مرحله مقدماتی جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ (اروپا)

رقابتهای انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر در قاره اروپا ، در نه گروه ۶ تیمی خواهد بود. تاکنون حضور قطر از قاره آسیا به دلیل میزبانی قطعی شده است.تیم‌های صدرنشین هر گروه مستقیما به جام جهانی صعود می‌کنند و تیم‌های دوم هر گروه هم راهی پلی آف خواهند شد تا در رقابت به جام جهانی راه یابند.[1]

مرحله مقدماتی جام جهانی فوتبال اروپا ۲۰۲۲
جزئیات مسابقات
کشور میزبانهمه تیم ها
برای اطلاعات تکمیلی روی کلیک ضربه بزنید.
تیم‌ها۵۵ تیم (از ۵۵ فدراسیون)
آمار مسابقات
بازی‌های برگزارشده۱۵۰
گل‌های زده‌شده۲۳۷ (۱٫۵۸ در هر بازی)
تماشاگران۱۰۰۰ (۷ در هر بازی)

به گزارش فیفا، در این رقابت‌ها ۵۵ تیم ملی کشور‌های قاره در ۱۰ گروه ۵ و ۶ تیمی تا اواخر ماه نوامبر و در ۱۰ هفته رقابت می‌کنند و ۱۰ تیم اول گروه‌ها به صورت مستقیم به جام جهانی راه خواهند یافت. ۱۰ تیم دوم گروه‌ها به دور پلی آف راه می‌یابند و به همراه ۲ تیم برتر لیگ ملت‌های اروپا که بر اساس رنکینگ نهایی جام تعیین شده اند برای تعیین ۳ سهمیه باقی مانده از ۳ مسیر جداگانه رقابت می‌کنند.

تیم‌هایی که به مرحله نهایی لیگ ملت‌های اروپا ۲۰۲۱ صعود کرده اند (ایتالیا، اسپانیا، بلژیک و فرانسه) در گروه‌های کوچکتر قرار گرفته اند.

فیفا اعلام کرد به علت مشکلات سیاسی، تیم‌های روسیه با اوکراین، جمهوری آذربایجان با ارمنستان، جبل الطارق با اسپانیا، کوزوو با بوسنی و هرزگوین، صربستان و روسیه هم گروه نشده اند.

با توجه به کشیده شدن مسابقات به فصل سرما، حداکثر دو تیم با ریسک بالای بارش زمستانی در یک گروه قرار گرفته اند. همچنین دو تیم ایسلند و جزایر فارو که قطعا با مشکلات اینچنینی مواجه هستند در ماه‌های مارس و نوامبر میزبان نشده اند. سید بندی گروه‌ها بر اساس رنکینگ فیفا صورت گرفته است.

قاره اروپا ۱۳ سهمیه در جام جهانی ۲۰۲۲ دارد.[2]

سیدبندی

قرعه‌کشی مرحله انتخابی جام جهانی[3] ۲۰۲۲ در قاره اروپا، دوشنبه 17 آذر سال 1399 از ساعت ۲۰:۳۰ به وقت تهران برگزار ‌شد و تیم‌های ملی قاره سبز رقبای خود را برای کسب سهمیه حضور در مهمترین تورنمنت دنیای فوتبال شناختند.

برای چیدمان تیم‌ها در گروه‌های ۱۰ گانه، تیم‌ها در شش سید (سطح) مختلف طبقه‌بندی شده‌اند که این کار بر اساس جایگاه آن‌ها در آخرین رده‌بندی فیفا در روز پنجشنبه هفته گذشته صورت گرفته است. بر این اساس ۱۰ تیم اروپایی که بالاترین رتبه را در رده‌بندی فیفا داشته‌اند سرگروه شده‌اند و در مسیر صعود به جام جهانی با یکدیگر روبه‌رو نمی‌شوند. این قاعده در مورد تیم‌های بعدی در سید‌های دوم تا ششم هم صدق می‌کند.

