دانشگاه بین‌المللی امام رضا

دانشگاه بین‌المللی امام رضا یکی از دانشگاه‌های غیردولتی در استان خراسان رضوی است که به ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی می‌پردازد.

دانشگاه بین‌المللی امام رضا
نوعبین‌المللی - غیرانتفاعی و غیردولتی
بنیانگذاری شده۱۳۷۸
وابستگیآستان قدس رضوی - وزارت علوم تحقیقات و فناوری
رئیسمرتضی رجوعی[1]
اعضای هیئت علمی۶۱ نفر
کارمندان مدیریتی
  • محمد قربان زاده(معاون آموزشی)
  • جلیل معماریانی(معاون دانشجویی)
  • ابراهیم دانشی فر(معاون پژوهشی)
دانشجویانبیش از ۶۰۰۰
کارشناسی۳۸۹۶ دانشجو
۷۳ دانشجو
موقعیتمشهد
وبگاه

تاریخچه

دانشگاه بین‌المللی امام رضا از سال ۱۳۷۸ با توجه به امکانات گسترده کتابخانه آستان قدس رضوی و سازمان تربیت بدنی مبادرت به پذیرش دانشجو در دو رشته کتابداری و اطلاع‌رسانی و تربیت بدنی و علوم ورزشی از طریق کنکور سراسری نمود. در سال ۱۳۸۰ با تصویب شورای گسترش رشته مترجمی زبان انگلیسی به جمع رشته‌های دانشگاه افزوده شد. در سال ۱۳۸۱ با توجه به آماده شدن محل جدید دانشگاه و با پیشنهاد دانشگاه و تصویب شورای گسترش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دو رشته مهندسی کامپیوتر (نرم‌افزار و سخت‌افزار) و نیز کارشناسی حسابداری به سه رشته گذشته افزوده شد. از تیرماه ۱۳۸۴ نیز با توجه به مجوز شورای گسترش آموزش عالی، دانشگاه اقدام به پذیرش دانشجو در رشته مدیریت گرایش بازرگانی می‌نماید.

ساختار

ارکان دانشگاه عبارتند از:

  • مؤسس
  • هیئت امناء
  • رئیس دانشگاه
  • شورای دانشگاه

رئیس دانشگاه توسط هیئت امناء به وزارت علوم تحقیقات و فناوری پیشنهاد و پس از تأیید توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی از طرف مؤسس به این مقام منصوب می‌گردد.[2]

دانشکده‌ها

دانشکده علوم انسانی

دانشگاه بین‌المللی امام رضا در راستای ایفای رسالت اجتماعی خود در جهت رفع نیازهای علوم انسانی اقدام به راه اندازی دانشکده علوم انسانی در بدو تأسیس و جذب دانشجو نمود.

دانشکده فنی و مهندسی

این دانشکده در سال ۱۳۷۹ کار خود را آغاز کرد و در حال حاضر در رشته‌های فنی و مهندسی در دو پردیس خواهران و برادران دانشجو می‌پذیرد.

دانشکده مدیریت و حسابداری

این دانشکده کار خود را از بدو تأسیس دانشگاه آغاز کرد. الگوی تدریس و تربیت دانشجویان در این دانشکده، دستیابی به دانش کاربردی است.

دانشکده هنر و معماری

دانشگاه بین‌المللی امام رضا با ایجاد دانشکده هنر و معماری کوشید تا اقدام به تربیت هنرمندان و عالمانی کند که ناشر هنر ایرانی-اسلامی‌شوند.

رشته‌های تحصیلی

در حال حاضر دانشگاه بین‌المللی امام رضا دارای بیش از ۶۰۰۰ نفر دانشجو در پانزده رشته کارشناسی و سی رشته کارشناسی ارشد[3] و پانزده رشته دکتری[4] می‌باشد.

گروه مهندسی برق

مهندسی برق

مهندسی پزشکی - بیو الکتریک

مهندسی برق الکترونیک - مدارهای مجتمع الکترونیک

مهندسی برق مخابرات - مخابرات سیستم

مهندسی پزشکی - بیو الکتریک

مهندسی مکاترونیک

گروه مهندسی کامپیوتر

مهندسی کامپیوتر

مهندسی کامپیوتر - نرم‌افزار

مهندسی کامپیوتر - هوش مصنوعی و رباتیک (مجازی)

مهندسی فناوری اطلاعات - گرایش امنیت اطلاعات

مهندسی فناوری اطلاعات - مخابرات امن

گروه مدیریت

مدیریت بازرگانی

مدیریت صنعتی

مدیریت مالی

مدیریت بیمه

مدیریت بازرگانی - بازاریابی

مدیریت بازرگانی - مدیریت استراتژیک

مدیریت بازرگانی-مدیریت سیاست گذاری بازرگانی

گروه حسابداری

حسابداری

حسابرسی

گروه زبان انگلیسی

مترجمی زبان انگلیسی

آموزش زبان انگلیسی

گروه علوم ورزشی

علوم ورزشی (ناپیوسته)

علوم ورزشی - مدیریت اوقات فراغت و ورزش‌های تفریحی

آسیب شناسی و حرکات اصلاحی (تحصیلات تکمیلی)

روانشناسی ورزشی (تحصیلات تکمیلی)

