ورزش سه‌گانه

ترای اتلون «ورزش سه گانه» (به فرانسوی: triathlon) یک ورزش ترکیبی است که شرکت‌کنندگان در آن با انجام سه مرحلهٔ استقامتی با یکدیگر رقابت می‌کنند. مراحل مسابقه شامل شنا، دوچرخه‌سواری و دو است. مسافت هر یک از این مرحله‌ها بسته به نوع مسابقه تغییر می‌کند. ترای اتلون از سال ۲۰۰۰ در هر دو بخش مردان و زنان وارد برنامه مسابقات المپیک شده‌است. مسابقات بین‌المللی این رشته در مسافت های متعددی برگزار می گردد که مسافت های اصلی عبارتند از:

  • اسپرینت (مسافت کوتاه): ۷۵۰ متر شنا، ۲۰ کیلومتر دوچرخه‌سواری، ۵ کیلومتر دو
  • مسافت استاندارد (المپیکی): ۱٫۵ کیلومتر شنا، ۴۰ کیلومتر دوچرخه‌سواری، ۱۰ کیلومتر دو
  • مسافت طولانی: ۱٫۹ کیلومتر شنا، ۹۰ کیلومتر دوچرخه‌سواری، ۲۱٫۱ کیلومتر دو
  • آیرونمن: ۳٫۸ کیلومتر شنا، ۱۸۰٫۲ کیلومتر دوچرخه‌سواری، ۴۲٫۲ کیلومتر دو
سه قسمت تریاتلون: شنا، دوچرخه‌سواری و دو

نخستین مسابقهٔ ترای اتلون در سال ۱۹۲۱ در کشور فرانسه با نام مسابقه سه ورزش برگزار شد که در آن ورزشکاران مسافت ۷ کیلومتر را رکاب زدند، ۵ کیلومتر را دویدند و در انتها ۳۰۰ متر را شنا کردند. در اولین دوره مسابقات این ورزش تنها ۱۵ نفر شرکت کردند که ۱۲ نفر موفق شدند به خط پایان برسند. امروزه بیش از ۳۰۰ هزار نفر، هر سال در سراسر جهان در این مسابقات شرکت می‌کنند. [1]

طبق آمار رسمی کمیته بین المللی المپیک، این ورزش در زمره چهار رشته ورزشی پر طرفدار بازی های المپیک قرار دارد.

در ایران در سال ۱۳۸۰، این رشته با عنوان کمیته ورزش سه‌گانه به‌ صورت زیر مجموعه‌ای از فدراسیون دو و میدانی شروع به فعالیت کرد. در سال ۱۳۸۲ تحت عنوان انجمن ورزش سه‌گانه کشور به کنفدراسیون ترای اتلون آسیا معرفی شد. با تعیین سرپرست و تهیه اساسنامه مربوطه، در سال ۱۳۸۵ فدراسیون ورزش سه گانه تشکیل شد و در خرداد ۱۳۸۶ به عنوان بیست و یکمین عضو کنفدراسیون ترای اتلون آسیا انتخاب شد. اولین دوره لیگ باشگاه‌های کشور در این رشته در سال ۱۳۸۷ با شرکت ۲۱ تیم و بیش از ۸۰ ورزشکار برگزار شد . [2]

عنوان فدراسیون ورزش سه گانه ایران با مصوبه مجمع عمومی در سال 1398 به طور رسمی به فدراسیون ترای اتلون جمهوری اسلامی ایران تغییر نام داد.

کشور ایران تا کنون موفق به کسب 27 در رقابت های گوناگون بین المللی کسب کرده است. ترای اتلون ایران برای نخستین بار در بازی های آسیایی جاکارتا 2018 با حضور داشت که بهزاد نوبری پور تنها نمانده کشومان در جایگاه سیزدهمی رقابت ها قرار گرفت.

https://www.triathlon.org/results/result/2015_new_taipei_astc_triathlon_asian_championships/270868

جستارهای وابسته

منابع

  1. «درباره این رشته». فدراسیون ورزش سه‌گانه جمهوری اسلامی ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۳۱ اوت ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۲ اکتبر ۲۰۱۱.
  2. «تاریخچه فدراسیون». فدراسیون ورزش سه‌گانه جمهوری اسلامی ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۶ اکتبر ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۲ اکتبر ۲۰۱۱.

پیوند به بیرون

در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ ورزش سه‌گانه موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.