کلیسای کاتارینه

کلیسای کاتارینه مربوط به دوره صفوی است و در اصفهان، جلفا، محله چهارسو، خیابان خاقانی، کوچه رامین واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۰ خرداد ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۹۰۹۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

کلیسای کاتارینه
موقعیت در ایران
اطلاعات اولیه
موقعیتکوچه رامین، خیابان خاقانی، محله چهارسو، نو جلفا
مختصات۳۲°۳۷′۵۶٫۲۵۰۰۰۰۱۰۱۲۰۴″ شمالی ۵۱°۳۹′۲٫۳۸۰۰۰۰۰۹۹۵۹۶۴″ شرقی
دینکلیسای حواری ارمنی
شهرستانشهرستان اصفهان
استاناستان اصفهان
کاربریفعال
متولّیخلیفه‌گری ارامنه اصفهان
گونه معماریکلیسا
سبک‌ معماریمعماری ارمنی
بنیان‌نهادندوره صفوی
تکمیل شدن۱۶۲۳
گنبد۱
کشورایران
اطلاعات اثر
کاربریمذهبی
دورهٔ ساخت اثردوره صفوی
اطلاعات ثبتی
شمارهٔ ثبت۹۰۹۰
تاریخ ثبت ملی۱۰ خرداد ۱۳۸۲
<mapframe>: مقدار ویژگی zoom نامعتبر است

تاریخ

کلیسای کاتارینه مقدس در محلهی چهارسو و در همسایگی کلیسای هواننس مگردیچ مقدس واقع شده‌است. این کلیسا را «خواجه یقیازار لازاریان» از بازرگانان جلفای اصفهان در سال ۱۶۲۳ میلادی برای خواهران راهبه ساخت. این بنا اولین کلیسا مخصوص خواهران راهبه در ایران است که در زمان فعالیتش تعداد راهبه‌های آن به ۳۲ تن می‌رسید، اما پس از فوت آخرین راهبه در سال ۱۹۵۴ میلادی به فعالیت خود خاتمه داد.

معماری کلیسا

پلان مستطیل شکل کلیسای دیر با ابعاد ۹ * ۵/۶ متر در جهت شرقی-غربی قرار گرفته و دارای یک گنبد کوچک قوسی شکل و یک گنبد بزرگتر با هشت نورگیر است گنبدها و سقف بنا با قوسهایی بر روی ستونهای پهن متصل به دیوارهای داخلی ساختمان قرار گرفته‌اند.

فضای داخلی کلیسا از سه بخش مرتبط به یکدیگر تشکیل شده که بخش شرقی محراب کلیساست. ناقوس خانه کلیسا نیز در سمت غربی بنا و در بالای ورودی اصلی قرار گرفته.

مصالح به کار رفته در ساختمان عبارت اند از آجر و خشت. دیوارهای داخلی بنا با گچ پوشانده شده‌اند و در قسمت محراب نقاشیهایی با موضاعات مذهبی ترسیم شده. در ایوان غربی کلیسا هنوز چوبی که به جای ناقوس استفاده می‌شده (کوچناک) آویزان است.

عکس

جستارهای وابسته

منابع

    • هوسپیان، شاهن (۱۳۸۶). «معماری کلیساهای اصفهان». فصلنامه فرهنگی پیمان. سال دهم - تابستان (۴۰).
    • «دیر کاتارینهٔ مقدس». پارامتر |پیوند= ناموجود یا خالی (کمک)
    • کلیسای کاتارینیان (کاتارینه)، اصفهان
    • لوون میناسیان، کلیساهای ارامنهٔ جلفا. اصفهان، جلفا: چاپخانهٔ کلیسای وانک، ۱۹۹۲.
    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.