عملکرد محمود احمدی‌نژاد در دوران شهرداری تهران

محمود احمدی نژاد در دورهٔ دوم شورای شهر تهران، به سمت شهردار تهران منصوب شد.در بی طرفی این مقاله اختلاف نظر وجود دارد که به عملکرد وی در آن دوران می‌پردازد.

سوابق مدیریتی پیشین

احمدی‌نژاد چهارسال سمت معاون و فرماندار ماکو و خوی در استان آذربایجان غربی و ۲ سال سمت مشاور استاندار کردستان را بر عهده داشت.

وی از سال ۱۳۷۲ تا ۱۳۷۶ در شرایطی که به عنوان مشاور فرهنگی وزیر فرهنگ و آموزش عالی فعالیت می‌کرد به عنوان اولین استاندار استان جدیدالتأسیس اردبیل منصوب شد. در دوران استانداری وی، استان اردبیل با وجود تازه تأسیس بودن استان و دشواری‌های جوی در فعالیت‌های عمرانی، استان برتر شناخته شد.

برخی اقدامات و دستاوردهای او در زمان استانداری به شرح زیر است:

راه‌اندازی تشکیلات اداری استان

انتخاب به عنوان استاندار نمونه کشور در سه سال متوالی

استانداری برتر در زمینه فعالیت عمرانی

بازسازی ۷۵۰۰ واحد مسکونی تخریب‌شده در جریان زلزله اردبیل در طول ۷ماه.

اقدامات احمدی‌نژاد در بازسازی سریع خانه‌های تخریب‌شده در زمان زلزله اردبیل در سال ۱۳۷۵ که هزار کشته به جای گذاشت، مورد تقدیر قرار گرفت.

سوابق و خدمات یادشده از یک سو و تحصیلات مرتبط دانشگاهی او از سوی دیگر، موجبات اعطای مدیریت مهم‌ترین ابرشهر ایران را به احمدی‌نژاد فراهم نمود. شایان ذکر است که احمدی‌نژاد دارای مدرک دکترا در رشتۀ مهندسی و برنامه‌ریزی حمل و نقل می‌باشد.

خدمات احمدی‌نژاد در شهرداری

بارزترین اقدام احمدی‌نژاد در شهرداری تهران، ایجاد تحولاتی در نوع مدیریت این مجموعه بود. وی با شعار عدالت و احترام به مردم وارد این عرصه شد و با برگزاری دیدارهای منطقه به منطقۀ مردمی، این امکان را برای شهروندان تهرانی فراهم نمود تا مستقیماً مشکلات خود را با او در میان بگذارند.
از نخستین اقدامات احمدی نژاد در سمت شهردار تهران، برطرف کردن معضل ناهمواری‌های معابر عمومی بود. او در این دوران، فروش تراکم را کاهش محسوسی داد که اگرچه این امر لطمۀ فراوانی به درآمد شهرداری وارد نمود، اما در نهایت منجر به شکست قیمت فزایندۀ مسکن در کلانشهر تهران گردید.

تعطیلی چند مرکز فرهنگی و هنری شهرداری

بسته شدن چند مرکز فرهنگی در تهران انتقاداتی را علیه وی به همراه داشت.[1]

پلمپ نمایشگاه بین‌المللی تهران

وی برای پلمپ نمایشگاه بین‌المللی تهران هم‌زمان با برگزاری نمایشگاه کتاب تهران اصرار داشت و ۷۰ نفر از عوامل شهرداری را نیز برای پلمپ نمایشگاه اعزام کرد، اما در این زمینه ناموفق بود. با این حال وی در دوران ریاست جمهوری خود همچنان از نمایشگاه بین‌المللی تهران استفاده کرد.[2][3][4]

اتهام۳۰۰میلیارد تومان هزینه بدون سند

نادر شریعتمداری رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران خبر از ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه بدون سند در سال‌های ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴ که دو سال آخر آن مربوط به شهرداری احمدی‌نژاد می‌شود داد. روزنامه تهران امروز پس از انتشار ویژه نامه‌ای انتقادی از جمله اشاره به این موضوع تعطیل شد.[5][6][7][8][9][10]