ساز و کار قرعه‌کشی

تیم‌ها در ۱۰ گروه پنج یا شش تیمی تقسیم می‌شوند (چهار تیمی که به مرحله نیمه نهایی لیگ ملت‌های اروپا رسیده‌اند یعنی ایتالیا، فرانسه، بلژیک و اسپانیا) در گروه‌های پنج تیمی قرار خواهند گرفت تا فرصت انجام بازی‌های‌شان در لیگ اروپا را داشته باشند. از این ۱۰ گروه، تیم‌های نخست مستقیماً به جام جهانی می‌روند.

در قرعه‌کشی تیم‌های سید اولی به ترتیب خارج شدن نام‌شان از داخل گوی‌ها، در گروه‌های A تا J قرار می‌گیرند بدین نحو که اولین تیمی که از سید نخست مشخص می‌شود در گروه A قرار می‌گیرد، دومین تیم در گروه B و ... در صورت وجود محدودیت برای قرارگیری دو تیم در کنار یکدیگر از جمله محدودیت‌های سیاسی و ...، تیمی که نامش درمی‌آید در اولین جالی خالی ممکن در گروه بعدی قرار می‌گیرد.

بر اساس اعلام کمیته اجرایی یوفا، امکان همگروهی تیم‌های زیر با یکدیگر وجود ندارد:

ارمنستان و آذربایجان

جبل‌الطارق و اسپانیا

کوزوو و بوسنی هرزگوین

کوزوو و روسیه

کوزوو و صربستان

اوکراین و روسیه

سیدبندی[4]
سید 1 راه یابی به گروه سید 2 راه یابی به گروه سید 3 راه یابی به گروه سید 4 راه یابی به گروه سید 5 راه یابی به گروه سید 6 راه یابی به گروه
بلژیک گروه E سوئیس گروه C روسیه گروه H بوسنی گروه D ارمنستان گروه J مالت گروه H
فرانسه گروه D ولز گروه E مجارستان گروه I اسلوونی گروه H قبرس گروه H
انگلیس گروه I لهستان گروه I ایرلند گروه A مونته‌نگرو گروه G جزایر فارو گروه F مولداوی گروه F
پرتغال گروه A سوئد گروه B جمهوری چک گروه E مقدونیه گروه J آذربایجان گروه A
اسپانیا گروه B اتریش گروه F نروژ گروه G آلبانی گروه I استونی گروه E لیختن‌اشتاین گروه J
ایتالیا گروه C اوکراین گروه D ایرلند شمالی گروه C بلغارستان گروه C کوزوو گروه B
کرواسی گروه H صربستان گروه A ایسلند گروه J اسرائیل گروه F قزاقستان گروه D جبل‌الطارق گروه G
دانمارک گروه F ترکیه گروه G اسکاتلند گروه F بلاروس گروه E لیتوانی گروه C
آلمان گروه J اسلواکی گروه H یونان گروه B گرجستان گروه B لتونی گروه G سن ‌مارینو گروه I
هلند گروه G رومانی گروه J فنلاند گروه D لوکزامبورگ گروه A آندورا گروه I


یوفا همچنین ۱۰ کشوری که احتمال داده شده که به خاطر سرمای سخت زمستانی در آنها، امکان برگزاری در آن غیرممکن یا سخت باشد را معرفی کرده که از این ۱۰ کشور بیشتر از دو کشور نمی‌توانند در یک گروه قرار بگیرند. این کشور‌ها عبارتند از: بلاروس، استونی، جزایر فارو، فنلاند، ایسلند، لتونی، لیتوانی، نروژ، روسیه و اوکراین.

در میان این کشورها، دو کشور ایسلند و جزایر فارو به‌عنوان پرخطرترین کشور‌ها از نظر سرمای زمستانی تشخیص داده شده‌اند. با توجه به اینکه در ماه مارس سه هفته از این مسابقات برگزار خواهد شد، به منظور پایین آوردن احتمال لغو بازی‌ها یا به هم خوردن برنامه آنها، مقرر شد که این دو کشور هم با یکدیگر همگروه نشوند.