گروه حقوق

کارشناسی حقوق

کارشناسی‌ارشد حقوق ثبت

گروه روانشناسی

روانشناسی

گروه زبان و ادبیات فارسی

زبان و ادبیات فارسی - ادبیات کودک و نوجوان

گروه علم اطلاعات و دانش شناسی

علم اطلاعات و دانش‌شناسی - مدیریت اطلاعات

علم اطلاعات و دانش‌شناسی - مدیریت کتابخانه‌های دیجیتال

گروه معارف اسلامی

معارف اسلامی و تبلیغ (کارشناسی ارشد پیوسته)

گروه هنر و معماری اسلامی

مهندسی معماری اسلامی (کارشناسی ارشد ناپیوسته)

اقتصاد هنر (کارشناسی ارشد ناپیوسته)

برنامه‌ریزی شهری (کارشناسی ارشد ناپیوسته)

طراحی شهری (کارشناسی ارشد ناپیوسته)

امکانات

۵ سالن سمعی و بصری مجهز به سیستم پروژکشن، ۲ آزمایشگاه مدار الکترونیک، ۲ آزمایشگاه فیزیک، آزمایشگاه فیزیولوژی و کارگاه برق و جوشکاری، آزمایشگاه زبان، وجود کارگاه کتابداری، تأسیس آزمایشگاه عمومی و تخصصی کامپیوتر مجهز به ۵۰ دستگاه رایانه و متصل به شبکه اینترنت، سالن آمفی تئاتر با ظرفیت ۲۲۰ نفر مجهز به دوربین‌های فیلمبرداری و سیستم صوتی، نمازخانه دانشگاه در دو طبقه به تفکیک خواهران و برادران، اتاق کنفرانس مجهز به سیستم سمعی و بصری، مرکز رفاهی و سلف سرویس با گنجایش ۱۲۰۰ نفر در دو طبقه (مجهز به سیستم آشپزخانه و سردخانه)، سالن ورزشی چندمنظوره، خوابگاه ۲۴۰ نفره بانوان و وجود ۳۰ کلاس درس با ظرفیت ۱۴۰۰ صندلی

افتخارات

  • سطح یک در رتبه بندی دانشگاه های غیردولتی از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری.
  • کسب جایگاه 65 پژوهشی در میان دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور بر اساس رتبه بندی مرکز منطقه ای علوم و فناوری (ISC) و رتبه دوم در بین دانشگاه های غیر دولتی کشور.
  • کسب رتبه اول در میان دانشگاه های غیردولتی کشور بر اساس رتبه بندی سیویلیکا (مرجع دانش) از سازمان های تولید کننده علم و همچنین رتبه 159 دانشگاه در بین 699 دانشگاه و موسسه آموزش عالی و پژوهشی کشور.
  • حضور دانشگاه در میان دانشگاه های جامع کشور با تشکیل دانشکده های مختلف علوم انسانی، فنی و مهندسی، هنر و معماری اسلامی و...
  • پذیرش بیش از 47 درصد دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی دانشگاه ها و کسب رتبه های برتر آزمون ها از جمله کسب 7 رتبه تک رقمی و زیر 20 در کنکور کارشناسی ارشد سال 1397 در رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی.
  • جایگاه اول و دوم دانشگاه در برخی رشته ها از جمله زبان انگلیسی و مدیریت در سطح دانشگاه های غیر دولتی و دانشگاه های شرق کشور.
  • برترین دانشگاه غیر دولتی کشور در مجموع مسابقات و المپیادهای ورزشی و برنامه های فرهنگی و قرآنی سال های اخیر.
  • انتشار بیش از 180 عنوان کتاب با تیراژ 250 هزار جلد در علوم مختلف دانشگاهی.
  • انتخاب دانشکده مجازی(مرکز آموزش های الکترونیکی)دانشگاه در میان 3 مجموعه علمی برتر کشور از سوی شورای عالی فضای مجازی. بایگانی‌شده در ۱۱ مارس ۲۰۲۰ توسط Wayback Machine
  • رتبه دوم در بین 187 دانشگاه و موسسه غیر انتفاعی در سطح کشور از لحاظ تولید علم بر اساس رتبه بندی پایگاه سیویلیکا.

لازم به توضیح است که در بین ۴۸ مؤسسه آموزش عالی و غیرانتفاعی دانشگاه امام رضا از نظر سرانه فضایی آموزشی، فضای رفاهی، کتب و نشریات و مرکز رایانه، مقام بالایی را در کل کشور دارد و جزء معدود موسسات آموزش عالی است که دانشگاه بوده و دانشنامه رسمی آن مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می‌باشد.همچنین این دانشگاه پس از دانشگاه فردوسی دومین دانشگاه بزرگ شرق کشور است که در رشته‌های مجازی دانشجو در مقطع کارشناسی و ارشد از طریق آزمون سراسری پذیرش می‌کند.[۴]


پانویس

  1. «وبگاه دانشگاه». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۳ سپتامبر ۲۰۱۵. دریافت‌شده در ۷ مارس ۲۰۱۶.
  2. «اساسنامه دانشگاه». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۵ مه ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۱۳ مه ۲۰۱۳.
  3. [pgrad.imamreza.ac.ir/index.php/2013-09-21-10-41-51/postgraduate-courses لیست رشته‌های مقطع کارشناسی‌ارشد دایر در دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع)]
  4. «لیست رشته‌های مقطع دکتری دایر در دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع)». بایگانی‌شده از اصلی در ۴ فوریه ۲۰۱۴. دریافت‌شده در ۲ فوریه ۲۰۱۴.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.