوره های تخصصی را در دانشگاهای اقتصاد لندن و برک بگ در خصوص سیاست خاورمیه میانه، اعراب، توانمندسازی و ترویج صلح گذارنده است.[2] او در سال ۲۰۱۱ نخستین پژوهش جامع درباره ختنه زنان در ایران (ناقص سازی جنسی زنان) را به شکل علمی میدانی در ایران انجام داد.[3] احمدی پیشتر در سال ۲۰۰۹ نخستین کتاب راهنمای سفر را با دیدگاهی مردم شناسی برای مناطق مناطق کردنشین ترکیه منتشر کرد. وی به دلیل پژوهش درباره کودک‌همسری، ختنه زنان و مردان،ازدواج سقید، ازدواج موقت و صیغه محرمیت، کودکان کار، زباله گردی کودکان، اشکال کار کودکان در تهران، اقلیت‌های قومی و جنسی شناخته می‌شود.

جوایز

کامیل احمدی دریافت کننده جایزه افتخار حقیقت ۲۰۱۷ در دانشگاه حقوقی لندن توسط سازمان IKWR است.[4] وی همچنین دریافت کننده جایزه مقام نخست ۲۰۱۸ ادبیات توسط بنیاد جهانی صلح در دانشگاه جرج واشینگتن است.[5] کامیل احمدی بیشتر در زمینه توسعه بین‌المللی و اجتماعی در زمینه جنسیت، کودکان و مسائل مربوط به توسعه و اقلیت‌ها کار کرده‌است. آخرین مطالعات وی «از مرز به مرز» (پژوهشی جامع در خصوص پنج اقلیت عمده در ایران) که با محوریت صلح نگاشته شده و پژوهشی جامعی دیگری که در خصوص اشکال کار کودک است که هر دو این آثار در لندن دست چاپ است. وی همچنین برای نخستین بار در قالب کتابی به موضوع ختنه پسران/مردان پرداخته است. همچنین از او چندین مقاله و گزارش میدانی پژوهشی را به‌طور گسترده درباره موضوعات اجتماعی و سنت‌های آسیب زا (HTP) منتشر گردیده است.

بازداشت و محکومیت

بازداشت

احمدی که به عنوان مردم شناس در ایران کار می‌کرد که در ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ دستگیر شد. به گفته شبکه حقوق بشر، مقامات امنیتی خانه و خودروی احمدی را مورد بازرسی قرار دادند و برخی از وسایل وی نیز توقیف شد. KHRN همچنین گزارش داد که احمدی پیش از دستگیری، روی دو پژوهش درباره جوامع همجنسگرایان با عنوان "شهر ممنوعه" پژوهشی جامع درباره دگرباشان در ایران [6]LGBT و قومیت‌ها با عنوان از مرز تا مرز پژوهشی جامع درباره هویت و قومیت در ایران کار می‌کرد.[7]

خانواده احمدی به رادیو فردا گفتند که دادستان از اعلام اتهام وی پس از انتقال به زندان اوین خودداری کرده است.[8] در شهریور ۱۳۹۸ گزارش شد که بازداشت احمدی یک ماه دیگر تمدید شده‌است.[9] بیانیه ای دربارهٔ بازداشت کامیل احمدی امضا شد دانشگاهیان و پژوهشگران اجتماعی در سراسر جهان خواستار آزادی وی شدند و گفتند: «ما با ناراحتی از دستگیری و بازداشت همکار (و دوستمان) در ایران - کامیل احمدی، مردم شناس و پژوهشگر ایرانی مطلع شدیم».[10] همان‌طور که جوایز و تقدیر از کارهای وی نشان داده، مطالعات کامیل به درک ما از موضوعات بسیار مهمی مانند ختنه زنان (FGM / C) ، ازدواج کودکان (ECM) و دیگر زمینه‌های اجتماعی در خاورمیانه و ایران، کمک چشمگیری کرده‌است. این گفتگو باید ادامه یابد.[11] احمدی در آبان ۱۳۹۹ با قرار وثیقه پنج میلیارد ریالی آزاد شد.[1]

حکم بدوی

کامیل احمدی در آذر ۱۳۹۹ با حکم بدوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی به تحصیل مال نامشروع حاصل از همکاری و اجرای پروژه‌های موسسات برانداز در مسائل زنان و کودکان، تلاش برای اعمال نفوذ در تهیه و تصویب طرح افزایش سن ازدواج کودکان با همراهی دو نماینده زن پیشین مجلس ایران و معاونت زنان ریاست جمهوری و سفارتخانه‌های کشورهای اروپایی، ترویج و پشتیبانی از همجنس‌گرایی در قالب پژوهش‌های علمی، همکاری و ارتباط با رسانه‌های معاند و بیگانه، و ارسال گزارش خلاف واقع به گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی ایران، سعی در تجزیه ایران بوسیله پژوهش متمرکز بر اقوام و پژوهش و اجرا در راستای سند 2030 (برنامه توسعه پایدارسازمان ملل) متهم و به تحمل ۹ سال و ۳ ماه زندان و پرداخت ششصد هزار یورو جریمه محکوم شد.[12]