در همین حال یوفا برای کم کردن دردسر تیم‌ها در مسافرت‌های طولانی، تمهیداتی اندیشیده است تا به‌عنوان مثال یک تیم از غرب قاره اروپا مجبور نباشد بیش از دو بار به منطقه اوراسیا یا اروپای شرقی سفر کند. براین اساس، تیم‌ها به سه دسته تقسیم شده‌اند که بیش از دو تای آن‌ها نمی‌توانند در یک گروه قرار بگیرند. این سه گروه به شرح زیر است:

دسته اول: آذربایجان، ایسلند، جبل‌الطارق و پرتغال

دسته دوم: قزاقستان، آندورا، انگلیس، جزایر فارو، فرانسه، جبل‌الطارق، ایسلند، مالت، ایرلند شمالی، پرتغال، ایرلند، اسکاتلند، اسپانیا و ولز

دسته سوم: ایسلند، ارمنستان، آذربایجان، قبرس، گرجستان، اسرائیل و قزاقستان

صعود کنندگان

تیم‌های صدرنشین گروه‌های ۱۰ گانه صعود می‌کنند و تیم‌های دوم هر گروه به بازی‌های پلی آف که ماه مارس سال ۲۰۲۲ برگزار خواهد شد، راه پیدا می‌کنند. همراه با تیم‌های دوم، دو تیم از تیم‌های برتر لیگ ملت‌های اروپا به پلی‌آف می‌روند البته به شرط آنکه خودشان به‌عنوان تیم دوم گروه‌شان به مرحله انتخابی نرفته باشند. دوازده تیمی که به پلی‌آف می‌روند در سه مسیر مجزا با یکدیگر مصاف می‌کنند تا در نهایت برنده آن مسیر به جام جهانی برسد.

گروه بندی

گروه A

منبع : FIFA[5]

Uefa[6]

گروه B

منبع : FIFA[5]

Uefa[6]

گروه C

منبع : FIFA[5]

Uefa[6]

گروه D

منبع : FIFA[5]

Uefa[6]

گروه E

منبع : FIFA[5]

Uefa[6]

گروه F

منبع : FIFA[5]

Uefa[6]

گروه G

منبع : FIFA[5]

Uefa[6]

گروه H

منبع : FIFA[5]

Uefa[6]

گروه I

منبع : FIFA[5]

Uefa[6]

گروه J

منبع : FIFA[5]

Uefa[6]

حضور افتخاری قطر در انتخابی جام جهانی در قاره اروپا

بر اساس اعلام اتحادیه فوتبال اروپا، قطر در گروه اول بازی‌های مقدماتی جام جهانی در قاره اروپا با تیم‌های پرتغال، صربستان، ایرلند، لوکزامبورگ و آذربایجان رقابت می‌کند، اما نتایج این تیم در جدول مسابقات محاسبه نخواهد شد.

قطر قهرمان جام ملت‌های آسیا علاوه بر این مسابقات، سال آینده نیز در رقابت‌های کوپا آمریکا به میزبانی برزیل و همچنین بازی‌های کونکاکاف به میزبانی ایالات متحده نیز شرکت می‌کند تا با انجام بازی‌های تدارکاتی مناسب و رویارویی با قدرت‌های برتر فوتبال جهان آماده حضور در رقابت‌های جام جهانی ۲۰۲۲ به عنوان میزبان بازی‌ها شود.

جدول :

منابع : FIFA[5]

Uefa[6]

آمار

گلزنان برتر

گلزنان برتر
رتبه تیم گل ها بازیکنان تعداد بازی
1 5 کریستیانو رونالدو 3
2 4 بوراک ییلماز
3 3 آرتم دزوبا
و 10 نفر دیگر

پاسور های برتر

پاسور های برتر
رتبه تیم بازیکنان پاس ها تعداد بازی
1 دوشان تادیچ 4 3
2 ژوردی آلبا 3 2
کیرن تیرنی 3
هاکان چالهان اوغلو
5 انیس باردی 2
و 10 نفر دیگر

هفته اول

مقومدوویچ
کیه‌لینی
رادونوویچ
تسومیان
کیار
داریدا
تورستوت
تادیچ
سوچک
ییلماز
شیک
4-2-4
8.8

هفته اول









منابع

  1. «نتایج لحظه ای».
  2. «شرط های یوفا».
  3. «قرعه کشی».
  4. «سیدبندی».
  5. «FIFA».
  6. «Uefa».
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.