فرودگاه بین‌المللی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی کرمان

فرودگاه بین‌المللی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در شهر کرمان و استان کرمان واقع شده‌است و یکی از فرودگاه‌های مهم جنوب شرق و مرکز ایران به حساب می‌آید. این فرودگاه دارای ۲ ترمینال داخلی و خارجی بوده که در سال گذشته ۷۳۰ هزار مسافر خارجی و داخلی از امکانات این فرودگاه استفاده کرده‌اند. هر هفته بالغ بر ۱۱۶ پرواز داخلی و بین‌المللی از فرودگاه بین‌المللی آيت الله هاشمى رفسنجانى انجام می‌گیرد.

فرودگاه بین‌الملى آيت الله هاشمى رفسنجانی
Kerman International Airport
یاتا: KERایکائو: OIKK
KER
موقعیت فرودگاه در ایران
خلاصه
خدمات کرمان
مکان کرمان، ایران
قطب برای هواپیمایی ماهان
ارتفاع ۵۷۴۱ پا / ۱۷۵۰ متر
مختصات ۳۰°۱۶′۲۸″ شمالی ۰۵۶°۵۷′۰۴″ شرقی
وبگاه kerman.airport.ir
باند
باند طول سطح
پا متر
۰۵/۲۳ ۶۵۶۱ ۲۰۰۰ آسفالت
۱۶/۳۴ R ۱۲۶۶۴ ۳۸۶۰ آسفالت
۱۶/۳۴ L ۱۲۵۹۸ ۳۸۴۰ آسفالت
Source: World Aero Data[1]

فرودگاه کرمان در حال حاضر دارای سه باند پروازی می باشد که یک باند غیر فعال و نظامی، یک باند اصلی و یک باند اضطراری (با کاربرد تاکسی وی در حالت عادی) است.[2]

تاریخچه و مشخصات

مطالعات اولیه احداث این فرودگاه از سال ۱۳۰۴ آغاز شد. در نهایت در سال ۱۳۳۵ عملیات ساختمانی این فرودگاه شروع گردید.

شروع جابجایی مسافر و بار از سال ۱۳۴۹ با دو پرواز برنامه ای در هفته با هواپیمای DC-6 در مسیر تهران-کرمان-تهران آغاز شد.

مساحت اولیه پایانه مسافری فرودگاه کرمان ۶۰۰ مترمربع و طول باند پروازی آن ۲۶۰۰ متر با عرض ۴۵ متر بوده‌است؛ همچنین این فرودگاه دارای یک باند ۲۰۰۰ متری دیگر نیز است. در سال ۱۳۶۰ عملیات تطویل و روکش، باند اصلی به طول ۳۸۶۰ متر و عرض ۶۰ متر ارتقاء یافته‌است که در سال ۱۳۶۶ به بهره بردای و در سال ۱۳۶۹ تحویل قطعی گردیده است.

در سال ۱۳۶۲ انعقاد قرارداد توسعه ترمینال فرودگاه ۱۲۰۰ مترمربع منعقد و در سال ۱۳۶۶ مساحت ترمینال به ۱۸۰۰ مترمربع افزایش و دوباره در سال ۱۳۶۹ با ایجاد توسعه ترمینال حجاج (احداث طبقه دوم) به ۲۶۰۰ مترمربع افزایش یافته‌است. در سال ۱۳۷۲ ترمینال جداگانه حجاج با زیربنای ۳۰۰۰ مترمربع به بهره برداری رسید.

در ۲۲ بهمن ۱۳۹۹ بعد از دو سال عملیات بازسازی و افزایش مساحت ترمینال داخلی به سر انجام رسید و در حال حاضر با مساحت ۷۸۲۴ متر مربع و امکان پاسخگویی به سالانه بیش از یک میلیون و صد هزار مسافر در حال خدمت است. همچنین لازم به ذکر است که باند ۳۴/۱۶ چپ این فرودگاه که از این پس باند اصلی آن محسوب می شود از این تاریخ شروع به کار کرده. [3] در این بازسازی کلیه سیستم های امنیتی نظارتی فرودگاه از جمله سامانه کمک ناوبری DVOR/DME، روشنایی های باند ها و محوطه و سیستم های آتش نشانی و برق رسانی فرودگاه به روزرسانی و تجهیز شدند.[4]



سردر قدیم فرودگاه
سردر جدید فرودگاه
تصویر هوایی از باند های فرودگاه
درون ترمینال جدید
درون ترمینال جدید





شرکتهای هواپیمایی و مقصد های پروازی

شرکت‌های هواپیماییمقصدهای پروازی
ایران ایر تهران، زاهدان، مدینه، جده
هواپیمایی زاگرس تهران
هواپیمایی تابان تهران
ماهان ایر تهران، مشهد، اصفهان، تبریز، کیش، شیراز، اهواز، ایرانشهر، زابل، زاهدان، قشم، دوبی
هواپیمایی عراق نجف، بغداد

جستارهای وابسته

فهرست فرودگاه‌های ایران

منابع

ویکی انگلیسی روزنامه همشهری

  1. World Aero Data: KERMAN - OIKK
  2. 962 (۲۰۲۱-۰۲-۰۸). «طرح‌های توسعه فرودگاه کرمان افتتاح شد». ایرنا. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۲۰.
  3. «پروژه‌های توسعه فرودگاه بین المللی کرمان افتتاح شد». خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency. ۲۰۲۱-۰۲-۰۸. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۲۰.
  4. «تکمیل و بهره برداری از باند جدید فرودگاه / تعریف مسیرهای پروازی جدید/راه اندازی ایرتاکسی با همکاری بخش خصوصی». پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی. ۲۰۲۰-۰۴-۰۸. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۲۰.

پرتال فرودگاه کرمان https://kerman.airport.ir/about بایگانی‌شده در ۸ ژوئیه ۲۰۱۷ توسط Wayback Machine

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.