پیام دانشجو

نشریه پیام دانشجو از سال ۱۳۶۸ به صورت فصل‌نامه و از سال ۱۳۷۳ به صورت هفته‌نامه توسط «اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی» و به مدیریت حشمت‌الله طبرزدی منتشر گردید. این نشریه پس از یک نوبت توقیف طولانی مدت، سرانجام لغو امتیاز شد.[1]

این نشریه ابتدا با نام «پیام دانشجوی بسیجی» منتشر می‌شد، اما با شکایت علیرضا افشار فرمانده وقت بسیج، ملزم به تغییر نام و حذف پسوند بسیجی گردید. طبرزدی علت شکایت افشار را محبوبیت این نشریه در پایگاه‌های بسیج و نگرانی فرماندهان آن می‌داند. این نشریه برای نخستین بار به علی خامنه‌ای لقب «امام» و به هاشمی رفسنجانی لقب «آیت‌الله» اعطا کرد.


پیگیری پرونده اختلاس ۱۲۳ میلیارد تومانی فاضل خداداد که نام محسن و مرتضی رفیقدوست (رییس وقت بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی و برادرش) نیز در آن مطرح شد، از دلایل اصلی توقیف این نشریه بود.[2]

پس از توقیف پیام دانشجو، این اتحادیه نشریات دیگری همچون ندای دانشجو جایگزین ساخت و در سال ۱۳۷۷ موفق به انتشار روزنامه گزارش روز گردید که پس از انتشار چند شماره توقیف شد.
حشمت‌الله طبرزدی مدیر مسئول این نشریه به‌دلیل فعالیت‌های اتحادیه به سال‌ها زندان محکوم شد. وی و تشکل مطبوعش از هوادارن تندرو علی خامنه‌ای و هاشمی رفسنجانی بودند اما در سال‌های آخر دهه هفتاد به مخالفان جدی جمهوری اسلامی و رهبرانش بدل گردیدند.

این نشریه پس از سالها سکوت، در مهر ماه 1393 مجددا به صورت آنلاین توسط رضا مبین و جواد خرمی منتشر شد و تا مرداد ماه 1394 به صورت گاهنامه به انتشار خود ادامه داد. حد فاصل 7 بهمن 1396 تا 21 اسقند ماه 1396 به صورت روزانه و بعنوان ویژه نامه نیز منتشر شد. این نشریه به صورت پی دی اف در این آدرس در دسترس است.



پانویس

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.