حسن یوسف

(گل حُسن یوسف)؛ این گل را می‌توان در گروه گیاهان آپارتمانی که دارای برگ‌های رنگی می‌باشند قرار داد. این گیاه دارای صد و پنجاه گونه است. ارتفاع این گل زیبا به بیش از ۶۵ سانتی‌متر و پرورش و گسترش آن نیز به بیش از ۲۵ سانتی‌متر می‌رسد. اگر این گیاه را در فصول سرد سال خارج از گلخانه یا آپارتمان نگهداری کنید نابود شده و از بین می‌رود. برگ‌های آن اغلب به رنگ‌های سفید، سبز، زرد و قهوه ای وجود دارند. گل حسن یوسف به شدت آفتاب و نور خورشید را دوست دارد زیرا نور خورشید باعث زیبایی و تغییر رنگ این گیاه می‌شود. برای آبیاری آن نیز هر بار که خاک خشک شداقدام کرد. اگر در باغچه حیاط و فضای باز این گل را نگهداری میکنید باید هر روز به آن آب دهید .گل حسن یوسف از جمله گلهای آپارتمانی بسیار خاص و زیبا محسوب می‌گردد که طرفداران زیادی نیز دارد. این گل یکی از گیاهان آپارتمانی است. نام گیاه‌شناسی این گیاه Solenostemon scutellarioides می‌باشد. اسم علمی حسن یوسف Coleus blumei، خانوده Labiatae و نام آلمانی آن Buntnessel می‌باشد. گیاهان آپارتمانی

حُسن یوسُف
برگ‌های حسن یوسف
آرایه‌شناسی
فرمانرو: گیاهان
دسته: گیاهان گلدار
رده: دولپه‌ای‌ها
راسته: نعناسانان
تیره: نعناعیان
سرده: Solenostemon
گونه‌ها

حدود ۶۰ گونه از جمله:
Solenostemon scutellarioides
Solenostemon shirensis

این گل به شدت در معرض شپشک آرد الود است .

مشخصات

حُسن یوسف در گروه گیاهان آپارتمانی برگ رنگی می‌باشد و داری ۱۵۰ گونه است. این گیاه بومی جاوا می‌باشد. ارتفاع آن به بیش از ۶۵ سانتی‌متر و گسترش آن نیز به بیش از ۲۵ سانتی‌متر می‌رسد. این گیاه گرچه دائمی است ولی هنگام فصول سرد اگر خارج از گلخانه یا آپارتمان نگهداری شود از بین خواهد رفت.

برگهای زیبای آن به رنگ‌های مخلوط قرمز، سفید، سبز، زرد و قهوه‌ای دیده می‌شوند. گل‌ها در این گیاه کوچک و آبی‌رنگ می‌باشند. این گونه دارای واریته‌های بسیاری است که هر کدام دارای برگ‌هایی به رنگ‌ها یا مخلوطی از رنگ‌های مختلف می‌باشد.

مراقبت‌های لازم

نور: این گیاه آفتاب‌دوست است و تابش خورشید باعث تغییر رنگ برگ‌ها و زیبایی گیاه می‌شود. در تابستان باید از تابش مستقیم خودداری شود و نورغیرمستقیم تابیده شود.

گرما: دمای بین ۲۸ الی ۳۸ درجه سانتیگراد مناسب است.

آبیاری: با توجه به موقعیت پس از خشک شدن نیمی از خاک اقدام به ابیاری شود.

رطوبت: رطوبت هوای ۵۰ تا ۶۰ درصد را می‌پسندد.

خاک: مخلوطی از خاک باغچه، گیاخاک و ماسه، لیکاپون و پرلیت خاک مناسب رشد این گیاه است. حسن یوسف به خاک قلیایی احتیاج دارد.[1]

هرس: برای این که فرم گیاه، بوته‌ای و زیبا شود، باید سرشاخه‌ها و گل‌ها را هنگام ظهور، پنسمان یا قطع کرد.

کود: کود مورد نیاز حسن یوسف را می‌توان به میزان ۳ گرم در لیتر، هر دو هفته یکبار، از فروردین تا مهرماه، مورد استفاده قرار داد.

ازدیاد

این گیاه با دو روش ازدیاد نباتی (قلمه زنی) و تکثیر جنسی (کاشت بذر) ازدیاد می‌یابد. در روش ازدیاد نباتی باید از اواسط تابستان تا اواخر پاییز، قلمه‌ها را از قسمت انتهایی ساقه و به اندازهٔ ۵ تا ۸ سانتیمتر، به آرامی جدا نمود، ساقه‌های نازک و گوشتی قلمه را فشار ندهید. می‌توانید از پودر هورمون ریشه‌زایی استفاده کنید (روش و میزان مصرف روی بسته ذکر شده) سپس قلمه‌ها را در بستر حاوی ماسه قرار دهید. در دمای ۱۵ تا ۲۰ درجه سانتیگراد و نور مناسب نگاه دارید. مراقب باشید که هرگز بستر قلمه خشک نشود. از تابش مستقیم خورشید به قلمه‌ها جلوگیری نمایید. زمانی که قلمه‌ها ریشه‌دار شدند آنها را بیرون آورده و در گلدانی با قطر دهانه ۹ سانتیمتر حاوی کمپوست با پایه پیت قرار دهید. باید دقت کنید که ریشه‌ها شکسته یا کنده نشود.

در روش تکثیر جنسی (کاشتبذر) بذرها به صورت سطحی کشت می‌شوند. همچنین بهتر است بذرها در پیت ماس کاشته شوند. جوانه‌زنی بذرها معمولاً ۵ تا ۷ روز بعد از کشت، آغاز می‌شود و بعد از ۴ برگی شدن گیاهچه‌ها به سینی نشا و بعد از حدود ۲۰ روز به گلدان یا محیط اصلی منتقل می‌شوند.

قاتل گیاه حسن یوسف شپشک آرد آلو

شپشک آردآلو یکی از رایج ترین آفتهای حسن یوسف است که اکثر شما هم با این موجود سرو کار داشتید ، شپشک به هر محلی که بتواند حمله میکند و از شیره ی گیاهی در محل اتصال برگ با ساقه تغذیه می کند، لذا همیشه شپشک های سر سخت را در اطراف محل اتصال برگها به ساقه ها در گیاهان زینتی مشاهده میکنید. در ضمن این آفت پنبه ای شکل، ضمن تغذیه از شیره گیاه با ترشحاتی سفید رنگ، خودش را در برابر سموم محافظت میکند. توصیه کارشناسان گیاه شناسی عدم استفاده از سم علی الخصوص برای گیاهان زینتی داخل منازل است.

برای از بین بردن شپشک آرد آلود دو راه وجود دارد در راه اول باید از محلول سم دیازینون استفادا کرد و در راه دوم با از گیاه قلمه گیری کرد و با آب کاملا محل آلودگی را از بین برد.

نگارخانه

منابع

  1. تگهداری،پرورش،تکثیر گیاهان آپارتمانی.

کتاب نگهداری پرورش و تکثیر گیاهان آپارتمانی.

گیاه نیاز به اب زیاد

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.