در پی اعلام این خبر توسط وکیل کامیل احمدی، او در وبگاه شخصی، توئیتر و فیس‌بوک خود با اعتراض به حکم نوشت: «برخلاف تمام تحلیل‌های حقوقی و امید به قضاوت منصفانه در حالی محکوم شدم که در صد روز بازداشت و بازجویی‌های فراقانونی، امکان دسترسی به وکیل نداشتم و این حکم پس از دو جلسه غیرکارشناسی دادگاه در پروسه‌ای مملو از ایرادات حقوقی صادر شد. محور حقوقی اتهامم به پژوهشم در مورد آسیب‌زاترین سنت‌ها درباره کودکان در کم‌برخوردارترین مناطق بازمی‌گردد اما هدف اصلی، اتهام ارتباط پژوهش‌هایم به سناریوی نفوذ فرهنگی، سند ۲۰۳۰ یونسکو سازمان ملل و توقف فعالیت‌هایم با جامعه هدف تحقیقاتم و اقلیت‌هاست. اکنون با تمام باقیمانده توانم به این حکم اعتراض و امیدوار به دادرسی منصفانه در تجدید نظر هستم.جای پژوهشگر زندان نیست.»

خروج از ایران

در ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ کامیل احمدی اعلام کرد که با پای پیاده از مرز ایران خارج شده و خود را به بریتانیا رسانده است.[13][14] وی اعلام کرد که ایران را راه کوهستان ترک کرده است. او تأکید کرده است که این تصمیم را "نه از روی انتخاب که از سر اجبار" گرفته است.او می‌گوید که با "تایید بی‌کم‌وکاست حکم دادگاه بدوی در دادگاه تجدیدنظر" به این نتیجه رسیده است که "عقلانیت، وجدان و قضاوت عادلانه‌ای وجود ندارد".او همچنین می‌گوید که در دوره بازداشت با "بازجویی‌های بلندمدت و فراقانونی و اتهامات غیرواقعی" روبه‌رو شده است.</ref>[15] آقای احمدی به بی‌بی‌سی گفت که در دوره زندان، بازپرس ارشد پرونده به این دلیل که او کرد، سنی و دوتابعیتی بوده و روی مسائل حساس پژوهش می‌کرده، به او گفته "تو خیلی خوش‌خوراکی. وی جلسات محاکمه خود در دادگاه انقلاب به ریاست ابوالقاسم صلواتی را " نمایشی و غیرقانونی" خوانده و گفته است که "پژوهش همسو با سند ۲۰۳۰ سازمان ملل" از جمله اتهامات او بوده است. و درباره تصمیم خود برای خروج از ایران در سایت خود نوشته است "نمی‌توانستم نسبت به سرنوشتم بی‌تفاوت باشم.... ماندن من به این سیستم گفت‌وگوناپذیر رخصت می‌داد یک نفر دیگر را هم گروگان بگیرد." آقای احمدی از جمله به مواردی اشاره کرده که بازجوهای پرونده برای زیر فشار گذاشتن او به کار گرفته‌اند: "تقطیع مصاحبه‌هایم، هک کردن ایمیل‌ها و قاپیدن تلفن همراهم، دستبرد به حریم خصوصی، دسترسی به جزییات زندگی خصوصی ام و استفاده از آن، اجبار برخی افراد برای اعتراف و بکار گیری‌شان علیه من و در نهایت بازداشت و زندانم که نقطه عطفی بر تمام این فشارها بود.""</ref>[16]

کامیل احمدی در بیانه ای که در سایت شخصی خود منتشر کرد می گوید از این پس وارد عرصه اجرا، گفتگو و کمک به ترویج صلح خواهد شد. او هم اکنون نسخه ای از حکم دادگاه و دفاعیات خود را به زبانهای فارسی و انگلیسی منتشر و در اختیار مطبوعات و عموم قرار داده که در آن میگوید: موارد اتهامی، بخش‌های اصلی حکم دادگاهم و دفاعیه دادگاه تجدیدنظر را به منظور شفاف‌سازی اذهان عمومی و در اعتراض به حکم غیرعادلانه‌ام در سایتم به صورت فایل منتشر کردم، که به‌نظرم برای اثبات بی‌گناهی من کافی است. باشد که در تاریخ که بهترین داور است ثبت شود. جایی پژوهشگر زندان نیست <ref>«عاقبت تصمیمی که مدت‌ها بود، با آن کلنجار می‌رفتم، نه از روی انتخاب که از سر اجبار گرفتم». کامیل احمدی. ۱۹ بهمن ۱۳۹۹.

