شان لستر

شان لستر (انگلیسی: Seán Lester؛ ۲۸ سپتامبر ۱۸۸۸ – ۱۳ ژوئن ۱۹۵۹ (سن۷۰)) دیپلمات، روزنامه‌نگار، و سیاستمدار اهل پادشاهی متحد بریتانیای کبیر و ایرلند و از ۳۱ اوت ۱۹۴۰ تا ۱۸ آوریل ۱۹۴۶ دبیرکل جامعه ملل بود.

شان لستر
دبیرکل جامعه ملل
مشغول به کار
۳۱ اوت ۱۹۴۰  ۱۸ آوریل ۱۹۴۶
پس ازژوزف لوییس آنه آونول
پیش ازتریگوه لی (دبیرکل سازمان ملل متحد)
قائم‌مقام دبیرکل سازمان ملل متحدجامعه ملل
مشغول به کار
۱۸ فوریه ۱۹۳۷  ۲۶ ژوئیه ۱۹۴۰
پس ازپابلو د ازکارات
پیش ازفرانک والترز
اطلاعات شخصی
زاده
جان ارنست لستر

۲۸ سپتامبر ۱۸۸۸
کاریکفرگوس
درگذشته۱۳ ژوئن ۱۹۵۹(سن ۷۰)
گالوی
ملیتپادشاهی متحد بریتانیای کبیر و ایرلند
همسر(ان)الیزابت تیرل
فرزندان۳
پیشهخبرنگاری
تخصصخبرنگار

زندگی‌نامه

لستر در استان آنتریم متولد شد، پدرش یک خواربارفروش مسیحی پروتستانتیسم بود و در این استان رشد کرد و بزرگ شد. وی به شدت طرفدار اتحادیه بود، او در جوانی به جمعیت گیلیک اسکاتلندی پیوست و به خاطر ناسیونالیسم ایرلندی در جوانی به انجمن برادری جمهوری‌خواه ایرلند پیوست.[1] او قبل از مهاجرت به دوبلین در حرفه خبرنگاری در روزنامه نورت داون هرالد و برخی دیگر از روزنامه‌های ایرلند شمالی مشغول کار شد و از جمله در مجله فری‌من به کار پرداخت تا در ۱۹۱۹ سردبیر بخش خبر آن را برعهده گرفت.

بعد از جنگ استقلال ایرلند همراه با برخی دوستانش به دولت آزاد ایرلند پیوست و پس از اینکه به لستر پیشنهاد شد تا مدیریت تبلیغات دولت آزاد را بر عهده گیرد آن را پذیرفت.

او در ۱۹۲۰ با الیزابت روث تیرل ازدواج کردن و دارای سه فرزند دختر شد.

فعالیت دیپلماتیک

در ۱۹۲۳، لستر به بخش امور خارجه ایرلند پیوست. او در ۱۹۲۹ به ژنو اعزام شد تا جایگزن مایکل مک وایت بع عنوان نماینده دائمی ایرلند در جامعه ملل انجام وظیفه کند.[1]

در ۱۹۳۳، لستر وارد دبیرخانه جامعه ملل شد و از ۱۹۳۴ تا ۱۹۳۷ در سمت کمیساریای عالی جامعه ملل مشغول کار شد. ایالت آزاد دانتسیگ صحنه چالش او در یک بحران بین‌المللی با آلمان نازی در خصوص کریدور لهستان و رابطه با آلمان نازی در یک شهر آزاد بود.[2] لستر بارها در مورد آزار و اذیت و تبعیض یهودیان به دولت آلمان اعتراض کرد و به اروپا که در آستانهٔ وقوع یک فاجعه بود هشدار داد، به صورتی که لستر توسط نمایندگان رایش آلمان و نمایندگان حزب نازی در دانتسیگ بایکوت شد.[3]

جامعه ملل

لستر در ۱۹۳۷ به ژنو بازگشت تا قائم‌مقام دبیرکل جامعه ملل شود. او در ۱۹۴۰ دبیرکل جامعه ملل شد، این درحالی بود جامعه ملل محدودیت داشت و تنها ۷۰۰ کارمند داشت که ۱۰۰ نفر آن را نگهبانان شامل می‌شد.

لستر در طول جنگ جهانی دوم در ژنو ماند و به برنامه‌های بشردوستانه جامعه ملل در زمان جنگ درحیطه عملیات محدودی که داشت پرداخت. در ۱۹۴۶، وی نظارت خاتمه داده به جامعه ملل را نظارت کرد و دارایی‌ها و عملکردهای جامعه ملل را به سازمان جدید تأسیس شده سازمان ملل متحدد تحویل داد.

منابع

  1. The Times, (Obituary) 15 June 1959
  2. Boylan, Henry (1998). A Dictionary of Irish Biography, 3rd Edition. Dublin: Gill and MacMillan. p. 222. ISBN 0-7171-2945-4.
  3. Derek Scally, Irish Times, 27 August 2010
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.