لایحه تفریغ بودجه شهرداری در سال‌های ۱۳۸۲،۱۳۸۳ و ۱۳۸۴ را به تصویب رساندند و با تشکیل دو کمیته تخصصی، حسابرسی از دوره مدیریت شهری محمود احمدی‌نژاد را آغاز کردند.[11]

دستبرد فکری

فرزاد سلیمی در سال ۱۳۸۲ طرحی را تحت عنوان اتاق امن زلزله به شهرداری تهران ارائه می‌نماید و در سال ۱۳۸۳ نیز آن را به مطبوعات ارائه می‌دهد. مقامات وقت شهرداری تهران شامل موسی مظلوم، محمود احمدی‌نژاد و علی‌اکبر محرابیان (وزیر صنایع دولت بعد) آن را به نام خود ثبت و کتابی تحت همین عنوان توسط انتشارات دانشگاه علم و صنعت ایران به چاپ رسانیدند.[12]

مخترع اصلی پس از اطلاع به دادگاه شکایت برد و دادگاه بدوی و تجدد نظر ضمن تأیید ادعای وی، به دلیل دستبرد فکری حکم به ابطال ثبت مجدد اختراع توسط این سه نفر داد. این حکم بیست روز بعد به دلیل مغایرت با شرع و اصول فقه لغو شد و معاون دادستان تهران خبر از برخورد قضایی با فرزاد سلیمی داد.[13][14][15]

احداث دور برگردان

در دوران مدیریت وی به منظور تسهیل ترافیک شهر، تعداد زیادی از چراغ‌های قرمز و تقاطع‌ها حذف و دور برگردان جایگزین آن‌ها شد.[16][17]

منابع

  1. ابراز نگرانی از برخورد شهرداری تهران با مراکز فرهنگی(بی‌بی‌سی فارسی)
  2. نمایشگاه بین‌المللی تهران تعطیل می‌شود(بی‌بی‌سی فارسی)
  3. تلاش شهرداری برای پلمب نمایشگاه بین‌المللی تهران (بی‌بی‌سی فارسی)
  4. گفتگو با غلامحسین کرباسچی شهردار سابق تهران(بی‌بی‌سی فارسی)
  5. حمایت شورای شهر از تغییر نظام مالی شهرداری (روزنامه همشهری،۳۱ خرداد ۱۳۸۵)
  6. ۳۵۰ میلیارد تومان هزینه فاقد سند در شهرداری تهران! (انتخاب،۳۰ خرداد ۱۳۸۵)
  7. تائید توقیف روزنامه تهران امروز بایگانی‌شده در ۳ ژوئیه ۲۰۰۸ توسط Wayback Machine (روزآنلاین،۲ تیر ۱۳۸۷)
  8. ماجرای لغو امتیاز شبانه روزنامه تهران امروز (فردا،۲ تیر ۱۳۸۷)
  9. هدیه شخصی آقای رئیس جمهور (روزآنلاین،۱۹ تیر ۱۳۸۷)
  10. «تهران امروز» به دلیل انتقاد از احمدی نژاد تعطیل شد (رادیو فردا،۲ تیر ۱۳۸۷)
  11. با تصویب شورای شهر؛ کارنامه مالی احمدی‌نژاد در شهرداری بررسی می‌شود (روزنامه اعتماد ملی، امیر گودرزی - یکشنبه ۱۷ شهوریور ۱۳۸۷)
  12. https://www.adinehbook.com/gp/product/9644544889
  13. «همشهری آن لاین». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۸ ژوئیه ۲۰۰۹. دریافت‌شده در ۲۹ ژوئیه ۲۰۰۹.
  14. آدینه بوک
  15. «ایرنا». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۹ اوت ۲۰۰۹. دریافت‌شده در ۱۷ اوت ۲۰۰۹.
  16. «حاشیه‌های آبگرفتگی در پایتخت/ پلیس؛ موافق دوربرگردان‌ها». خبرگزاری مهر. ۱۰ شهریور ۱۳۹۰.
  17. «گفتگو با حمید بهبهانی، طراح اصلی دوبرگردان‌های تهران :پول نداشتیم، دوربرگردان زدیم!». مرمدیار. بایگانی‌شده از اصلی در ۳ اکتبر ۲۰۱۱.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.