اقتصاد مدیریت

اقتصاد مدیریت در واقع تئوری‌ها ، ابزارها و روشهایی برای حل مشکلات عملی در یک تجارت با استفاده از مفاهیم اقتصادی است. به عبارت دیگر اقتصاد مدیریت ترکیبی از علم اقتصاد و نظریه‌های مدیریتی است. در حقیقت اقتصاد مدیریت عامل پیوند نظریه‌های تئوری و کار عملی است و به مدیر در تصمیم‌گیری بهتر کمک می‌کند.[1] بعضاً از این اصطلاح با عنوان اقتصاد کسب و کار یاد می‌شود و شاخه ای از اقتصاد است که در روش‌های تصمیم‌گیری مشاغل و یا سایر واحدهای مدیریتی تجزیه و تحلیل اقتصاد خرد را اعمال می‌کند.

به این ترتیب اقتصاد مدیریت پل متصل کننده اقتصاد تئوری به اقتصاد عملی است.[2]و به شدت از تکنیک‌های کمی مانند تحلیل رگرسیون, همبستگی و حساب دیفرانسیل و انتگرال فاصله دارد.[3] اگر در اقتصاد مدیریت موضوعی وجود داشته باشد که اکثریت در آن متفق‌القول باشند آن تلاش برای بهینه‌سازی تصمیمات تجاری با توجه به اهداف شرکت و محدودیت‌هایی است که اعمال شده‌است. برای مثال استفاده از تحقیق در عملیات, برنامه نویسی ریاضی و نظریه بازی‌ها برای تصمیم‌گیری های راهبردی[4] و دیگر روشهای محاسباتی.[5]

بررسی اجمالی اقتصاد خرد

زمینه‌های تصمیم‌گیری مدیریت عبارتند از:

  • ارزیابی صندوق‌های سرمایه گذاری
  • انتخاب منطقه کسب و کار
  • انتخاب محصول
  • تعیین خروجی بهینه
  • ارتقاء فروش

تقریباً هر کسب و کار و تصمیم‌گیری را می‌توان با تکنیک‌های اقتصاد مدیریت تجزیه و تحلیل کرد اما در موارد زیر کاربرد بیش تری دارد:

در دانشگاه‌ها در درجه اول به دانشجویان کارشناسی ارشد و دانشجویان فارغ التحصیل رشته کسب و کار اقتصاد مدیریت آموزش داده می‌شود. در بسیاری از کشورها تحصیل در رشته اقتصاد کسب و کار امکان پذیر است که غالباً در بر گیرنده مباحثی از جمله اقتصاد مدیریت ، اقتصاد مالی ، نظریه بازی‌ها، پیش بینی تجارت و اقتصاد صنعتی است.

دامنه

اقتصاد مدیریت از نظر ماهیت پیشنهاد می‌شود زیرا راه حل‌های مناسبی را برای مشکلات مدیریتی ارائه می‌کند. مشکلات مربوط به بخشهای مختلف در یک بنگاه مانند تولید ، حساب ، فروش و غیره به واسطه ی این رشته می‌توانند به خوبی رفع می‌شوند همچنین می‌تواند در تصمیم‌گیری‌ها کمک کننده باشد.

( الف) مسائل عملیاتی

  1. تصمیم تقاضا
  2. تصمیم تولید
  3. نظریه مبادله یا تئوری قیمت
  4. تمامی فعالیت‌های اقتصادی بشر

(ب) مسائل زیست محیطی

  1. طبیعت و روند تجارت داخلی/محیط زیست بین‌المللی
  2. ماهیت و تأثیر هزینه‌های اجتماعی و سیاست‌های دولت

تصمیم تقاضا

تقاضا تمایل بالقوه مشتریان برای خرید یک کالا و مشخص کننده اندازه بازار برای یک کالا است. تحلیل تقاضا برای یک شرکت بسیار مهم است زیرا درآمد ، سود و حقوق کارکنان به آن بستگی دارد.[8]

جستارهای وابسته

مجلات

پانویس

  1. W. B. Allen, Managerial Economics Theory, Applications, and Cases, 7th Edition. Norton. Contents.
  2. William J. Baumol (1961). "What Can Economic Theory Contribute to Managerial Economics?," American Economic Review, 51(2), pp. 142-46. Abstract.
       • Ivan Png and Dale Lehman (2007, 3rd ed.). Managerial Economics. Wiley. Description and chapter-preview links.
       • M. L. Trivedi (2002). Managerial Economics: Theory & Applications, 2nd ed., Tata McGraw-Hill. Chapter-preview links.
  3. NA (2009). "managerial economics," Encyclopædia Britannica. Cached online entry.
  4. Carl Shapiro (1989). "The Theory of Business Strategy," RAND Journal of Economics, 20(1), pp. 125-137.
       • Thomas J. Webster (2003). Managerial Economics: Theory and Practice, ch. 13 & 14, Academic Press. Description.
  5. For a journal on the last subject, see Computational Economics, including an Aims & Scope link.
  6. • James O. Berger (2008)."statistical decision theory," The New Palgrave Dictionary of Economics, 2nd Edition. Abstract.
       • Keisuke Hirano (2008). "decision theory in econometrics," The New Palgrave Dictionary of Economics, 2nd Edition. Abstract.
       • Vassilis A. Hajivassiliou (2008). "computational methods in econometrics," The New Palgrave Dictionary of Economics, 2nd Edition. Abstract.
  7. • Trefor Jones (2004). Business Economics and Managerial Decision Making, Wiley. Description and chapter-preview links.
       • Nick Wilkinson (2005). Managerial Economics: A Problem-Solving Approach, Cambridge University Press. Description and preview.
       • Maria Moschandreas (2000). Business Economics, 2nd Edition, Thompson Learning. Description and chapter-preview links.
  8. Prof. M.S. BHAT, and mk RAU.Managerial economic and financial analysis.Hyderabad.شابک ۹۷۸−۸۱−۷۸۰۰−۱۵۳−۱

منابع

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.