معجزه اقتصادی ژاپن

معجزه اقتصادی ژاپن به عنوان دوره رشد اقتصادی ژاپن، بین دوران، پس از جنگ جهانی دوم تا پایان جنگ سرد، شناخته می‌شود. در این دوره بود که، ژاپن به سرعت دومین اقتصاد بزرگ جهان (پس از ایالات متحده) شد. در دهه ۱۹۹۰، نرخ رشد جمعیتی ژاپن در حال رکود بود و نیروی کار نیز دیگر همچون دهه‌های گذشته رو به رشد نبود، با این وجود بازدهی کارگران همچنان بالا ارزیابی میشد.

زیرساخت‌های صنعت هوانوردی از جنگ جان سالم به در برد
تلویزیون‌های ساخته شده ژاپنی در طول رونق اقتصادی
صنعت زغال‌سنگ و فلزات ژاپن در دهه ۱۹۶۰ نرخ رشد سالانه ۲۵٪ را تجربه کردند که کارخانه فولاد شرکت فولاد نیپون در بخشدار سیبا یک مورد قابل توجه بود.
نیسان سانی ارزان قیمت در دهه ۱۹۶۰ به نماد طبقه متوسط ژاپن تبدیل شد

زمینه

این معجزه اقتصادی نتیجه ژاپن پس از جنگ جهانی دوم و آلمان غربی به عنوان منافع جنگ سرد بود. این رویداد عمدتاً به دلیل مداخله اقتصادی دولت ژاپن و بخشی از آن نیز به دلیل کمک و مساعدت از سوی ایالات متحده در طی برنامه مارشال اتفاق افتاد.[1] پس از جنگ جهانی دوم، ایالات متحده حضور چشمگیری در ژاپن داشت تا گسترش نفوذ شوروی در اقیانوس آرام را کندتر کند. آمریکا همچنین نگران رشد اقتصاد ژاپن بود زیرا پس از جنگ جهانی دوم این خطر وجود داشت که یک جمعیت ژاپنی ناراضی و فقیر به کمونیسم روی بیاورند و با این کار کنترل شوروی بر اقیانوس آرام را تضمین کنند.

ویژگیهای متمایزکننده اقتصاد ژاپن در طول سالهای " معجزه اقتصادی" شامل: همکاری تولیدکنندگان، تأمین کنندگان، توزیع کنندگان و بانکها در گروه‌های کاملاً پیوسته به نام کیرتسو، اتحادیه‌های کارآمد و شرکتی؛ روابط خوب با بوروکرات‌های دولتی و تضمین اشتغال به کار در شرکت‌های بزرگ و کارخانه‌های یقه آبی‌ها بود.

منابع

  1. Nakamura, Takafusa (1981). "3: Rapid Growth". The Postwar Japanese Economy: Its Development and Structure (book). trans. Jacqueline Kaninski. Tokyo: University of Tokyo Press. p. 56.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.