عکاسی هنرهای زیبا
عکاسی هنری (به انگلیسی: Fine-art photography) نوعی عکاسی است که هدف اصلی آن ابراز دیدگاههای خلاق و الهام هنری عکاس میباشد. عکاسی هنری از آن جهت از دیگر ردههای عکاسی متمایز است که برخلاف عکاسی خبری هدف آن ثبت تصاویر مربوط به اخبار نیست و نیازی به پایبندی به اصول اخلاقی خبرنگاری ندارد و نیز برخلاف عکاسی تبلیغاتی برای فعالیتهای اقتصادی یا فروش محصولات یا خدمات بکار نمیرود. شایان ذکر است که تعریف عکاسی هنری تا به امروز موضوع بحث و مناظرههای بسیاری در جوامع هنری دنیا است.
عکاسی تا اوایل قرن بیستم میلادی در مجامع هنری غربی به عنوان هنر پذیرفته نشده بود. عکاسان پیشکسوتی مانند آلفرد استیگلتز، ادوارد جین استایکن و ادوارد وستون سهم بسزایی در گسترش عکاسی به عنوان یک هنر داشتند.
تعریف
واژه عکاسی هنرهای زیبا در بین هنرمندان عکاس، معروف به عکاسی خلاقانه و هنری است. عکاسی که اشاره به دید خلاقانه هنرمند عکاس دارد. عکاسی خلاقانه در مقایسه با عکاسی خبری و اجتماعی، یک چیدمان، ترکیب بندی، انتخاب یک فضا با دیدی خاص و یک خلق هنرمندانه با ابزار عکاسی است.
عکاسی هنری در ایران
عکاسی هنری در ایران از اوایل دههٔ سی پا میگیرد. در دههٔ سی نسل جدیدی از عکاسان با برپایی نمایشگاههای گروهی عکاسی پدید میآیند: عکاسانی که سعی میکردند عکسهایشان تنها بر پایهٔ الگوهای مطبوعاتی و عکاسخانهای استوار نباشد.[1]
نگارخانه عکسهای هنری
- کوهها و رودهای مارپیچ - ۱۹۴۲
جستارهای وابسته
منابع
- «عکاسی هنری ایران و پدیدهی شهرنشینی / شهمال مرتضایی / زانیار بلوری». حرفه هنرمند. دریافتشده در ۲۰۲۱-۰۴-۱۱.
- مشارکتکنندگان ویکیپدیا. «Fine-art photography». در دانشنامهٔ ویکیپدیای انگلیسی، بازبینیشده در ۱۴ بهمن ۱۳۹۰.