نوشته‌ها

  • نگاهی دیگر به شرق و جنوب شرق ترکیه Another look at east and south east of Turkey، منتشر شده توسط Etkim, Istanbul-Turkey (۲۰۰۹)
  • به نام سنت (پژوهشی جامع درباره ختنه زنان در ایران FGM / C در ایران)، نشر شیرازه Un cut voice publishing, Oxford " In the name of tradition" 2015
  • طنین سکوت (پژوهشی جامع درباره ازدواج زود هنگام کودکان ECM در ایران)، نشر شیرازه و Nova Science Publisher, Inc " an echo of silence"(۲۰۱۷)
  • خانه روی آب (پژوهشی جامع درباره ازدواج موقت و صیغه محرمیت در ایران) توسط نشر شیرازه

publishing by Mehri Publication, London، UK (2019) Shirazeh " A house on water"

  • یغمای کودکی (پژوهشی درباره زباله‌گردی کودکان در تهران / ایران)، به سفارش انجمن پشتیبانی از حقوق کودکان (۲۰۱۹) Childhood Yawn, A study on Recognising, Preventing and controlling the phenomenon of Child Scavenging- tehran publishing 2018
  • داستان شهر ممنوعه (پژوهشی جامع درباره لزبین، همجنسگرایان و دوجنسگرایان (LGB) در ایران (۲۰۱۸)Forbidden Tale by Mehri Publication, London-UK (2018)
  • خانه‌ای با در باز (پژوهشی جامع درباره ازدواج سفید در ایران)، انتشارات مهری (۲۰۲۰) A house with open door, by Mehri Publication, London-UK (2018)
  • از مرز تا مرز (پژوهشی جامع بر باب هویت و قومیت با محوریت صلح)، انتشارات مهری (۲۰۲۱) From Border to Border, a comprehensive study of identity and ethnicity in Iran, with studies of five major Turkish (Azari), Kurdish, Baloch, Arab and Fars (Persian speaking) ethnic groups published by Mehri publising. London, UK (2021)

منابع

  1. Kurdistan24. "British-Kurdish academic released on $40K bail from notorious Iranian prison". Kurdistan24. Retrieved 2019-11-22.
  2. "kameel ahmady education". 13 February 2021. Retrieved 23 February 2021.
  3. "Female genital mutilation practised in Iran, study reveals". The Guardian. 4 Jun 2015.
  4. "IKWRO are delighted to announce the nominees and winners of the True Honour Awards 2017". ikwro.org.uk. 7 March 2017.
  5. "Announcing Our 2019 Global Woman Award Recipients". globalwomanpeacefoundation.org. 27 August 2019.
  6. "Migration and Gender for Iranian LGBT". arcadia.edu. 11 December 2018.
  7. KHRN (2019-08-14). "Iran: A British - Iranian Researcher Arrested". KHRN. Retrieved 2019-11-22.
  8. "British-Iranian academic arrested in Tehran, his wife says". Middle East Eye. Retrieved 2019-11-22.
  9. "Iran Extends Detention Of British-Iranian Researcher". RFE/RL. Retrieved 2019-11-22.
  10. "Kameel Ahmady, British-Iranian Anthropologist, Detained In Iran – News Updates (August 2019 to end 2020)". 6 October 2019.
  11. "Statement On The Detention In Iran Of Social Anthropologist Kameel Ahmady". hilaryburrage.com. 21 August 2019.
  12. «کامیل احمدی پژوهشگر مسائل اجتماعی، در ایران به '۹ سال حبس' محکوم شد». بی‌بی‌سی فارسی. ۲۳ آذر ۱۳۹۹.
  13. «کامیل احمدی، پژوهشگر محکوم به زندان: مجبور شدم از ایران فرار کنم». ایران اینترنشنال. ۱۵ بهمن ۱۳۹۹.. کامیل احمدی بعد از رسیدن به بریتانیا در مصاحبه ای ویدیوی با کانالهای بی بی سی و کانال 4 انگلیس جزییاتی را از نحوه دستگیری، 100 روز بازجویی، سلول انفرادی، زندان ایزله و محدودیتهای کاری و شخصی بعد از آن بیان کرد.
  14. «Kameel Ahmady: British academic facing jail escapes Iran over mountains». بی‌بی‌سی انگلیسی. ۱۹ بهمن ۱۳۹۹.
  15. «کامیل احمدی، پژوهشگر دوتابعیتی، ایران را ترک کرد». دویچه وله فارسی. ۱۵ بهمن ۱۳۹۹.
  16. «کامیل احمدی، پژوهشگر دوتابعیتی محکوم به زندان، از ایران خارج شد». بی‌بی‌سی فارسی. ۱۵ بهمن ۱۳۹۹.

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.