مندجین

مندجین یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان کاغذکنان مرکزی بخش کاغذکنان شهرستان میانه واقع شده‌است.طول و عرض جغرافیایی این روستا عبارت است از:00°65'48.22"Eو 00°98'37.35"N که در کنار رودخانه قزل اوزن واقع شده‌است.

دارای طبیعت بکر و بسیار زیبا که تحت پوشش گونه‌های گیاهی و جانوری متنوعی می‌باشد.از جمله گونه‌های جانوری می‌توان به این موارد اشاره کرد:بزکوهی، کبک، گراز، خرگوش، روباه، شغال، گرگ، جوجه تیغی، خرس(منقرض شده)، پلنگ(منقرض شده).مندجین از پرمیوه ترین روستاهای میانه محسوب میشود.میوه هایی همچونسیب،گلابی،به،انجیر،هلو،شلیل،زردآلو،آلو،گیلاس،آلبالووانگوردر این روستا وجود دارد .پربارترین میوه های میانهدر این روستا قرار دارد. محصولات مندجین به دلیل هوای نیمه گرمسیری ،خاک مناسب ،نزدیکی به خلخال و طارم و همچنین باران زیاد و اهمیت رودبزرگ قزل اوزن انار زیادی دارد. انار انارهای درشت و یک اندازه و خوش طعم در این روستا بسیار است.روستاهای همسایه مندجین نظیر گاو ،نمهیل و برندق نیز انار زیادی تولید میکنند.طارم یکی از قطب های تولید انار کشور است .۷۰ درصد انار مندجین تبدیل به رب انار شده و روانه بازار میگردد. زردآلو بعد از انار زردالو پرمحصولترین میوه این روستا است که کیفیت بالایی هم دارد .۷۵ درصد زردالوهای این روستا به مربا و قیسی تبدیل میشود . توت بعد از زردالو توت بیشترین محصول را تولید میکند.توتی که برروی درخت خشک میشود و روانه بازار میشود،۱۰۰ درصد توت های این روستا به شیره توت و توت خشک تبدیل میشود. انجیر هرسال در این روستا۸۰ تن انجیر تولید میشود.انجیر با کیفیت این روستا در خلخال و میانه نظیر ندارد.این انجیرها با گرفتن نور مستقیم خورشید و آبیاری مناسب با کیفیت میشوند.۹۰ درصد انجیرها خشک و بقیه مصرف میشوند. انگور انگورروستای مندجین اندازه کیفیت انگور ملایر ومشگین شهر است .هر درخت در این روستا ۴۰ کیلو انگور میدهد.میانگین تولید سالانه انگور در این روستا۵۰ تن است که ۱۰۰ درصد ان توسط بانوان کشمش،آبگوره و شیره انگور میشوند تمشک تمشک این روستا از با کیفیت ترین تمشک های ایران است .این تمشک ها طعم خود را در بالاترین کیفیت در دست دارند.۹۰ درصد تمشک ها مربا و بقیه در زمان رسیدگی به فروش میرود. سیب سیب این روستا از شیرین ترین سیب های ایران به شمار میرود.سیب های خوش رنگ و با کیفیت این روستا زبانزد مردم کاغذکنان است.۱۰۰درصد سیب ها به فروش میرود و یا توسط خود اهالی میل میشود. هلو اگرچه درخت هلو در این روستا کم است ولی هرساله ۳۰ تن هلو از۵۰ درخت به دست می اید. هلوهای درشت که هردو درکنارهم نیم کیلو میشود.این هلو ها صادر میشود. گردو این روستا دومین قطب تولیدخشکبار شهرستان میانه است.گردو یکی از این محصولات خشکبار این روستا است.گردو و بادام که به هوای کاملا گرمسیری نیاز دارند در این روستا رشد خوبی دارند.طبق اعلام باغداران از هر درخت۱۰ کیلوگرم گردوتولیدمیشود.میانگین تولید سالانه گردو در این روستا به ۴۰ تن میرسد. به به محصولی است که در این روستا به فراوانی یافت میشود.سالانه بیش از ۲۰تن به دراین روستا تولید میشود.اکثر به ها توسط بانوان به مربا تبدیل میشوند. گلابی گلابی یک محصول تابستانه است و دراین روستا کمیاب نیست.اگرچه در این روستا رشد خوبی ندارد ولی هرساله۱۰۰کیلوگرم در این روستا تولید میشود.

منابع

  • «نتایج سرشماری ایران در سال ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار. بایگانی‌شده از روی نسخه اصلی در ۲۱ آبان ۱۳۹۲.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.