بخش چاروسا

بخش چاروسا مرکز دهستان طیبی سرحدی و سردسیری شهرستان کهگیلویه در استان کهگیلویه و بویراحمد می باشد[1] از کنار آن رودخانه زیبای چاروسا عبور می‌کند. قلعه رئیسی علاوه بر مرکزیت سیاسی ازنظر جغرافیایی نیز دقیق درمرکز این بخش می‌باشد. بخش چاروسا ۲ دهستان دارد.مردمان این بخش از ایل طیبی شاخه سردسیری میباشندکه زبان لری را با لهجه طیبی تکلم میکنند. مردم این منطقه از ایلات ریشه دار و اصیل لر هستند.

نمایی از چاروسا

در اطراف شهر قلعه رئیسی روستاهای متعددی وجود دارد از جمله بیسیدون که امامزاده سید محمود قرار دارد. در هفت کیلومتری این شهر آبشار کمر دوغ قرار دارد. در فاصلهٔ دو کیلومتری قلعه رئیسی روستای کل بازار قرار دارد که این روستا پیاز معروفی دارد. همچنین این روستا وروستای کلات به شمال منطقه چاروسا معروفند. منطقهٔ چاروسا دارای دو کوه بلندبه اسمهای کوه سیاه وکوه برفکان است که از مناطق سردسیر منطقه به شمار می‌آیند. در فاصلهٔ پانزده کیلومتری قلعه رئیسی امامزاده میرسالار از نوادگان امام موسی قرار دارد. این دو امامزاده ازمناظر گردشگری منطقه می‌باشند.

چاروسا پنج دهستان و ۳۴۴ روستاباجمعیتی حدود ۲۱۸۰۶ هزار نفر دارد که اغلب روستاها به صورت پراکنده و دور از هم قرار دارند. در این منطقه در سال‌های گذشته مهمترین فعالیت مردم کشاورزی و دامداری بوده و مردم فقط از این طریق کسب معاش می‌نمودند.

مهاجرت

مدت‌ها پیش عدهٔ زیادی از اهالی این منطقه به دلیل مشکلات پیش آمده از این شهر به روستای ده ملا از توابع شهرستان هندیجان در استان خوزستان مهاجرت نمودند. در چند دهه اخیر بسیاری از اهالی این منطقه به استان های همجوار مانند خوزستان و بوشهر مهاجرت نموده اند. بسیاری از اهالی این منطقه نیز به یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد مهاجرت کردند و در انجا ساکن هستند

تقسیمات کشوری

  • بخش چاروسا
    • دهستان طیبی سرحدی شرقی
    • دهستان طیبی سرحدی غربی

شهرها: قلعه رئیسی

جمعیت

بنابر سرشماری مرکز آمار ایران، جمعیت بخش چاروسا شهرستان کهگیلویه در سال ۱۳۸۵ برابر با ۲۱۸۰۶ نفر بوده است.[2]

پانویس

  1. اطلس گیتاشناسی استان‌های ایران، تهران: ۱۳۸۳ خ.
  2. «نتایج سرشماری ایران در سال ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار. بایگانی‌شده از روی نسخه اصلی در ۲۱ آبان ۱۳۹۲.
  • اطلس گیتاشناسی استان‌های ایران، تهران ۱۳۸۳خ.

جستارهای وابسته

در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ بخش چاروسا موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.