نسترن زرد

نسترن زرد یا گل زرد یا رز زرد ایرانی (نام علمی: Rosa foetida) یکی از گونه‌های خوراکی رز است. نسترن زرد به صورت درختچه‌هایی به ارتفاع ۸۰ تا ۱۲۰ سانتیمتر است. ساقه این گیاه به صورت ایستاده با شاخه‌های محکم و ایستاده یا خمیده دارای تیغ‌های محکم است. مصرف آب نسترن از رز و گل محمدی بیشتر است . در میان گونه‌های رز، گل محمدی ماندگاری بیشتر و مصرف آب کمتری دارد.

نسترن زرد
Rosa foetida
آرایه‌شناسی
فرمانرو: گیاه
(طبقه‌بندی‌نشده): گیاهان گلدار
(طبقه‌بندی‌نشده): دولپه‌ای‌های نو
(طبقه‌بندی‌نشده): رزیدها
راسته: گل‌سرخ‌سانان
تیره: گلسرخیان
سرده: رز
گونه: R. foetida
نام علمی
Rosa foetida
Herrm.
مترادف

برگ این گیاه دارای برگ‌چه‌های تخم مرغی در حاشیه دندانه‌دار، دمبرگ کرک‌دار و غده‌پوش، شامل تیغ‌های چنگکی یا خمیده است. گل نسترن زرد در سطح رویی قرمز، قرمز نارنجی و در سطح پشتی زرد گوگردی و گاهی تماما زرد است. این گیاه در آذربایجان، کردستان، همدان، اصفهان، شیراز و تهران می‌روید و در استان کرمانشاه در کرند غرب، ماهیدشت و سنقر یافت می‌شود. میوهٔ این گیاه به صورت کروی است. از گلبرگ‌های نسترن زرد در فصل بهار جهت تهیه مربا استفاده می‌کنند و در فصل پاییز و اواخر تابستان میوه‌های آن را به صورت خام مورد استفاده قرار می‌دهند.[1]

پانویس

  1. «نسترن زرد یا Rosa foetida hermann». خبرگزاری دانشجویان ایران. ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۲.

پیوند به بیرون

در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ نسترن زرد موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.